Üdvözöljük a Csillaghegyi MTE labdarúgó oldalán!

Vissza a TNT 2015-höz!


2015.február 26.:
1908 SZAC KSE I: lap nélkül hozták le a tornát!

Elkészítettük az idei TNT fairplay táblázatát, amelyből kiderül, hogy az 1908 SZAC KSE I csapata az egész tornán nem kapott se sárga-, se piros lapot! A második legsportszerűbb csapat pedig az 1908 SZAC KSE II volt. Horváth Bence együttese mindössze két sárga lapot gyűjtött be a hét mérkőzés alatt. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára három csapat férkőzött oda. A MAFC, illetve a Kormányőr SE II négy sárga-, míg a BEAC egy sárga- és egy piros lapot gyűjtött össze. A legsportszerűtlenebb csapat a Szigetgyöngye SE volt idén, akik három piros-, valamint 18 sárga lapot kaptak a hét mérkőzésen összesen. A táblázatunkban a sárga lap egy, míg a piros lap három büntetőpontot ért. Azonos büntetőpontszám esetén az a csapat végzett előkelőbb helyen, amelyiknek kevesebb piros lapja volt a tornán.


Helyezés

Csapatnév

Büntetőpont

1.

1908 SZAC KSE I

0

2.

1908 SZAC KSE II

2

3.

Kormányőr SE II

4

MAFC

4

5.

BEAC

4

6.

Istenhegy FC

5

RKSK II

5

8.

Ikarus BSE *

6

Kormányőr SE I

6

10.

Airnergy FC

7

Zsámbéki SK

7

12.

Szent Pál Akadémia FC *

7

13.

Unione FC

8

14.

MLTC

9

Testvériség SE

9

16.

Hallássérültek válogatottja

10

17.

Goldball '94 FC

10

Pestszentimrei SK I

10

19.

Újpesti Haladás FC

10

20.

Nagytétény SE

12

21.

Csillaghegyi MTE I

13

22.

Pestszentimrei SK II

14

23.

Csillaghegyi MTE II

17

24.

Szigetgyöngye SE

27* = Csak 6 mérkőzést játszottak le a tornán.
2015.február 25.:
Szigetgyöngye SE: Rosszkor jött az a döntetlen...

Elkészítettük a táblázatot, amely a csapatokat az idei tornán nyújtott teljesítményük alapján rangsorolja. Megnéztük az egyes csapatoknál, hogy a maximálisan megszerezhető 21 pontnak hány százalékát szerezték meg. A csapatok neve mellé zárójelbe a tornán elért végső helyezést írtuk.


Helyezés

Csapatnév

Teljesítmény

1.

Szigetgyöngye SE (5.)

90,5 %

Unione FC (1.)

90,5 %

3.

Airnergy FC (2.)

76%

Pestszentimrei SK II (3.)

76%

5.

Csillaghegyi MTE II (9.)

66,5 %

Zsámbéki SK (7.)

66,5 %

7.

Hallássérültek válogatottja (6.)

62 %

Pestszentimrei SK I (4.)

62 %

9.

1908 SZAC KSE II (13.)

57 %

Újpesti Haladás FC (17.)

57 %

11.

1908 SZAC KSE I (15.)

47,5 %

BEAC (10.)

47,5 %

MAFC (11.)

47,5 %

MLTC (8.)

47,5 %

15.

Goldball '94 FC (14.)

38 %

Testvériség SE (12.)

38 %

17.

Csillaghegyi MTE I (18.)

33,5 %

Ikarus BSE (19.)

33,5 %

Nagytétény SE (23.)

33,5 %

20.

Kormányőr SE II (21.)

28,5 %

21.

RKSK II (16.)

24 %

22.

Szent Pál Akadémia FC (20.)

14 %

23.

Istenhegy FC (22.)

5 %

24.

Kormányőr SE I (24.)

0 %


2015.február 24.:
Felkerült 187 kép honlapunk galériájába! Megtekinthető mindegyik fordulóról készült kép, valamint a bronzmérkőzésről, a döntőről, a díjkiosztóról, valamint a dobogón végzett csapatokról több kép is készült.
2015.február 21-22.:
AZ UNIONE FC NYERTE AZ V. TÉLI NAGYPÁLYÁS TORNÁT!

Az utolsó fordulót rendeztük az V. Téli Nagypályás Tornán. A csapatok a helyosztókon léptek pályára.

A 23-24.helyért a Kormányőr SE I, valamint a Nagytétény SE csapatai mérkőztek meg. Tyukodi Zoltán együttese szerette volna elkerülni, hogy a torna címvédőjeként az utolsó helyen végezzen, bármennyire is másodlagos az eredmény egy ilyen tornán. Ennek megfelelően támadólag lépett fel a több új igazolást is a soraiban tudó BLSZ II.osztályú csapat és már az első félidőben eldöntötte a párharc kimenetelét (6:0). A második félidőben azonban már jobban játszott a BLSZ III.osztályú Kormányőr SE I, sőt Domán Attila bombagólt szerzett Rácz Elek együtteséből. A találkozót végül 7:2-re nyerte meg a Nagytétény SE. A Nagytétény SE így 7 mérkőzéséből kettőt nyert meg, egyen végzett döntetlenre, míg négy alkalommal hagyta el vesztesen a játékteret. 11 gólt rúgtak, míg 17-et kaptak. A Kormányőr SE I csapata mind a hét mérkőzését elveszítette. 12 rúgott-, valamint 29 kapott gól a mérleg. A Kormányőr SE I hat, míg a Nagytétény SE 22 (!) helyet rontott a tavalyi teljesítményéhez képest!

A másik két csapat, amely az utolsó helyen végzett a csoportkör során, de megnyerte az előző heti mérkőzését az Istenhegy FC, valamint a Kormányőr SE II volt. Lipcsey Zsolt elmondta a mérkőzés előtt, hogy ők már teljesítették a tornára kitűzött célt, miszerint a Kormányőr SE I-et előzzék meg. Ennek ellenére már az első percben megszerezte a vezetést a narancssárga mezes Kormányőr! Nem tartott sokáig az előny, hiszen Palotai Zoltán játékos-edzőhöz méltóan már az 5.percben egyenlíteni tudott. A félidőre azonban végül a BLSZ III.osztályú Kormányőr tudott vezetéssel vonulni (2:1). A második félidő már sokkal egyoldalúbb volt, miután egyre inkább elfáradt az Istenhegy FC. Három gólt szerezve végül 5:1-re tudott győzni a Kormányőr, amely így hét mérkőzéséből kettőt nyert meg (az utolsó kettőt), így a 21.helyen végzett, míg az Istenhegy FC csapata hat győzelem mellett egy döntetlent könyvelhetett el. Palotai Zoltánék 10 gólt rúgtak, míg 44-et kaptak a tornán (ők kapták a legtöbb gólt idén), míg a Kormányőr SE II 14 gólt rúgott, míg 43-at kapott. Az Istenhegy FC csapata kettő, míg a Kormányőr SE II három helyett javított a tavalyihoz képest.

A 17-18.helyért a Csillaghegyi MTE I és az Újpesti Haladás FC mérkőzött meg egymással. Az már korábban eldőlt, hogy mindkét csapat rontott a tavalyi teljesítményéhez képest, hiszen a csillaghegyiek a 3., míg Kasza Lászlóék a 13.helyen végeztek egy éve. Az első félidő egyértelműen Boldizsár Imre csapatáé volt. A jobbára fiatalokból álló támadók folyamatosan veszélyeztették a BLSZ III.osztályú csapat kapuját és két alkalommal sikerült is betalálni. Egy gólt azonban már az első játékrészben is szerzett Zeke Ákos együttese, így a félidő 2:1-el ért véget. A második félidő teljesen más játékot hozott. Az újpesti fiatalok pontosabban, agresszívabban és jobban játszottak ekkor, így bár vezetett már a félidő elején 3:1-re is a Csillaghegy, hamar egyenlíteni tudott az Újpesti Haladás FC. A mérkőzés hajrájában aztán jogosnak tűnő büntetőhöz jutott kezezés miatt a Haladás, amelyet értékesítettek is, sőt pár perccel később az 5:3-as végeredmény is kialakult a BLSZ II.osztályú ellenféllel szemben. A Csillaghegy így 15, míg az Újpesti Haladás FC négy helyet rontott a tavalyihoz képest. Boldizsár Imre együttese így hét mérkőzésén két győzelmet, egy döntetlent, valamint négy vereséget könyvelhetett el (18 rúgott-, valamint 21 kapott gól a mérleg). Az Újpesti Haladás is 21 gólt kapott az idei tornán, ám Zeke Ákosék 24-et lőttek. Négy győzelem mellett három vereség volt az idei mérleg.

A torna zárómérkőzését az RKSK II, valamint az 1908 SZAC KSE I játszotta egymással. A tét a 15.hely megszerzése volt. Az RKSK II idén először szerepelt a tornán, míg Maráczi János együttese tavaly a 14.helyen végzett. Az első félidőben magabiztosan játszott a BLSZ IV.osztályú SZAC és két gólos előnyre tett szert. A második félidő eleje is jól alakult, hiszen egy gyors gólváltást követően 4:1-re módosult az állás. Érdemes megjegyezni, hogy amíg a játékos-edző Maráczi János értékesített egy büntetőt, addig csapattársa, Sebők Zsolt nem. Ádám Róbert kapásgóljával azonban visszajött a mérkőzésre a több meglepetés eredményt is elérő RKSK II, míg Kun Zsolt góljával minimálisra csökkentette hátrányát Rózant János együttese, ám mivel ez már az utolsó pillanatokban esett, az egyenlítésre nem maradt idő. A SZAC I csapata így a tavalyihoz képest egy helyet rontva végzett végül a 15.helyen. Maráczi Jánosék háromszor győztek, egyszer végeztek döntetlenre, míg háromszor hagyták el pont nélkül a játékteret. 17 rúgott-, valamint 28 kapott gól volt a mérleg. Rózant János együttese egyszer győzött, kétszer végzett döntetlenre, míg négy alkalommal kapott ki. 16 gólt rúgott a csapat, míg 18-at kapott, így végül a 16.helyen végzett.

Goldball '94 FC - 1908 SZAC KSE II mérkőzést rendeztek az utolsó fordulóban a 13-14.helyért. Az első félidő teljesen kiegyenlített mérkőzést hozott. A labda többet volt a BLSZ III.osztályú Goldballnál, ám egy-két kisebb lehetőségen kívül nem történt semmi említésre méltó az első játékrészben. A második félidő már gólokat is hozott, sőt rögtön hatot! A helyzeteit remekül kihasználó SZAC ifjúsági csapata végül 4:2-re megnyerte az összecsapást, így az utolsó négy mérkőzését megnyerte a tornán Horváth Bence fiatalokból álló együttese! A csapat támadója, Megyeri Félix pedig 10 góljával a harmadik helyen végzett a torna góllövőlistáján! A tavaly a 22.helyen végző 1908 SZAC KSE II így kilenc helyet javítva végül a 13.helyen végzett. Négy győzelem és három vereség volt a mérleg. 24 gólt rúgott, míg 29-et kapott idén Horváth Bence együttese. Wachutka Zsolték pedig kétszer hagyták el győztesen, háromszor pedig vesztesen a pályát. Két alkalommal döntetlen lett a végeredmény a Goldball mérkőzésén. 17 rúgott-, valamint 25 kapott gól volt az idei mérleg. A tavalyi 17.helyhez képest azonban három helyet így is javítottak Wachutka Zsolték.

Szombat este mérkőzött meg egymással a MAFC-Műegyetemi FC, valamint a Testvériség SE. Miután mindkét klub első csapata Budapest-kupa mérkőzést játszott aznap, így a MAFC végül a tartalék, míg a Testvériség az ifjúsági csapatával állt ki a TNT-mérkőzésre. Izgalmas, küzdelmes, hajtós mérkőzést játszott egymással a két csapat. A félidő 1:1-el ért véget. A második félidőben sem tudta egyik csapat sem a maga javára eldönteni a mérkőzést, így következhettek a büntetőrúgások. Az első két körben egyik csapat sem hibázott, ám amíg a MAFC csapata a harmadik körben sem hibázott, addig az utolsó rúgást kifogta a MAFC vészkapusa, Gallatz Róbert, így végül Verschitz Péter együttese lett a 11., míg Törőcsik Andrásé a 12.helyezett. A MAFC tíz helyet javított, míg a Testvériség négyet rontott a tavalyihoz képest. Verschitz Péterék háromszor hagyták el győztesen, valamint vesztesen a játékteret, míg egy alkalommal végeztek döntetlenre. 29 rúgott-, míg 18 kapott gól volt a mérleg. A Testvériség SE csapata hét mérkőzéséből kettőt nyert meg, kettőn végzett döntetlenre, míg hármon kapott ki. 20 gólt rúgott a Testvériség SE az idei tornán, míg eggyel kevesebbet kapott.

A csoportok harmadik helyezettjei között lejátszott elődöntőket a múlt héten megnyerő csapatok találkozója volt hivatott eldönteni a kilencedik, valamint a tizedik hely sorsát. A BLSZ III.osztályú BEAC ezúttal erősen tartalékosan állt fel az egy osztállyal feljebb szereplő Csillaghegyi MTE II ellen. Ennek ellenére Kulcsár Zoltán középre adásába szerencsétlenül ért bele a csillaghegyi Balogh Zoltán, így az akkor még emberhátrányban játszó BEAC szerezte meg a vezetést. Craveró Zoltán remek kiugratását Szederkényi Márton váltotta gólra, így a félidő 1:1-el ért véget. A második félidő elején Boldizsár Imre együttese játszott jobban és 4:1-es előnyre tett szert. Kulcsár Zoltán végül a mérkőzés hajrájában alakította ki a 4:2-es végeredményt. Szabó András együttese háromszor hagyta el győztesen, valamint vesztesen a játékteret, míg egy alkalommal döntetlen lett a végeredmény. 12 gólt rúgtak, míg 14-et kaptak a Szabó Andrásék az idei tornán. Boldizsár Imre együttese négyszer győzött, kétszer végzett döntetlenre, míg egy alkalommal szenvedett vereséget (azt is a később győztes Unione FC-től). 22 rúgott-, míg 12 kapott gól volt az idei mérleg. A Csillaghegyi MTE II tíz, míg a BEAC egy helyet javított a tavalyi teljesítményéhez képest!

A Komárom-Esztergom megyei I.osztályú Zsámbéki SK mérkőzött meg a 7-8.helyért a BLSZ III.osztályú MLTC-vel. A két nagyon fiatal átlagéletkorral rendelkező csapat találkozója izgalmas, küzdelmes, hajtós és pörgős mérkőzést hozott egy héttel a tavaszi idény kezdete előtt, ami mindenképpen több, mint biztató az edzőknek a tavaszra nézve! Kisebb meglepetéssel ért fel, hogy a zöld mezes Zsámbék csapatánál csak a cserék között jutott hely Szabó Achillesnek, akiről később még lesz szó. A hét sárga lapot hozó mérkőzés első félidejében mindkét csapat egy-egy gólt szerzett. A második félidőben is teljesen egyenrangú ellenfele volt Zséli László együttese a Zsámbéknak, sőt talán az MLTC előtt adódtak nagyobb gólszerzési lehetőségek, ám mindkét csapat két gólt szerzett ekkor. Az utolsó percekben aztán büntetőhöz jutott a Zsámbék együttese, melyet Szabó Achilles értékesített (ez volt a második gólja a mérkőzésen a középpályásnak), így ha nem is könnyen, de végül győzni tudott a tornán újoncnak számító Zsámbéki SK. Czakó András együttese négyszer győzött, kétszer végzett döntetlenre, míg csupán a Szigetgyöngye SE-től kapott ki. A Zsámbék 11 gólt kapott a tornán, míg háromszor ennyit szerzett. Az MLTC háromszor győzött, egyszer végzett döntetlenre, míg háromszor veszített. 21 gólt rúgtak Zséli László tanítványai, míg 14-et kaptak. Bár idén remekül szerepelt az MLTC fiatal csapata, a tavalyi második helyhez képest végül hat helyet rontott. A torna legjobb mezőnyjátékosának a Zsámbéki SK játékosát, Szabó Achillest választották meg az edzők.

Sokak szerint a torna egyik legjobb csapata, a Szigetgyöngye SE csupán az 5-6.helyért tudott megmérkőzni az utolsó fordulóban a Hallássérültek válogatottja ellen. Nehéz lenne vitába szállni ezzel a megállapítással, hiszen Balla Endre csapata eddigi hat mérkőzéséből ötöt megnyert, míg egy alkalommal döntetlenre végzett. Pechére ezt pont a csoport rangadóján tette az Airnergy FC ellen, akik így jobb gólkülönbségüknek köszönhetően megnyerték a csoportot. A két lila mezes csapat találkozója sok gólt hozott a várakozásoknak megfelelően, ugyanis eddig sem maradt adós a gólokkal egyik csapat sem. Az első félidő egyértelműen az egy-két érintőben játszó szigetmonostoriaké volt, akik négy gólos előnyre tettek szert (5:1). Eredményes volt többek között az a Boros Roland is, aki így 13 góljával a torna gólkirálya lett! A második félidőben azonban Dávid József együttese játszott jobban és eredményesebben, így viszonylag hamar sikerült felzárkózni egy gólra! Sőt, volt is lehetőség a csapat előtt az egyenlítésre, ám ez már kimaradt, amit végül góllal büntetett a Szigetgyöngye, így a végeredmény 6:4 lett. A Szigetgyöngye SE csapata így veretlenül zárta az idei tornát (hat győzelem, egy döntetlen a mérleg). 31 gólt rúgtak Boros Rolandék, míg 15-öt kaptak. A sok kapott gól mindenképpen intő jel lehet a nehéz tavasz elé néző szigetmonostoriaknak. Dávid József együttese, a Hallássérültek válogatottja pedig négy győzelem mellett egy döntetlent, valamint két vereséget könyvelhetett el. 19 gólt rúgott, míg 15-öt kapott a Hallássérültek válogatottja. Dávid József együttese kilenc, míg a Szigetgyöngye SE négy helyet javított a tavalyihoz képest!

A torna idei bronzmérkőzését a két pestszentimrei klub vívta egymással. Az első csapat azonban a másnapi Budapest-kupa mérkőzésre való tekintettel ezúttal kihagyta a TNT-mérkőzést. Helyettük a PSK ifjúsági csapata jelent meg a mérkőzésen. A bronzmérkőzésen az U19-es csapat játékosai tűntek motiváltabbnak, hiszen a klub második számú felnőtt együttesét győzhették volna le. Takács László tanítványai felnőttek a feladathoz. Kellő agresszívitással, pontosan, valamint jól játszottak és nem is érdemtelenül szerezték meg a vezetést Resch Attila góljával. A félidő így 1:0-ás U19-es vezetéssel ért véget! A második félidőre már jobban felpörögtek Szabó Józsefék, akik ha nehezen is, de végül fordítani tudtak. Madurovic Dániel öngóljával előbb az egyenlítés jött össze, majd egy jogosan megítélt büntetőt értékesített Bíró Zoltán, így végül 2:1-re nyerni tudott a PSK II, amely csapat három éven belül a második bronzmérkőzését játszotta és az első érmét szerezte! A torna legjobb kapusának a Pestszentimrei SK I kapusa, Ilcsik Tamás lett megválasztva az edzők szavazatai alapján. "Sajnálom, hogy az első csapatunk különböző okok miatt nem tudott kiállni erre a mérkőzésre. Gratulálok az ifi csapatnak a mai napon nyújtott teljesítményhez! Sajnos a mai mérkőzésen nem játszottunk elég motiváltan. Ellenfelünk motiváltabban, taktikusabban játszott. Sajnos már úgy jöttünk ki az öltözőből, hogy fejben megnyertük a mérkőzést. Igazából csak a kapusomat tudnám kiemelni, aki két nagy védésével nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a miénk legyen a bronzérem. A torna maximálisan szolgálta a csapat felkészülését. Máskülönben sanszunk nem lett volna ennyi felkészülési mérkőzést játszani. Köszönjük szépen a vezetőségnek, hogy immáron harmadszorra is részt vehettünk a tornán. Nagyon jónak érezzük a tornát, valamint a szervezést is! Az idei tornán a Zsámbéki SK elleni mérkőzést, valamint a MAFC elleni mérkőzés második félidejét emelném ki. Utóbbin úgy néz ki, hogy hatott a félidei fejmosás, hiszen a második félidőben vesztett állásból sikerült fordítanunk!" - mondta a mérkőzést követően a bronzérmet szerző Pestszentimrei SK II játékos-edzője, Szabó József. "Összességében nagyon elégedett vagyok ezzel a harmadik hellyel. Segítette a felkészülésünket ez a torna. Voltak nagyon jó, valamint nagyon rossz félidőink is a tornán. A Zsámbék elleni mérkőzést nevezném meg legjobbnak, ugyanis azon a mérkőzésen nagyon egységesen játszottunk, valamint egybe volt a védelmünk. Elég régóta együtt játszik a csapat. A pályán kívül is barátok vagyunk, ismerjük egymás gondolatait. Talán ezek is közrejátszanak ahhoz, hogy sikeresen játszunk. Edzőnk remekül felkészít bennünket a mérkőzésekre. Kijár ellenfeleink mérkőzéseire és igyekszik felkészíteni minket minden apróságra. Természetesen jól esik csapatunknak a sok dicséret, ám a kritikákat is a helyén kezeljük, hiszen abból tudunk építkezni. Az elődöntőben el kell ismerni, hogy az Airnergy FC csapata megérdemelten győzött le bennünket. Jobb csapat, valamint jobban is játszott. Kis szerencsével akár döntetlenre menthettük volna a találkozót, ám nem férhetett kétség a fiatalok győzelméhez." - mondta a bronzmérkőzés győztes gólját szerző Bíró Zoltán a találkozót követően. A Pestszentimrei SK I egy, míg a Pestszentimrei SK II hét helyet javított a tavalyi teljesítményéhez képest. A Pestszentimrei SK I négyszer győzött, egyszer végzett döntetlenre, míg kétszer hagyta el vesztesen a játékteret. 23 gólt rúgott a csapat, míg csupán négyet kapott, amely a legkevesebb kapott gól az idei tornán! Szabó József együttese öt mérkőzést nyert meg, egyszer végzett döntetlenre, míg egyszer kapott ki. 10 gólt kapott a csapat, míg kétszer ennyit szerzett a tornán.

Az ötödik alkalommal megrendezett Téli Nagypályás Torna döntőjét pedig a tornán két újoncnak számító csapat, a BLSZ I.osztályú Unione FC, valamint az U21-es bajnokság Közép A csoportjában szereplő Airnergy FC játszotta. A döntőt a fiatal Fodor Bence vezette, míg segítői Bartis László, valamint Orosházi Dávid voltak. Mindkét csapat jó összeállításban tudott pályára lépni. A mérkőzés elején egyáltalán nem játszott megilletődötten a nevesebb játékosokból álló ellenféllel szemben Pördi Ádám együttese, ám a labdát többet birtokolta az Unione FC. Még az első tíz percben jártunk, amikor jogos büntetőt ítélt Szabó András együttesének Fodor Bence játékvezető. A labda mögé Szabó Tibor állt, aki okosan elküldte a fiatal Iváncsik Norbertet az egyik irányba, majd a kapu másik oldalába helyezett, megszerezve ezzel csapatának a vezetést. A kapott gól nem fogta meg a fiatal csapatot és továbbra is szervezetten játszott. Az Unione FC csapatából ekkor hiányzott egy-egy váratlan megmozdulás. Kayali Viktor megmozdulásain látszott talán a leginkább, hogy egy váratlan húzással szeretné gyorsan eldönteni a mérkőzés sorsát, ám az Airnergy FC védői remekül teljesítettek az első játékrészben, így a félidő 1:0-val ért véget. A második félidőben is helytállt az Airnergy FC csapata. Közben a nézőszám egyre csak növekedett. A két csapat szurkolóin kívül kint volt a Magyar Labdarúgó Szövetség Budapesti Igazgatója, Lovász Tamás is többek között, aki láthatta, amint egy kontratámadás végén Unyi Barnabás mehetett egy-az-egyben Gyenes Dávid kapusra. A támadó el is tudta húzni a kapus mellett a labdát, ám túlságosan kisodródott, így végül kicsivel fölé lőtt. A kimaradt helyzetet szinte azonnal góllal büntette meg az Unione FC. Földes Gábor találatával így megduplázta előnyét Szabó András együttese. A támadónak ez már a 11. találata volt az idei tornán, amellyel végül másodikként zárt a torna góllövőlistáján. A hajrában aztán egy szöglet után Farkas Bence szépített! Az egyenlítés azonban nem jött össze végül Pördi Ádám együttesének. Szégyenkezni azonban nincs ok, hiszen a tornán nyújtott teljesítményével a csapat kiérdemelte a torna meglepetéscsapata címet. Továbbá mindent elmond a fiatalok teljesítményéről, hogy az Unione FC a leghasznosabb mérkőzésnek nevezte meg a téli felkészülés során a döntőt. Szabó András együttesétől sokan a torna megnyerését várták el látva a neveket, ám ez nem volt egyszerű feladat, hiszen például a Pestszentimrei SK I elleni elődöntőben csak a 88.percben jött össze az egyenlítés. A döntőben pedig megszorongatta az oroszlán bajszát a fiatal Airnergy, ahogyan a torna főszervezője, Boldizsár Imre mondta. Az Airnergy FC csapata öt mérkőzést nyert meg, míg egy-egy alkalommal végződött a mérkőzése döntetlenre, illetve vereségre. 24 gólt rúgott Pördi Ádám csapata, míg mindössze hetet kapott! Az Unione FC csapata pedig hat mérkőzésen győzött, míg egy alkalommal végzett döntetlenre. Szabó András együttese 44 gólt rúgott, míg 7-et kapott a tornán.

A döntő után egyből következett a díjkiosztó ünnepség. Lázár Lajos, a Pest Megyei Labdarúgó Szövetség Verseny Bizottságának az igazgatója konferálta fel a díjkiosztót. Ezután a torna főszervezője, Boldizsár Imre szólt néhány szót a jelenlévő csapatokhoz. Elmondta, hogy hasznosnak ítélte a tornát, valamint hogy dicséretes a támadók részéről, hogy ilyen sok gól született az idei tornán. A torna játékvezetőinek szóló különdíjat ezúttal is a döntőn közreműködő játékvezetők kapták meg. Fodor Bence, Bartis László, valamint Orosházi Dávid a különdíjat Nagy Miklóstól, a Fővárosi Vízművek Sportkör elnökétől és egyben korábbi FIFA-játékvezetőtől vehették át. A torna legjobb kapusa a Pestszentimrei SK I hálóőre, Ilcsik Tamás lett, ám ő nem tudott megjelenni a díjkiosztón, így Boldizsár Imre edzőjének adta át a különdíjat. A legjobb mezőnyjátékosnak a Magyar Labdarúgó Szövetség Budapesti Igazgatója, Lovász Tamás adta át a különdíjat, aki az edzők szavazatai alapján a Zsámbéki SK középpályása, Szabó Achilles lett. A torna gólkirálya pedig a Szigetgyöngye SE támadója, Boros Roland lett 13 találattal, akinek Kiss László, korábbi 33-szoros válogatott labdarúgó adta át a különdíjat, aki legnagyobb sikereit a Vasas SC színeiben érte el. A torna otthonául szolgáló sporttelep tulajdonosa, egyben a Goldball '94 FC elnöke, Horváth Zoltán sportszerekből álló különcsomagot adott át az első helyezett Unione FC csapatának! A negyedik helyezett Pestszentimrei SK I oklevelet, valamint kupát vehetett át. A bronzérmes pozícióban végző Pestszentimrei SK II a kupa, valamint az oklevél mellé 20 darab bronzérmet kapott. A második helyen végző Airnergy FC-nek járt talán a legnagyobb taps! Pördi Ádám együttese a kupa, valamint az oklevél mellé 20 darab ezüstérmet vehetett át. A tornát végül megnyerő Unione FC pedig a kupa, az oklevél, valamint a 20 darab aranyérem mellé a TNT-vándorserleget vehette át, amelyet egy évig őrizhet a klub. Az a klub, amely három alkalommal elhódítja a TNT-vándorserleget, örökre megtarthatja azt! Eddig a Rákosszentmihályi SC, a Ferencvárosi FC, a Testvériség SE, valamint a Nagytétény SE végzett az élen a Téli Nagypályás Tornán!

"Örülök neki, hogy itt lehettünk a tornán. Azért értékelem pozitívnak ezt a dolgot, mert a legtöbb csapatnak nincs pályája. Ezek a csapatok nem tudják megszabni, hogy mikor, hol és hogy kivel mérkőzzenek meg a télen. Itt megvolt a pontos program hét hétre előre, így tudtunk rá készülni. Minőségileg a torna eleje gyengébb volt, mint amilyet én szerettem volna a felkészülés ezen szakaszára, ám a torna végére a Szent Pál Akadémia FC, a Pestszentimre, valamint az Airnergy elleni mérkőzések mind maximálisan szolgálták felkészülésünket a tavaszi idényre! Pozitívnak tartom továbbá azt, hogy a torna jóvoltából már január első hetében elkezdtünk mozogni a csapattal több NB I-es klubot megelőzve. Hiába szerepeltünk azonban jól a tornán, ha a bajnokságban gyengélkedni fogunk, így számunkra most kezdődnek majd a komoly megmérettetések. Hogy a döntőről is ejtsek néhány szót: kis túlzással egy ifjúsági csapat mérkőzött meg egy öregfiúk csapattal szemben. Ma még az öregfiúk csapat volt a jobb, ám rövidesen ez biztosan meg fog fordulni. A fiatalok azonban kissé meghuzogatták a bajszunkat. Ha egy kicsit jobb arányban használjuk ki a lehetőségeinket, egyértelműbb lett volna a mérkőzés. Jó volt azonban így is, mert így végig kellett koncentrálnia minden játékosomnak. Első tavaszi bajnokinkon a Voyage SE-vel mérkőzünk meg. Én köztük és az Airnergy FC között hasonlóságot vonok, így ebből a szempontból is örülök, hogy ellenük játszhattuk a döntőt. Gratulálok fiatal ellenfelünknek a tornán és a döntőn nyújtott teljesítményhez! Megérdemlik a dicséretet!" - mondta a díjkiosztó után az Unione FC vezetőedzője, Szabó András.

"Nagyszerűen szolgálta a felkészülésünket ez a torna. Nagyon jó volt, hogy felnőtt csapatok ellen tudtunk pályára lépni a tél folyamán. A döntővel kapcsolatban az egyik szemem sír, a másik pedig nevet, mert valóban elégedettek lehetünk, hogy a döntőig eljutottunk, ám az Unione FC ellen nyújtott teljesítményünk elmaradt az általam elvárttól. Nyilván nem mindegy, hogy ki ellen játszik az ellenfél. Rutinos, régi jó futballisták ellen játszottunk, ám úgy érzem, hogy néhány kulcsjátékosom mélyen tudása alatt teljesített ma. Ez elképzelhető, hogy betudható egy kis megilletődöttségnek. Összességében elégedett vagyok csapatom teljesítményével. Köszönjük a szervezőknek, hogy megszervezték ezúttal is ezt a tornát és külön köszönjük Teleki Olivérnek az áldozatos munkát. Nagy segítség volt ez a torna a felkészülésünkben. A torna legjobb mérkőzését nehéz megnevezni, hiszen ugyebár a Goldball ellen jól játszottunk és kilenc rúgott góllal magabiztosan győztünk, ám iramában egyértelműen a Szigetgyöngye elleni mérkőzésünk volt a legjobb, egyben a legnehezebb mérkőzés. Az a mérkőzés a döntőnél is jobb volt az iramot tekintve, nagyon pörgős találkozó volt. A döntővel kapcsolatban még megemlíteném, hogy volt néhány olyan momentum, ahol szorosabbá tehettük volna a mérkőzést, de a kidolgozott helyzetek alapján teljesen megérdemelten győzött az Unione." - mondta Pördi Ádám, az Airnergy FC vezetőedzője a díjkiosztó ünnepség után.

A torna legjobb mezőnyjátékosának Szabó Achillest, a Zsámbéki SK labdarúgóját választották meg az edzők, aki készséggel állt rendelkezésünkre a díjkiosztó után. "Először vettünk részt ezen a tornán a Zsámbékkal, amely nagyszerűen szolgálta a felkészülésünket. Erőnlétileg is nagyon jót tett a csapatnak ez a torna. Jó volt továbbá, hogy nem nekünk kellett szervezni a téli edzőmérkőzéseket. Biztosan állíthatom, hogy jövőre is szeretnénk indulni a TNT-n! Ráfér csapatunkra az önbizalom növelés, hiszen nagyon fiatal játékosokból áll a keret, akiknek a többsége még nem vette át a felnőtt légkört, így nem azt nyújtják a pályán, amit valójában tudnak. Emiatt nem is volt baj, hogy megmérkőztünk néhány gyengébb ellenféllel is a tornán, bár összességében nem úgy teljesítettünk, ahogyan elvártuk magunktól. A saját teljesítményemmel igazából sosem vagyok teljesen elégedett, így most sem. A torna vége felé már kezdtem belelendülni a játékba, jöttek a gólok is, ám nehéz eldönteni, hogy megérdemelten kaptam-e meg a torna legjobb mezőnyjátékosának járó különdíjat, hiszen nem igazán láttam a többi csapat mérkőzéseit. Nagyon örülök a díjnak. Minden díjnak és elismerésnek örül az ember, ám ennek különösen örülök, hiszen az ellenfelek edzői láttak engem a legjobbnak. A tornán a MAFC elleni mérkőzést nevezném meg a legjobbnak, ahol győztünk 3:0-ra. Az első két mérkőzést gyengébbnek vélt ellenfél ellen elrontottuk, ám a MAFC ellen már úgy ment a csapat, ahogy az elvárható tőlünk. Az első két mérkőzéshez fejben nem álltunk úgy hozzá, mint ahogyan kellett volna."

A tornáról statisztikákat még az elkövetkezendő napokban olvashatnak honlapunkon, míg a döntőről, valamint a díjkiosztóról készült képek várhatóan a hétfői nap folyamán kerülnek fel honlapunk galériájába!
2015.február 17.:
Kialakultak a helyosztó mérkőzések!

Helyezés

A-D csoport

B-C csoport

1.

Airnergy FC

Unione FC

2.

Pestszentimrei SK II

Pestszentimrei SK I

3.

Szigetgyöngye SE

Hallássérültek válogatottja

4.

Zsámbéki SK

MLTC

5.

BEAC

Csillaghegyi MTE II

6.

MAFC

Testvériség SE

7.

Goldball '94 FC

1908 SZAC KSE II

8.

RKSK II

1908 SZAC KSE I

9.

Csillaghegyi MTE I

Újpesti Haladás FC

10.

Ikarus BSE

Szent Pál Akadémia FC

11.

Kormányőr SE II

Istenhegy FC

12.

Kormányőr SE I

Nagytétény SEAz A-D csoport első helyezettje játssza a torna döntőjét a B-C csoport első helyezettjével. A második helyezettek a 3-4., a harmadik helyezettek pedig az 5-6.helyért lépnek pályára a hétvégén. A 23-24.helyért a két csoport tizenkettedik helyezettje mérkőzik meg.
2015.február 15.:
Zsámbéki SK - Szigetgyöngye SE 2:4

A forduló zárómérkőzése azt a kérdést volt hivatott eldönteni, hogy melyik csapat lép pályára a jövő héten az 5-6., és melyik a 7-8.helyért. A két vidéki együttes találkozója sok izgalmat hozott. A torna gólkirályi címére nagy eséllyel pályázó Boros Roland találatával Balla Endre csapata szerezte meg a vezetést a 27.percben. Ez volt a támadó 12. gólja az idei tornán! Két percre rá Bódog Csaba találatával megduplázta előnyét az ezúttal is lila mezben pályára lépő szigetmonostori csapat, sőt négy perccel később Boros Roland lépett ki ziccerben és bár lövését a kapus bravúrral hárította, a kipattanót Bódog Csaba értékesítette, így 3:0-ra módosult az állás. A zöld mezes Zsámbék azonban Veszelovszki Bence találatával szépített a 40.percben, így a sok szabálytalansággal tarkított első félidő 3:1-el ért véget. A második félidőben nem esett újabb gól sokáig, ám egy szép támadás végén Bozóki Csongor állította vissza a három gólos különbséget. A 4:2-es végeredményt Szabó Achilles állította be a 76.percben. A Zsámbék így az MLTC-vel, míg a Szigetgyöngye SE a Hallássérültek válogatottjával mérkőzik meg a jövő héten.
Kormányőr SE II - Kormányőr SE I 5:4

Egy dolog biztos volt már a mérkőzés előtt: ezen a hétvégén megszerzi első pontjait a Kormányőr SE. Ebben csak azért voltunk ennyire biztosak, mert a sors összehozta egymással a két Kormányőr csapatot a hatodik fordulóban. A Kormányőr SE I több öregfiúk játékost is a soraiban tudott, míg a Kormányőr SE II a BLSZ IV.osztályban szereplő együttes volt. Több érdekeséggel is szolgált a mérkőzés. Lipcsey Zsolt a Kormányőr SE II edzője, ám a Kormányőr SE I játékosa, így konkrétan saját csapata ellen lépett pályára. A mérkőzés végén egyébként önmagát jelölte meg az ellenfél legjobb játékosaként. Ősz András hosszú sérülése után először lépett pályára mérkőzésen. A találkozót a rutinosabb Kormányőr SE I kezdte jobban, hiszen Domán Attila találatával a 10.percben sikerült megszerezni a vezetést. A 43.percben aztán Hegedűs Gábor találatával megduplázta előnyét a Kormányőr SE I, így a félidő 2:0-val ért véget. A fiatalabb játékosokból álló Kormányőr SE II azonban a félidőben kihasználta cserelehetőségeit, így fölényben játszottak a második félidőben az egyre inkább elfáradó ellenféllel szemben. Az 55. és az 59.perc között nem kevesebb, mint három gólt szerzett a Kormányőr SE II, így négy perc alatt sikerült megfordítani az állást. A három gólból kettőt Magyar Szabolcs, egyet pedig Nagy Attila szerzett. A 71.percben 4:2-re módosult az állás a csereként beállt Tálas Péter góljával. Öt perccel később azonban Lipcsey Zsolt szépített (emlékezzünk rá, hogy saját csapata volt az ellenfél), így nyílt maradt a mérkőzés vége. Sőt, a 81.percben a csereként beállt Lódi Róbert ki is egyenlített! Két perccel a vége előtt azonban Magyar Szabolcs megszerezte csapata ötödik, önmaga harmadik találatát, mellyel végül a Kormányőr SE II győzött 5:4 arányban remek második félidei játékának köszönhetően! A Kormányőr SE II így jövő héten az Istenhegy FC-vel mérkőzik meg a 21-22.helyért, míg a Kormányőr SE I a 23-24.helyért lép pályára a Nagytétény SE ellen.
MAFC - BEAC 1:2

A BLSZ II.osztályú MAFC Műegyetemi FC az egy osztállyal lejjebb szereplő BEAC-al került össze. A csoport harmadikok mérkőzésén mindkét csapat a lehetőségekhez mérten erős összeállításban tudott pályára lépni, ami azért nem árt két héttel a bajnokság tavaszi idényének kezdete előtt. A mérkőzés színvonala azonban igencsak gyenge volt. Sok volt a pontatlan átadás, kevés volt a futás és lassan járatták a labdát a játékosok. Azon kevesek közé tartozott a BEAC csapatából Kulcsár Zoltán, akik vittek egy kis színt a mérkőzésbe. A támadó a 42.percben meg is szerezte csapatának a vezetést, miután a MAFC kapusa és védője nem értette meg egymást, amit a támadó köszönt szépen. A félidő így 1:0-val ért véget. A második félidő sem volt sokkal színvonalasabb, mint az első. A 48.percben Kulcsár Zoltán második gólját is megszerezte, így eldőlni látszott a legfontosabb kérdés, vagyis hogy melyik csapat nyeri meg a találkozót. A 60.percben azonban Verschitz Péter együttese szépített Hradovszky György találatával. Az egyenlítés azonban már nem jött össze, így Szabó András együttese léphet pályára jövő héten a 9-10.helyért a Csillaghegyi MTE II ellen, míg a MAFC a 11-12.helyért játszik a Testvériség SE ellen.
Szent Pál Akadémia FC - Újpesti Haladás FC 1:6

Kardos József ezúttal is rendkívül vegyes csapatot tudott kiállítani a Szent Pál Akadémia FC-nél. Volt játékos az U15-ös, az U19-es, az első-, a második-, valamint az öregfiúk csapatból is. Ezek fényében a BLSZ III.osztályú Újpesti Haladás FC számított a mérkőzés esélyesének. Az első fél órában azonban nem esett gól, kihagyták a csapatok a lehetőségeket. A 30.percben aztán Szeles Gábor megszerezte a piros-lila szerelésben pályára lépő Újpesti Haladásnak a vezetést. Sőt, a középpályás a 43.percben ismét betalált, így a félidő 2:0-val ért véget. A rendkívül fegyelmezetlenül játszó Szent Pál Akadémia a második félidőt sem úszta mag kapott gólok nélkül. Az 51.percben Rozvadszky Tibor, míg a 60.percben Almási Norbert volt eredményes. Tíz percre rá Máté Levente góljával összejött a szépítés a kék mezeseknek, ám nem ez volt a mérkőzés utolsó találata. A 81.percben a csereként beállt Horváth Viktor is betalált, sőt egy szép akció végén Almási Norbert állította be a 6:1-es végeredményt. Ezzel azonban nem ért véget még a mérkőzés, hiszen a 90.percben a félpályánál összeszólalkozott egy-egy játékos a két csapatból, aminek kisebb dulakodás lett a vége. Móré Balázs játékvezető mindkét játékost kiállította azonnali piros lappal. Érdekes, hogy két gólszerző játékos (Máté Levente, illetve Almási Norbert) jutott a kiállítás sorsára. A Szent Pál Akadémia FC így a jövő héten a 19-20., míg az Újpesti Haladás FC a 17-18.helyért léphez pályára. Az újpestiek a Csillaghegyi MTE I-el, míg a Szent Pál az Ikarus BSE-vel mérkőzik meg.
Csillaghegyi MTE II - Testvériség SE 2:1

A csoportban két harmadik helyen végző együttes mérkőzésével folytatódott a torna. Boldizsár Imre együttese meglehetősen erős összeállításban tudott ezúttal pályára lépni a Testvériség SE tartalék együttese ellen. Egyéni hibák következtében azonban a fehér mezes Testvériség előtt is adódtak gólszerzési lehetőségek, ám ezek kimaradtak. Nem úgy Weitzinger Zsolt fejese, aki így megszerezte az első félidőben a vezetést a csillaghegyieknek. A félidő így 1:0-val ért véget. A második félidőben sem verdeste az eget a mérkőzés színvonala. Sok volt a szabálytalanság, kevés a folyamatos játék. Éles György együttese a 71.percben Fülöp Dániel találatával egyenlíteni tudott. Közeledve a mérkőzés végéhez, úgy nézett ki, hogy büntetők fogják eldönteni a győztest, ám a 85.percben egy szabadrúgás pattant meg, így a labda a hálóba került, így ha nehezen is, de győzni tudott a Csillaghegyi MTE II, ami azt jelenti, hogy Boldizsár Imre együttese a jövő héten a 9-10., míg a Testvériség SE a 11-12.helyért léphet pályára.
MLTC - Hallássérültek válogatottja 1:3

A B és a C-csoport második helyezettjének mérkőzése nyitotta a napot. Zséli László együttese az utolsó csoportmérkőzésén tartotta meg pozícióját, miután döntetlent játszott a Csillaghegyi MTE II-vel. A Hallássérültek válogatottja pedig a Pestszentimrei SK I mögött végzett, akik tegnap nagyon közel álltak a döntőbejutáshoz. A mérkőzést a Hallássérültek válogatottja kezdte jobban, hiszen egy egyéni hibát követően Nemes Attila góljával megszerezte a vezetést a lila mezes együttes. Sőt, egy perccel később testvére, Nemes Norbert is betalált, miután a mintegy 20 méterről leadott lövését csúnyán bevédte Győrfi Gergő kapus. A 15.percben Nemes Attila szép egyéni alakítás után ismét betalált, így hamar 3:0-ás előnyre tett szert Dávid József együttese. A mezőnyben egyébként ügyesen játszó mátyásföldiek az eredmény ellenére nem játszottak alárendelt szerepet. Sőt, Zséli László együttese szép támadás végén szépített a 19.percben Kubinyi József pörgetésével. Ekkor kevesen gondolták volna, hogy ez marad a végeredmény, pedig így lett. A hátralévő mintegy 70 percben két hasonló képességű csapat mérkőzött egymással. A hallássérültek hamar visszaállíthatták volna a három gólos különbséget, ám Pfeifer Zsolt közelről fölé lőtt. A mátyásföldieknek több lehetőségük is volt a különbség csökkentésére, ám ezúttal nem céloztak pontosan a fiatal támadók a fehér mezeseknél. A második játékrészben már néha az idővel is játszottak a hallássérültek, ám ez mit sem von le az érdemükből. A végeredmény maradt a 3:1, így Dávid József együttese az 5-6., míg Zséli László tanítványai a 7-8.helyért léphetnek pályára jövő héten.
2015.február 14.:
Airnergy FC - Unione FC lesz az V. Téli Nagypályás Torna döntője!


1908 SZAC KSE I - 1908 SZAC KSE II 1:5

Összekerült a két SZAC! A hatodik forduló szombati játéknapjának zárómérkőzését klubon belül vívták. A BLSZ IV.osztályban szereplő felnőtt együttes az U19-essel mérte össze erejét. A mérkőzés első fél órájában látszódott, hogy a nagyobb rutinnal rendelkező 1908 SZAC KSE I játékosai jobban vigyáznak a labdára, kevesebbet adnak el, ám komolyabb helyzetekig nem sikerült eljutni Maráczi Jánoséknak. Sokáig úgy nézett ki, hogy gól nélkül ér véget az első játékrész, ám a 42.percben a fiatal Oláh Márk megtörte a gólcsendet, így megszerezte Horváth Bence együttese a vezetést! Sőt, a félidő utolsó percében Riegel Bence megduplázta az előnyt, így az első félidő 2:0-val ért véget. A felnőtt csapat egyre jobban elfáradt, így várható volt, hogy az ifjúsági csapat újabb gólokkal növelni fogja előnyét. Így is lett. A 48.percben Somogyi Márk 3:0-ra, míg az 55.percben a csereként beállt Zsikai Bence 4:0-ra módosította az állást. Szabó László könnyedén összehozhatta volna a szépítő találatot, ám nem sikerült gólt szereznie. Sikerült helyette Bertalan Ádámnak a 82.percben. Az 5:1-es végeredményt a csereként beállt Oláh László állította be. Az 1908 SZAC KSE I vereségének köszönhetően jövő héten vasárnap 19:30-kor az RKSK II, míg az 1908 SZAC KSE II szombaton 14:45-kor a Goldball '94 FC ellen lép pályára a torna zárómérkőzésén. Horváth Bence együttese zsinórban már a harmadik győzelmét könyvelhette el az idei TNT-n!
RKSK II - Goldball '94 FC 1:3

Rózant János együttese, az RKSK II végül a negyedik helyen végzett az A-csoportban, így a D-csoport negyedikjével, a BLSZ III.osztályú Goldball '94 FC ellen kellett megmérkőzni. Az RKSK II a 10., míg a Goldball a 4.helyen telelt a bajnokságban, ám két különböző csoportban szerepelnek idén, így nem mérkőztek meg egymással az ősszel. Most azonban a torna keretein belül igen. Az RKSK II-nél rengeteg hiányzó volt ezúttal. Rózant János több labdarúgójára nem számíthatott sérülés, valamint betegség miatt. Így történhetett meg, hogy csere nélkül kezdték a mérkőzést a rákosmentiek. A szegény embert az ág is húzza elv alapján borítékolható volt, hogy valaki meg fog sérülni a kék mezesekből. Ez így is lett, szinte rögtön a mérkőzés elején szenvedett súlyosnak tűnő kézsérülést Római Gábor. A játékos azonban a pályán maradt, pedig nagyon csúnyán álltak az ujjai... A mérkőzést Wachutka Zsolt csapata kezdte jobban, hiszen az első tíz percben három nagy gólhelyzetet is kidolgoztak már a Goldballosok. Ezek még kimaradtak, ám a 12.percben Czeglédy Gábor találatával megszerezte a vezetést a Goldball. Négy perccel később Czeglédy Gábor megduplázta saját maga, valamint csapata góljai számát is, így hamar megnyugtató előnyre tett szert a Goldball '94 FC. A félidő hátralévő részében már nem esett újabb találat, így a félidő 2:0-val ért véget. A második félidő 13.percében Szilvási László góljával 3:0-ra módosult az állás. A lelkesen küzdő rákosmentiek a szépítő találatra mindenképpen rászolgáltak. Ez végül össze is jött a 81.percben Kovács Krisztián jóvoltából, így a végeredmény 3:1 lett.
Unione FC - Pestszentimrei SK I 1:1 - büntetőkkel: 3-2

A torna második elődöntőjét pedig a BLSZ I.osztály alsóházában szereplő Unione FC játszotta az egy osztállyal alacsonyabban szereplő Pestszentimrei SK I-el. Sokan úgy gondolták, hogy a két csapat tudását tekintve ez a mérkőzés számít a torna döntőjének, ám a sorsolás alakulásával végül az elődöntőben csaptak össze a felek. A tornán eddig mindössze egy (!) gólt kapó pestszentimrei alakulat remekül megszervezte ezúttal is védekezését. Felföldi Csaba játékosai remekül akadályozták meg már a középpályán a legtöbb kibontakozó Unione-akciót. Azt világosan lehetett látni már a mérkőzés elején, hogy Szabó András együttese lépett fel támadóbb felfogásban, míg a PSK I elsősorban a védekezést szem előtt tartva játszott. Ettől még nagyon színvonalas, élvezetes, hajtós, brusztolós mérkőzést játszott egymással a két csapat. Az első félidőben gólt nem sikerült szereznie egyik csapatnak sem. A második félidő is hasonlóan alakult, vagyis több szép támadást is vezetett az Unione, ám Ilcsik Tamás kapus eszén nem sikerült túljárni. A 63.percben aztán egy kontratámadást csak szabálytalanul tudtak megakadályozni az Unione védői, így a kaputól mintegy 25 méterre jutott oldalról szabadrúgáshoz a Pestszentimre. A labda mögé Egry Zoltán állt, aki nagy erővel, pontosan célozva csavart a sorfal fölött a rövid sarokba. A korábban az NB II-ben is védő Gyenes Dávid kapus csak beleérni tudott, ám a kapufáról végül a hálóba került a labda, így megszerezte a vezetést a piros mezes csapat. Ezután még több kockázatot vállalva játszott az Unione FC. Szabó András is és Felföldi Csaba is kihasználta összes cserelehetőségét, ám mivel a pestszentimreiek ezúttal kevesebben tudtak eljönni a tornára, a mérkőzés végére már elfáradtak. Ezzel kapcsolatban Felföldi Csaba megjegyezte, hogy ő ennek a ténynek örül talán a legjobban. Ahogy közeledett a mérkőzés végét jelző hármas sípszó, úgy támadott egyre nagyobb erővel az Unione. A 88.percben aztán egy oldalról középre ívelt beadást vett át mellel Fekete Viktor, majd egy védő szorításában a kapuba bombázott, mentve ezzel a menthetőt. Következhettek így a büntetőrúgások! Az Unione FC csapatából Gál Lajos lőtt először és bár lövésébe beleért a kapus, a labda végül a kapuba került (1:0). Hasonló volt a forgatókönyv Egry Zoltán büntetőjénél is (1:1). A második kör első rúgását Fekete Viktor végezte el és bár Ilcsik Tamás kapus ebbe is beleért, a labda így is a gólvonalon túlra jutott (2:1). A pestszentimrei Cseri László lövésébe is beleért Gyenes Dávid, ám ez is gól lett (2:2), így következhetett a harmadik kör! Az Unione FC-ből Szabó Tibor átverve a kapust magabiztosan gurított a kapuba, majd a pestszentimrei Csaba Zsolt is hasonlóképpen tett. Igen, azonban Kovács Imre játékvezető érvénytelenítette ezt a találatot, mondván megtorpant a rúgás előtt a pestszentimrei labdarúgó (volt is benne igazság), így ismét el kellett végezni a büntetőt. Az ismétlésnél már nem torpant meg Csaba Zsolt, ám életerős lövése a bal kapufáról kifelé pattant, így az Unione FC jutott a döntőbe végül! Szabó András csapatának ellenfele az Airnergy FC lesz, míg a bronzmérkőzés pestszentimrei házimérkőzés lesz, hiszen az első csapat mérkőzik meg a második csapattal.
Pestszentimrei SK II - Airnergy FC 0:2

A torna első elődöntőjét a BLSZ III.osztályú Pestszentimrei SK II és az U21-es korosztály Közép A csoportjában szereplő Airnergy FC játszotta egymással. Mindkét csapat négy győzelmet és egy döntetlent könyvelhetett el a csoportkörben. A tornán újoncnak számító Airnergy FC kezdte jobban a találkozót, hiszen a 7.percben egy szögletrúgás utáni fejesgóllal Csatlós Ádám megszerezte a vezetést a fekete mezeseknek a mérkőzésre kilátogató szülők legnagyobb örömére. Az Airnergy FC alaposan megszervezte ezúttal védekezését. Sikerült hatástalanítani a pestszentimreiek játékos-edzőjét, Szabó Józsefet, míg a középpályán is remekül szűrték meg a támadásokat Unyi Barnabásék. A félidő vége felé növelhette volna előnyét Pördi Ádám együttese, ám ez ekkor még nem jött össze, így az első játékrész 1:0-val ért véget. A második félidőben a csapatok kihasználták cserelehetőségeiket, ám sokat nem változott a játék képe. A pestszentimreiek támadgattak, próbálkoztak becsülettel, de ordító gólhelyzetekig nem sikerült eljutni, így Iváncsik Norbert kapusnak sem akadt bravúrosnak mondható védése. Ahogy közeledett a mérkőzés vége, úgy vált egyre égetőbbé a sárga mezeseknek az egyenlítés, amelyért egyre többet kockáztattak Bíró Zoltánék. Ez végül megbosszulta magát, mert egy remek kiugratást Erdei Viktor értékesített a 79.percben, eldöntve ezzel, hogy az Airnergy FC csapata jut be a döntőbe. A végeredmény maradt a 2:0. A Pestszentimrei SK II így három éven belül másodszor veszített az elődöntőben, így ezúttal is a bronzmérkőzésre készülhet.
Ikarus BSE - Csillaghegyi MTE I 0:5

Az A és a D-csoport ötödik helyezettjei mérkőztek meg egymással a játéknap második mérkőzése. Czinege László csapata ezúttal 17 fővel érkezett meg az összecsapásra, ám ennek ellenére a BLSZ II.osztályú Csillaghegy számított a mérkőzés esélyesének. Bár kicsit álmosan kezdték a csapatok a mérkőzést, hamar felpörögtek. Móré Zsolt bal oldali beadását Ribárszki Tamás helyezte a kapuba a 13.percben, mellyel megszerezte a vezetést a piros-fekete mezes csillaghegyi alakulat. Az első félidő hátralévő részében mindkét csapatnak voltak gólszerzési lehetőségei. Az Ikarusból Balog Norbert és Benkó Dávid is közel járt a gólszerzéshez, ám nem jött össze az egyenlítés. A félidő 1:0-val ért véget. A második félidő elején eldöntötte a három pont sorsát a CSMTE. Az 52., valamint az 53.percben szerzett találatokkal hamar három gólosra növelte előnyét Boldizsár Imre együttese. Mindkét csapat kihasználta cserelehetőségeit, így kissé átalakult a játék képe, ám a mérkőzés végén ismét a csillaghegyiek szereztek két gólt (a 84., valamint a 87.percben), így végül 5:0-ra győzött a CSMTE, akik így az Újpesti Haladás FC - Szent Pál Akadémia FC mérkőzés győztesével, míg az Ikarus BSE a vesztesével fog megmérkőzni a jövő héten.
Istenhegy FC - Nagytétény SE 0:0 - büntetőkkel: 2-1

A B és a C-csoportok utolsó helyezettjeinek a mérkőzésével kezdődött a hatodik forduló. Az Istenhegy FC csapatából a napokban pont a Nagytétény SE-hez igazolt át Csaba Zoltán, így a mérkőzés előtt közös képkészítéssel búcsúztatták el egykori társai a játékost. Információink szerint a nagytétényiek csábítják testvérét, az ugyancsak az Istenhegy FC alkalmazásában álló Csaba Attilát is, ám a kapus nem igazolt át a BLSZ II.osztály középmezőnyében álló csapathoz. Bemutatkozott a Nagytétény SE csapatában Király Ákos is, aki a Csillaghegyi MTE-től igazolt át. Az erősítések ellenére nem játszott jobban ellenfelénél Tyukodi Zoltán együttese, aki jogosan mérgelődött is. Számonkérte játékosain, hogy a múlt héten látottakból ezúttal nem látott szinte semmit. Bár dolgozott ki helyzeteket a Nagytétény, Czerok Péter is könnyedén megszerezhette volna a vezetést csapatának. A félidő végül 0:0-ás döntetlennel ért véget. A második játékrészben is a Nagytétény játszott veszélyesebben. A piros-kék mezesek két alkalommal a kapufát is eltalálták, ám még a szerencse sem szegődött a tavalyi tornagyőztes mellé. Az Istenhegy előtt is adódtak gólszerzési lehetőségek, ám még a ziccereket is vagy mellé/fölé lőtték, vagy a kapus hárított. A végeredmény így maradt a 0:0. Jöhettek a büntetőrúgások! A torna szabályai értelmében három körből áll a büntetőrúgás, majd amennyiben ezután nem dől el, az első hibázásig folytatódik. Az első körben a Nagytétény SE játékosa, Őze Tibor mellé lőtt, míg az Istenhegy kapusa, Csaba Attila nem hibázott, így az első kör után vezetett az Istenhegy FC. A Nagytétény SE második büntetőjét Patai Csaba lőtte és bár a lövésbe beleért a kapus, végül a hálóba került. Ám az Istenhegy FC sem hibázott, így nyilvánvaló volt, hogy amennyiben a Nagytétény csapatából hibázik Godár Péter, véget is ér a találkozó. A játékos lövését pedig védte Csaba Attila kapus, így az Istenhegy FC játszhat jövő héten a 21-22.helyért, míg a Nagytétény SE-vel megeshet az a csúfság, hogy címvédőként az utolsó helyen végez, ha jövő héten is vereséget szenved.
2015.február 11.:
AIRNERGY FC: Újoncként rögtön érmet szerezhetnek Pördi Ádámék!

Négy részes sorozatunkban bemutatjuk az V. Téli Nagypályás Torna legjobb négy közé került csapatait. Második részünkben az U21-es korosztály Közép A-csoportjában szereplő Airnergy FC csapatát mutatjuk be, akik a Pestszentimrei SK II-vel mérkőznek meg az elődöntőben!

Pördi Ádám együttese idén indult először a Téli Nagypályás Tornán. A cél az volt, hogy felnőtt, magasabban jegyzett ellenfelekkel tudja összemérni erejét az U21-es bajnokságban is az egyik legfiatalabb kerettel rendelkező Airnergy FC.

Jól kezdte a tornát az Airnergy FC, hiszen az első fordulóban 5:2-re legyőzte a Csillaghegyi MTE I-et. Szembetűnő volt, hogy a fiatalok két-három érintőben próbáltak játszani és a labdabirtoklásra törekedtek. Az első mérkőzés után már esélyesként lépett pályára a fekete mezes együttes a BLSZ III.osztályú Goldball '94 FC ellen. Pándi Bencéék végül kiütötték ellenfelüket (9:0), ami -mint utólag kiderült- nagyon sokat számított a végelszámolásnál. A következő héten azonban az országos influenza járvány elérte az Airnergy FC csapatát is, így Pördi Ádám meglehetősen tartalékos összeállításban tudta pályára küldeni csapatát a Kormányőr SE I ellen. Végül ha nehezen is, de be tudta húzni a három pontot az Airnegy FC (3:1), így következhetett a D-csoport rangadója az addig ugyancsak hibátlanul teljesítő Szigetgyöngye SE ellen. A mérkőzés izgalmasan alakult, ám gól végül nem született. Ez a gólkülönbség addigi ismeretében inkább az Airnergy FC csapatának volt jobb. Az utolsó fordulóra azonban így maradt izgalnivaló. A BLSZ III.osztályú BEAC csapatát végül 4:2-re legyőzte az Airnergy FC csapata, de figyelni kellett emellett a Szigetgyöngye SE mérkőzésére is, hiszen egy nagy arányú győzelem esetén a szigetmonostoriak elhappolhatták volna az első helyet az Airnergy FC elöl. Bár győzött a Szigetgyöngye, nem akkora különbséggel, mint kellett volna az előzéshez, így végül az Airnergy FC végzett a D-csoport élén.

Az elődöntőben az A-csoport győztesével, a Pestszentimrei SK II-vel mérkőzik meg az Airnergy FC csapata. Szakértők szerint ezen az ágon lehet könnyebben bejutni a torna döntőjébe, ám ez nem jelenti azt, hogy könnyű is. A soros ellenfél edzője például elmondta, miután látta az Airnergy FC Szigetgyöngye SE elleni mérkőzését, hogy nagyon nehéz mérkőzésre számít. A pestszentimreiek a rutinban, míg az Airnergy FC a fiatalos lendületben bízhat szombaton. Miután az Airnergy FC csapata a mérkőzéseken többet birtokolja a labdát az ellenfelénél, így várhatóan több szabálytalansággal próbálja majd távoltartani kapujától a pestszentimrei alakulat az ellenfélt. Nehéz megjósolni, hogy melyik csapat számít az esélyesnek. Izgalmas mérkőzésre van hát kilátás!

Pördi Ádám elsősorban Pándi Bence gólerősségében bízhat. A fiatal támadó eddigi öt mérkőzésén öt gólt szerzett, mellyel csapata legeredményesebb játékosa a tornán. Csikó Norbert pedig három gólnál tart. Említést érdemel az is, hogy az Airnergy FC csapata eddig mindössze öt gólt kapott a tornán, amellyel a harmadik legkevesebb gólt kapó csapatként áll a rangsorban. A legkevesebb gólt (számszerint mindössze egyet) a Pestszentimrei SK I kapta, míg a Zsámbéki SK is csak négy gólt kapott. Az Unione FC-vel holtversenyben így a harmadik helyen áll a kapott gólok tekintetében az Airnergy FC csapata. Nem lesz tehát könnyű feltörni a védelmet Szabó Józseféknek!
2015.február 10.:
PESTSZENTIMREI SK II: A héten már gyakorolják a büntetőrúgásokat Pestszentimrén!Két éve, 2013-ban indult először a TNT-n az akkor még a BLSZ IV.osztályban szereplő Pestszentimrei SK II csapata. Előzetesen mindenki az alsóházba várta a pestszentimreieket, ám akik így gondolták, nagyot tévedtek! Szabó Józsefék első TNT-s mérkőzésükön legyőzték a BLSZ II.osztályú 1908 SZAC KSE csapatát Király Tibor találatával 1:0-ra. Egy hét múlva a gyenge napot kifogó Kormányőr SE-t is legyőzte a PSK II 7:1 arányban, így kezdtek felfigyelni a csapatok, valamint a szurkolók is Szabó József együttesére. A harmadik fordulóban a BLSZ I.osztályú ASR-Gázgyár együttese ha nehezen is, de legyőzte a pestszentimreieket 2:0-ra két hajrában szerzett góllal. Hátralévő két mérkőzésén azonban hat pontot gyűjtött a PSK II (az Újpesti Haladás FC, valamint a BEAC volt az "áldozat"), így végül megnyerte csoportját hatalmas meglepetésre a Pestszentimre. Az elődöntőben a Csillaghegyi MTE I-el kellett megmérkőzni, ahol egy küzdelmes, hajtós, ám nem túl színvonalas mérkőzésen 1:1-es döntetlen született. A büntetőrúgásokat azonban 3:1-re a csillaghegyiek nyerték meg (akik a döntőben aztán kikaptak a Testvériség SE-től), így nem a döntőre, hanem a bronzmérkőzésre készülhetett a pestszentimrei alakulat, amelyen a BLSZ II.osztályú MAFC volt az ellenfél. A MAFC már az első félidőben lerendezte a fontos kérdéseket (4:1), így hiába tudott szépíteni a második játékrészben a PSK II, végül a negyedik helyet szerezte meg a tornán. Ezzel azonban Szabó Józsefék kiérdemelték a torna meglepetéscsapata címet. A bronzmérkőzés után a csapatjátékosa, Sztyehlik Barnabás a következőt nyilatkozta: "Természetesen jól esnek a csapatnak a dicséretek, ám kissé furcsák is, hiszen mi egyébként nem BLSZ IV-es csapat vagyunk, csak a rendszer miatt itt kényszerültünk indulni. Egy masszív BLSZ II-es csapat szintjén vagyunk szerintem."

A csapat jövőre is indult a tornán. A torna első mérkőzése előtt a csapat játékos-edzője, Szabó József a következőt nyilatkozta: "Idén is szeretnénk rászolgálni a torna meglepetéscsapata címre, és bebizonyítani, hogy a tavalyi év nem a véletlen műve volt, és hogy mi nem BLSZ IV-es szintet képviselünk." Nos, ezúttal már nem szerepelt olyan jól a csapat, mint egy évvel korábban. Első mérkőzésén bár két gólos hátrány után döntetlenre végzett a BLSZ II.osztályú Szent Pál Akadémia FC-vel, ám egy hét múlva méretes pofonba szaladt bele az ugyancsak BLSZ II.osztályú MLTC-től (1:5). Bár a Kormányőr SE csapatát ezúttal is gond nélkül legyőzte a Pestszentimrei SK II (5:1), a Pénzügyőr SE II ellen már csak egy pontot szerzett (2:2) és bár az utolsó csoportmérkőzésen 5:3-ra legyőzte a Rúg-6 FC csapatát, végül csak a harmadik helyen végzett a csoportban. A hatodik mérkőzésen hátrányból sikerült végül megnyerni 2:1 arányban a BEAC elleni mérkőzést, így a 9-10.helyért léphettek pályára az utolsó mérkőzésen a pestszentimreiek, ahol azonban a Pest megyei II.osztályú Szigetgyöngye SE 3:0-ás félidő után 3:1-re legyőzte, így a 10.helyen végzett másodjára Szabó József együttese. "Egy vereséggel a csoportban ezúttal csak a kilencedik helyért játszhattunk. Az egy vereséget is a döntős MLTC-től szenvedtük el." - mondta a helyosztók előtt a csapat játékos-edzője, Szabó József. Kétségtelenül amíg egy éve egy vereség belefért a csoportelsőség megszerzéséhez, ezúttal már nem, ám azt is hozzá kell tenni, hogy amíg 2013-ban négy mérkőzést is megnyert a csoportjában a PSK II, addig ezúttal csupán kettőt.

Már tavaly elhatározták a pestszentimreiek, hogy a 2015-ös tornán is indulni fognak. Rögtön presztízsmérkőzéssel kezdték a tornát, hiszen az a MAFC volt az első fordulóban az ellenfél, amely két éve a bronzmérkőzésen legyőzte Szabó Józseféket. A pestszentimreieknek ezúttal sikerült visszavágniuk (5:4), így győzelemmel kezdték az idei tornát. A második mérkőzését pedig a Komárom-Esztergom megyei I.osztályban szereplő Zsámbéki SK-val játszotta a csapat. Egy küzdős, hajtós mérkőzésen végül 1:1-es döntetlen született. A mérkőzés után a csapat játékos-edzője elmondta, hogy nagyon büszke csapatára az elért eredmény miatt és hogy kissé csalódott, mert a mérkőzés vége felé az ő lábában maradt a győztes gól, miután csak a kapufát találta el. Az Ikarus BSE, valamint az RKSK II csapatait gond nélkül győzte le a Pestszentimrei SK II, így úgy lépett pályára az utolsó csoportmérkőzésen a Kormányőr SE II ellen, hogy amennyiben győz, megszerzi a csoport első helyét. Ha nem is könnyen, de végül győzni tudott a sárga mezes alakulat (4:1), így három év alatt másodszor is megnyerte csoportját az azóta már a BLSZ III.osztályban szereplő együttes.

Az elődöntőben ezúttal az U21-es korosztály II.osztályának Közép A csoportjában szereplő Airnergy FC lesz, amely a pestszentimreiekhez hasonlóan 13 pontot szerzett eddigi öt mérkőzésén. "Az lenne a hab a tortán, ha sikerülne beverekednünk magunkat valahogy a döntőbe." - mondta az utolsó csoportmérkőzés után Szabó József. Ennek eléréséért mindent elkövet a játékos-edző, hiszen két hete már megtekintette a soros ellenfél Szigetgyöngye SE ellen 0:0-ra végződött mérkőzését, amely után a következőt nyilatkozta: "Úgy gondolom, hogy a könnyebb ágon juthatunk a döntőbe, ám ez nem lesz könnyű, hiszen sokat futó, fiatal játékosokból álló, labdabiztos csapattal fogunk megmérkőzni." Amint arról már beszámoltunk, két éve büntetőrúgásokkal bukta el az elődöntőt a PSK II. Szabó József a múlt heti győztes mérkőzés után elmondta, hogy nem bíznak semmit a véletlenre és a csapattal a héten fogják gyakorolni a büntetőrúgásokat az edzéseken. A két évvel ezelőtti elődöntőn két büntetőt is rontott a Pestszentimre (Sinka Tibor lövését hárította a kapus, míg Sipőcz Béla fölé lőtt), valamint a mérkőzés hajrájában két játékos is a kiállítás sorsára jutott, amely valószínűleg ezúttal sem férne bele, amennyiben győztesen szeretnék elhagyni a játékteret a pestszentimreiek.

A győzelem megszerzéséhez jó egyéni teljesítményekre lesz szükség. A legtöbben Szabó Józseftől várják a gólokat, nem is ok nélkül, hiszen a TNT-n eddig összesen 51 gólt szerzett a Pestszentimrei SK II, amelynek pontosan a harmada (17 gól) a támadó nevéhez fűződik! Király Tibor 8, míg Bíró Zoltán 7 gólt szerzett eddig a TNT-n, így rájuk is érdemes lesz odafigyelni Pördi Ádám együttesének. A TNT történetében eddig 19 mérkőzést játszott a PSK II, amelyen a mérleg 11 győzelem, 4 döntetlen, valamint 4 vereség. 51 rúgott-, valamint 33 kapott gól a mérleg továbbá (+18-as gólkülönbség). A Pestszentimrei SK II így a maximálisan megszerezhető 57 pontból 37-et szerzett meg, ami 64,9%-os teljesítmény. Nem rossz.
2015.február 10.:
Felhívjuk a csapatok figyelmét, hogy a 7.forduló programja csak a hétvégén válik véglegessé. A program elkészítésekor igyekeztünk minden csapat kérését figyelembe venni, amely sikerült is többé-kevésbé. A programról Teleki Olivérnél lehet érdeklődni a kisrajczi@freemail.hu e-mail címen, vagy a +36-70-577-05-02-es telefonszámon.
2015.február 8.:
Pestszentimrei SK II - Airnergy FC lesz a másik elődöntő!


Kormányőr SE II - Pestszentimrei SK II 1:4

Az elődöntő kapujában várta a már biztos csoportutolsó Kormányőr SE II elleni mérkőzést Szabó József együttese, a Pestszentimrei SK II. Egy esetleges pestszentimrei győzelem ugyanis azt jelentette volna, hogy a PSK II végez az A-csoport élén. Lipcsey Zsolt együttese nyugodtan készülhetett a találkozóra, hiszen már korábban eldőlt, hogy biztosan a 6.helyen zárja a csoportkört. Az is eldőlt, hogy jövőhéten vasárnap a Kormányőr SE I ellen mérkőzik meg a Kormányőr SE II, vagyis házirangadót vívnak Ősz Andrásék egymás ellen. A mérkőzést a pestszentimreiek kezdték jobban, hiszen a játékos-edző Szabó József már a harmadik percben eredményes volt. A 10.percben Takács Richárd találatával már 2:0-ra vezetett a PSK II, amivel eldőlni látszott a csoportelsőség sorsa. Ezután azonban összekapta magát Lipcsey Zsolt együttese és a 40.percben kezezés miatt büntetőhöz jutott, amelyet Hegedűs Zoltán értékesített. A félidő így 2:1-el ért véget. A második félidőt is a pestszentimreiek uralták. Szabó József, valamint Takács Richárd gólpárbaja is döntetlenre végződött, miután mindketten egy-egy gólt szereztek a második játékrészben. A végeredmény így végül 4:1 lett, amellyel a Pestszentimrei SK II megnyerte az A-csoportot, maga mögé utasítva ezzel a Zsámbéki SK-t.
Testvériség SE - Nagytétény SE 4:1

A legnagyobb talány a C-csoport volt egészen az utolsó mérkőzésig. A találkozó vége előtt nem lehetett tudni a harmadiktól a hatodik helyekig, hogy ki hányadik helyen végez. Egy esetleges Nagytétény-győzelem azt jelentette volna, hogy három csapat is 6 ponttal zárta volna a csoportkört, ám ez végül elmaradt, hiszen rögtön az első percben megszerezte a Testvériség SE a vezetést Ferentik István találatával. A támadó a 17.percben megduplázta csapata előnyét, sőt a 29.percben megszerezte harmadik gólját is. A 4:0-ás félidei eredményt Paplanos Gellért állította be a 43.percben, vagyis keretbe foglalta gólokkal az első félidőt a Testvériség csapata. Érdekes volt egyébként, mert a mezőnyben egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet a Nagytétény, ám ami az egyik oldalon bement, az a másik oldalon nem. Előfordul az ilyesmi. A második félidő is kiegyenlített csatát hozott. A 79.percben végül összejött a szépítés a piros-kék mezes BLSZ II.osztályú csapatnak Horváth Tamás találatával, ám a találkozót így is fölényesen nyerte meg Éles György együttese, amely így a csoport harmadik helyén végzett. A Testvériség SE jövőhéten így a Csillaghegyi MTE II-vel mérkőzik meg, míg a Nagytétény SE miután a csoport utolsó helyén zárt, az Istenhegy FC-vel játszik.
Csillaghegyi MTE II - MLTC 1:1

A B-csoport második és harmadik helyét eldöntő mérkőzéssel folytatódott a torna. A csillaghegyiek csak győzelem esetén végezhettek volna a második helyen, minden más esetben Boldizsár Imre együttese a harmadik helyen zár. Ennek megfelelően kissé óvatosan kezdtek a csapatok, ám egy szabadrúgásgóllal megszerezte a vezetést Zséli László együttese a 11.percben. Az első fél óra nem a futballról, leginkább a lapokról, szabálytalanságokról, valamint Bartis László játékvezetőről szólt, aki a 34.percig kiosztott négy sárga, valamint két piros lapot is. Mindkét kiállítás a Csillaghegy csapatánál volt, ám mivel Boldizsár Imre mellett két cserejátékos is helyet foglalt a kispadon, nem kényszerült emberhátrányba a piros mezes alakulat. A félidő 1:0-ás MLTC-vezetéssel ért véget. A második játékrész sem volt mentes szabálytalanságoktól, dulakodástól. A 65.percben jogosnak tűnő büntetőhöz jutott a Csillaghegy, amelyet a sértett, Gonda Gergely értékesített. A győztes találatot azonban nem tudta bevinni a csillaghegyi alakulat. A legközelebb Dr. Mikó István járt a gólhoz, ám lövése a kapufán csattant. A végig lelkesen játszó mátyásföldiek végül megtartották az 1:1-es döntetlent, így ők végeztek a B-csoport második helyén. Zséli László együttese így a Hallássérültek válogatottjával mérkőzik meg jövőhéten vasárnap, míg a csillaghegyiek a C-csoport harmadik helyezettjével fognak játszani.
1908 SZAC KSE II - Újpesti Haladás FC 6:3

A múlt héten a torna címvédőjét, a Nagytétény SE-t kiütő 1908 SZAC KSE II ezúttal a BLSZ III.osztályú Újpesti Haladás FC-vel mérkőzött meg a C-csoportban. A SZAC ifjúsági csapata szokásos kék, míg az Újpesti Haladás piros-lila szerelésében lépett pályára. Bár a mezőnyben egyenrangú ellenfele volt az Újpesti Haladásnak a SZAC, két gólt szerezve hamar megnyugtató előnyre tettek szert Kasza Lászlóék. Megyeri Félix aztán kihasználva gyorsaságát, büntetőt harcolt ki a SZAC csapatának, amit Riegel Bence értékesített is. A félidő így 2:1-es Újpesti Haladás vezetéssel ért véget. A félidőben Zeke Ákos mind a hét cserelehetőségét kihasználta, így némileg átalakult a csapata. Ez jelen esetben annyit jelentett, hogy a SZAC átvette az irányítást. A 48.percben Megyeri Félix megszerezte a tornán az ötödik találatát, így hamar egyenlíteni tudott a SZAC. A fiatal támadó az 56. és az 58.percben is eredményes volt, így két gólos előnyre tett szert Horváth Bence együttese. A 65.percben a csereként beállt Zsikai Bence is betalált, 5:2-re módosítva az állást. 0:2-ről ritkán alakul az állás 6:2-re. Ez most azonban így történt. A hatodik találat Megyeri Félix nevéhez fűződik, aki így már 8 gólnál tart az idei tornán. A 6:3-as végeredményt egy szép egyéni akció végén Horváth Viktor állította be.
RKSK II - MAFC 2:4

Az A-csoport harmadik helye volt a cél az RKSK II és a MAFC mérkőzésén. Verschitz Péter együttese azonban ezúttal a MAFC tartalék csapata volt, hiszen az első csapatnak délután Diósdon van jelenése. Rózant János együttese azonban erős összeállításban tudott pályára lépni, így nem volt lefutottnak nevezhető a mérkőzés. Döntetlen, valamint MAFC-győzelem esetén a MAFC, míg RKSK II-győzelem esetén az RKSK II végez a csoport harmadik helyén. Az RKSK II többet birtokolta a labdát az első félidőben, de igazán nagy helyzetekig nem tudott eljutni. A 30.percben aztán egy rosszul kicsúsztatott labdára csapott le Kovács Krisztián, aki egy szép lövőcsel után megszerezte a vezetést az RKSK II csapatának. A 37.percben azonban egy 17 méterről leadott lapos lövés talált utat a bal alsó sarokba, így hamar egyenlíteni tudott a MAFC csapata. Sőt, még a félidő előtt megszerezhette volna a vezetést a MAFC, ám az újabb kísérlet elment a kapu előtt, így a félidő 1:1-es döntetlennel ért véget. A második félidő rémálomszerűen indult Rózant Jánoséknak, ugyanis alig telt el két perc és Kerekes Miklós találatával megszerezte a vezetést a piros mezes MAFC. Ekkor már két gólra volt szüksége az RKSK II-nek a harmadik hely megszerzéséhez. Sőt, az 58.percben 3:1-re módosult az állás Nalesnyik Kristóf második góljával, így eldőlni látszódott a kérdés. A 68.percben Szabadkai Dániel találata még visszahozta valamelyest a reményt a kék mezes rákosmentieknek, ám újabb gólt már nem sikerült szerezni, sőt a mérkőzés utolsó percében Kerekes Miklós is megszerezte második gólját, kialakítva ezzel a 4:2-es végeredményt. A MAFC csapata így jövőhéten vasárnap a BEAC csapatával mérkőzik meg. A győztes a 9-10., míg a vesztes a 11-12.helyért fog megmérkőzni a 7.fordulóban. Az RKSK II pedig a BLSZ III.osztályú Goldball '94 FC csapatával mérkőzik meg jövőhéten szombaton.
Unione FC - Szent Pál Akadémia FC 5:2

A B-csoportot már biztosan megnyerő, eddig mind a négy mérkőzését megnyerő Unione FC a Szent Pál Akadémia FC-vel mérkőzött meg a vasárnapi nyitómérkőzésen. A tornán eddig az ifjúsági csapatával szereplő Szent Pál ezúttal a BLSZ I.osztályú első csapatával jött el! Az ősszel a két csapat bajnoki mérkőzésen is megmérkőzött egymással. A bajnokin a vezetést Szabó Tibor büntetőjével az Unione szerezte meg vendégként, ám az ezután emberhátrányban játszó Szent Pál akadémia fordítani tudott és végül nyert is 2:1-re. Az Unione FC, valamint a Szent Pál Akadémia FC mai keretéből is nyolcan szerepeltek az őszi bajnoki mérkőzésen. Nyilván a visszavágás is fűthette az Unione FC játékosait, akik támadólag léptek fel és rögtön az első percben egy rövidpasszos támadás végén meg is szerezték a vezetést a próbajátékon lévő Sipaki Patrik találatával. A 12.percben Fekete Viktor találatával növelte előnyét Szabó András együttese a csoportban már biztosan az ötödik helyen végző Szent Pál Akadémia FC ellen, ám a 35.percben Grósz Szilárd találatával szépített a fehér mezes Szent Pál. A támadó eredményes volt a két csapat őszi bajnokiján is. A félidő mégis 3:1-el ért véget, miután Szabó Tibor is betalált a 39.percben. Az 55.percben Grósz Szilárd megszerezte második találatát is, így ismét szorossá vált az állás. Négy perccel később azonban a csereként beállt Bódi Ferenc visszaállította a két gólos különbséget. Az 5:2-es végeredményt egy kapusról kipattanó labda után Keresztesi Botond állította be. Az Unione FC csapata két büntetőt kért számon a mérkőzést hat sárga lappal lehozó Weinber Péter játékvezetőn, míg a Szent Pál Akadémia csapatánál a három kapufa miatt bosszankodtak. Szabó András együttese jövőhéten szombaton a torna elődöntőjében lép pályára az eddig mindössze egy gólt kapó Pestszentimrei SK I ellen!
2015.február 7.:
Az Airnergy FC nyerte a D-csoportot!


Istenhegy FC - 1908 SZAC KSE I 4:6

A B-csoportban már biztosan az utolsó helyen végző Istenhegy FC csapata mérkőzött meg az 1908 SZAC KSE I-el. A BLSZ IV.osztályban szereplő SZAC alakulat kezdte jobban a találkozót, hiszen már a nyolcadik percben megszerezte a vezetést Kovács Tibor találatával. A 22.percben ezt Szabó László duplázta meg, míg két perccel később Szabó László szabadrúgásból 3:0-ra növelte az előnyt. Szabó László pontrúgásairól később még lesz szó. Ekkor azonban feltámadt az Istenhegy FC csapata. A 30. és a 34.percben szerzett Csaba Zoltán találatokkal, hamar visszajött a mérkőzésbe a zöld mezes csapat, sőt a 39.percben a később kisebb sérülést szenvedő Palotai Zoltán találatával összejött az egyenlítés is, így a félidő 3:3-al ért véget. Ez volt egyébként az Istenhegy FC csapatánál Csaba Zoltán búcsúmérkőzése, aki a Nagytétény SE csapatánál folytatja pályafutását! A második félidő elején egyik csapat sem tudta megszerezni a vezetést, ám ahogy az Istenhegy egyre jobban fáradt, úgy vette át az irányítást a kék mezes SZAC csapata. A 65.percben Kollár Norbert találatával ismét megszerezte Maráczi János együttese a vezetést. A 78.percben Szabó László megszerezte saját maga második, csapata ötödik gólját, így 5:3-ra módosult az állás. A 82.percben a csereként beállt Karda Szabolcs góljával ismét szépíteni tudott az Istenhegy, ám a pontszerzés végül nem jött össze, hiszen a 88.percben Szabó László harmadik találatával beállította a 6:4-es végeredményt. A magas támadó három gólja mellett említésre méltó továbbá az is, hogy egy jogosan megítélt büntetőt lőtt a kapu mellé a mérkőzés folyamán. A SZAC csapatában a mérkőzés végén pályára lépett a 14 esztendős Sebők Balázs is, aki a SZAC-játékos, Sebők Zsolt fia. A SZAC I csapata így minden bizonnyal a B-csoport negyedik, míg az Istenhegy FC a hatodik helyen végez. Könnyen elképzelhető, hogy jövőhéten így a torna címvédőjével, a Nagytétény SE-vel mérkőzik majd meg az Istenhegy FC, ami már csak azért is érdekesnek ígérkezne, mert elképzelhető, hogy Csaba Zoltán új csapatában az első mérkőzést éppen korábbi együttese ellen játszaná.
Ikarus BSE - Zsámbéki SK 0:8

Az A-csoportban eddig veretlenül álló Zsámbék találkozott a tornán az ifjúsági csapatával szereplő Ikarus BSE-vel. Matematikailag még a csoport első helyére is volt esélye a forduló előtt Czakó András együttesének, ám mivel valószínűsíthető, hogy a Pestszentimrei SK II holnap legyőzi a pont nélkül álló Kormányőr SE II-t, így a zöld mezes zsámbékiak a csoport második helyéért léptek pályára. Az 5.percben Szabó Achilles találatával megszerezte a vezetést a Komárom-Esztergom megyei alakulat. A 22.percben a gólerős középpályás megszerezte saját maga, valamint csapata második találatát is, így eldőlni látszott a három pont sorsa. A 28., a 30., valamint a 33.percekben szerzett újabb találatokkal alakult ki végül az 5:0-ás félidő. Az Ikarus csapata is veszélyeztetett. Leginkább az első csapatból leérkező Lázár Levente volt elemében, ám gólt neki sem sikerült szereznie. A második félidőben már gyengébben teljesített a mezőnyben a Zsámbék, ám ekkor is három gólt szerezve növelte előnyét. A második félidőben született mindhárom találat a csereként beállt Tuba Gergely nevéhez fűződik. A végeredmény így 8:0 lett, mellyel eldőlt, hogy az Ikarus BSE a csoport ötödik helyén végzett, ami azt jelenti, hogy jövőhéten szombaton lép pályára a Csillaghegyi MTE I-el. A Zsámbéki SK pedig minden bizonnyal a második helyen végez, ami azt jelentené, hogy a Pest megyei II.osztályú Szigetgyöngye SE ellen lépne pályára jövőhéten vasárnap este.
Hallássérültek válogatottja - Pestszentimrei SK I 0:0 *

A C-csoporttal folytatódott a torna. A már biztos csoportelső Pestszentimrei SK I a forduló előtt még a második helyen álló Hallássérültek válogatottjával mérkőzött meg. Dávid József együttesének azonban győzni kellett ahhoz, hogy megtartsa második helyét a csoportban. Vajda Ernő már a 20.percben sárga lapot osztott ki Nemes Norbertnek. Három perccel később jogosnak tűnő büntetőhöz jutott a pestszentimrei alakulat. A büntetőt pedig Egry Zoltán magabiztosan értékesítette, megszerezve ezzel csapatának a vezetést. A tornán eddig egyedül az akkor még az Újpesti Haladásban futballozó Pósa Dánielnek sikerült gólt szereznie a PSK I ellen (neki is csupán egy alkalommal), így szinte biztossá vált ekkor a pestszentimrei győzelem. A 29.percben aztán Lovas Sándor találatával meg is duplázta előnyét a pestszentimrei csapat. A félidő hátralévő részében volt sok sárga lap, dulakodás, sérülés, lökdösődés. A félidő végül 2:0-val ért véget. A pestszentimreiek azonban kisebb-nagyobb sérülések miatt hét fő alá csökkentek, így nem tudták folytatni a mérkőzést, amely így félbeszakadt. A Fegyelmi Bizottság határozata alapján a mérkőzés három pontját a Hallássérültek válogatottja kapta meg, ám a végeredmény 0:0-nak lett elkönyvelve. Ennek ellenére Egry Zoltán, valamint Lovas Sándor találatait feltüntetjük tornánk góllövőlistáján. A Hallássérültek válogatottja így megszerezte a C-csoport második helyét. A mérkőzés után kaptuk a hírt, hogy a megsérült pestszentimrei játékosnak eltört a bokája. Jobbulást kívánunk ezúton a játékosnak!
Kormányőr SE I - Goldball '94 FC 1:3

Ha már egyszer így beindult a D-csoport... Az eddig pont nélkül álló Kormányőr SE I találkozott a Goldball '94 FC-vel. Egy esetleges Kormányőr-győzelem azt jelentette volna, hogy Ősz Andrásék végeznek a csoport ötödik, míg a Goldball a hatodik helyen. Döntetlen esetén a Kormányőr SE I a hatodik, a Goldball az ötödik, míg Goldball-győzelemnél a Kormányőr SE I a hatodik, a Goldball viszont a negyedik helyen végzett volna, megelőzve a csillaghegyieket! Wachutka Zoltán, a Goldball vezetőedzője elmondta a találkozó előtt, hogy bár még mindig volt egy-két hiányzó csapatában, létszámban már megvannak. A 16.percben egy hatalmas öngóllal szerzett vezetést a Goldball. A Kormányőr SE I csapatából Hortobágyi Gergely talált be saját kapujába mintegy 18 méterről. A 27.percben Czeglédy Gábor találatával megduplázta előnyét a Goldball, így a félidő 2:0-val ért véget. A második félidő nyolcadik percében Czégény Dániel is betalált, így eldőlni látszott a három pont, valamint a csoport helyezéseinek a sorsa. Az utolsó percben a csereként beállt Kovács Gábor még szépíteni tudott, beállítva ezzel a 3:1-es végeredményt.
Csillaghegyi MTE I - Szigetgyöngye SE 2:6

Az idei tornán is egy csoportba került a Csillaghegyi MTE és a Szigetgyöngye SE. Tavaly a két csapat találkozója nem a csillaghegyiek 8:1-es győzelméről, hanem a szigetmonostoriak játékos-edzőjének, Balla Endrének súlyos sérüléséről maradt leginkább emlékezetes. A csillaghegyiek azonban az idei tornán rendkívül gyengén szerepelnek, míg a szigetmonostoriak a csoportelsőségért léptek pályára! Ehhez azonban nem kevesebb, mint nyolc góllal kellett volna győznie a lila mezes együttesnek. Ennek megfelelően támadószellemben lépett pályára a Szigetgyöngye, ám az első negyedórában állta a rohamokat a CSMTE védelme. A 18.percben azonban egy büntetőből szerzett góllal megszerezte a vezetést a Szigetgyöngye SE. A büntetőt Elsik Renátó értékesítette! Hat perccel később azonban a fiatal Ribárszki Tamás találatával egyenlíteni tudott a CSMTE. A 35.percben aztán Bódog Csaba találatával ismét megszerezte a vezetést a szigetmonostori csapat, amit a mérkőzés végéig már nem is engedett ki a kezéből. Egy perccel később Boros Roland is betalált, így a félidő 3:1-el ért véget. Ez volt a támadó 10.gólja az idei tornán, amivel utolérte a góllövőlista élén álló Földes Gábort. A második félidőt remekül kezdte a csapatot ideiglenesen Vajda Gellért által irányított gárda, ugyanis két perc sem telt el és máris 4:1-re módosult az állás. Öt perccel később újabb gólt szerzett a Szigetgyöngye, sőt újabb két perc múlva Boros Roland talált be ismét, átvéve ezzel a góllövőlistán ismét a vezetést. 6:1-es állásnál bizonyára sokaknak megfordult a fejében, hogy ebből akár meglehet a csoportelsőség is. Ekkor csupán három gólra volt ettől a Szigetgyöngye SE! Drozdz István találatával azonban távolabb került ettől a szigetmonostori csapat. A hátralévő mintegy 35 perc kevésbé szólt a futballról, mint a balhéról. Harmath Zsolt játékvezető kiállított három csillaghegyi, valamint egy szigetmonostori játékost is. A végeredmény maradt a 6:2. A Szigetgyöngye SE ezzel a D-csoport második helyén végzett, míg a csillaghegyiek tovább izgulhattak, hogy megtartják-e a negyedik helyüket, vagy lecsúsznak az ötödikre...
Airnergy FC - BEAC 4:2

Nagy volt a tét az ötödik forduló első mérkőzésén! Az Airnergy FC csapata azonos pontszámmal állt a D-csoport első helyén a Szigetgyöngye SE-vel. Pördi Ádám csapatának hat góllal volt jobb a gólkülönbsége riválisáénál, így egyáltalán nem volt mindegy, hogy milyen eredményt ér el az utolsó csoportmérkőzésen a csapat. A BEAC sem vehette félvállról a mérkőzést, mert bár a harmadik helye a csoportban már a mérkőzés kezdete előtt garantálva volt, egy esetleges győzelemmel a második is meglett volna. A vezetést azonban a fekete mezben pályára lépő Airnergy FC szerezte meg egy furcsa találattal. Szögletrúgást végzett el az Airnergy, majd a kialakult kavarodás után a labdával fejbe rúgott hátvéd, Csatlós Ádám lett a gólszerző. A BEAC előtt adódott egyenlítési lehetőség, ám Iváncsik Norbert kapus magabiztosan hárított. A 16.percben Csikó Norbert találatával sikerült megdupláznia előnyét az Airnergy FC csapatának. A két rúgott gól azonban túlságosan megnyugtatta az Airnergy FC-t, így a BEAC átvette a kezdeményezést. Szabó András együttese Erdei Gábor találatával szépített is a 33.percben. A félidő így 2:1-el ért véget. Jól kezdte a második félidőt az Airnergy, hiszen alig telt el nyolc perc és visszaállította a két gólos előnyt Berkes Máté. Öt perccel a vége előtt 4:1-re módosította szabadrúgásból az állást a csereként beállt Erdei Viktor, ám a végeredmény végül 4:2 lett, miután az utolsó percben egy távoli lövéssel szépíteni tudott a BEAC csapatából Gyebnár András. Ezzel eldőlt, hogy a BEAC a D-csoport harmadik helyén végzett, míg az Airnergynek, ha nem is sokat, de izgulnia kellett, hogy meglesz-e az első hely. A következő mérkőzésen ez a kérdés el is dőlt!
2015.február 2.:
ELKÉSZÜLT A 6.FORDULÓ PROGRAMJA!

Elkészült a 6.forduló programja. Amint arról már korábban beszámoltunk, a mérkőzéseket az egyes csoportok helyezéseivel tüntettük fel honlapunkon. Azoknak a csapatokat természetesen beírtuk, akiknek már biztosan eldőlt, hogy hányadik helyen végeznek a csoportjukban. A végleges sorsolás így a hétvégi mérkőzések után alakul ki. Felhívjuk ismételteni a csapatok figyelmét, hogy pontazonosság esetén először az egymás elleni eredmény dönt, majd a gólkülönbség, majd a több rúgott gól.

Felkerült honlapunk galériájába 17 kép a harmadik, míg 31 kép a negyedik fordulóról.

A góllövőlistán átvette a vezetést az Unione FC támadója, Földes Gábor, aki négy gólt szerzett az 1908 SZAC KSE I ellen a hétvégén, így már 10 gólnál tart. A 9 találatos Boros Roland a hétvégén nem tudott betalálni az Airnergy FC kapujába. Kató Sándor egy gólt szerzett a hétvégén, így a Pestszentimrei SK I támadója már 7 gólos. A teljes lista megtekinthető már a góllövőlistára kattintva.
2015.február 1.:
Nagy pofonba szaladt bele a címvédő!


Nagytétény SE - 1908 SZAC KSE II 0:6

A C-csoporttal zárult a torna. Az előzetes várakozások szerint a mérkőzés esélyese a torna címvédője, a Nagytétény SE volt. Tyukodi Zoltán együttese azonban eddigi három mérkőzésén mindössze három pontot szerzett. Horváth Bence együttese, az 1908 SZAC KSE II viszont még annyit sem. A SZAC csapata eddig mindegyik mérkőzését elveszítette. A tornán az ifjúsági csapatával szereplő SZAC azonban ezúttal lendületesen, gólratörően játszott és meg is szerezte hamar a vezetést Michl Gábor találatával. Ezután bár mezőnyfölényben a Nagytétény SE futballozott leginkább rutinjának köszönhetően, veszélyesebbnek a SZAC volt mondható. A hajrában egy nagyon szép akciót fejezett be góllal Megyeri Félix, megduplázva ezzel a SZAC előnyét. Sőt, a félidő vége előtt újabb gólt szereztek a kék mezesek, így a félidő 3:0-val ért véget. Érett a meglepetés! A második félidőben a piros-kék mezes nagytétényiek egyre jobban elfáradtak. Nem bírták tartani a sokat futó fiatalokat. Ennek megfelelően újabb gólokat szereztek a SZAC játékosok. Hatig meg sem álltak. Bár a SZAC győzelméhez nem férhetett kétség, azért azt muszáj megemlíteni, hogy ez egy olyan mérkőzés volt, amelyen a SZAC-nak minden összejött, a Nagytéténynek pedig semmi. A végeredmény 6:0 lett, így a tabellán meg is előzte a nagytétényieket Horváth Bence együttese.
MAFC - Ikarus BSE 6:2

A jobbára fiatalokkal érkező Ikarus BSE ezúttal a BLSZ II.osztályú MAFC csapatával mérkőzött meg. Czinege László együttesében azonban szerepelt néhány játékos az Ikarus első csapatából is. Az első félidőben két hasonló képességű csapat játszott egymás ellen, ám a gólokat már ekkor is a MAFC rugdosta. A félidő 3:1-el ért véget. A második félidő viszont már egyértelműen a MAFC csapatáé volt. Leginkább Hrabovszki György volt elemében, aki a második félidőben két gólt is szerzett (egyet fejjel, egyet lábbal). A második félidőt is 3:1-re nyerte meg a MAFC, így a vége 6:2 lett, bár a kihagyott helyzetek száma alapján a gólkülönbség nagyobb is lehetett volna. A MAFC csapata jövőhéten az RKSK II-vel mérkőzik meg, míg az Ikarus BSE a Zsámbéki SK-val találkozik.
Zsámbéki SK - Kormányőr SE I 12:0

Az A-csoportban az eddig pont nélkül álló Kormányőr SE I mérkőzött meg a Komárom-Esztergom megyei I.osztályú Zsámbéki SK-val. Az első húsz percet bravúrosan kivédekezte Lipcsey Zsolt együttese, ám a 21.percben megszerezte a zöld mezes Zsámbék az első gólt és innentől kezdve el is dőlt a három pont sorsa. Czakó András együttese a félidő végéig további négy gólt rámolt be. A második félidőben sem álltak le a zsámbékiak és sorra rugdosták a gólokat. A legjobb teljesítményt Balla Dávid, valamint Szabó Achilles szerezte, ugyanis mindketten három gólig jutottak az összecsapáson. A Zsámbék pedig 12-ig. Matematikailag akár még a csoport élén is végezhetne a Zsámbék, ám gyakorlatilag ha a jövőhéten megverik az Ikarus BSE csapatát, úgy a csoport második helyén fognak végezni Czakó Andrásék. A Kormányőr SE I pedig eldőlt, hogy biztosan a csoport utolsó helyén végez.
Szent Pál Akadémia FC - Csillaghegyi MTE II 1:8

Valami gond van a Szent Pál Akadémia csapatánál, ugyanis alig tudnak kiállni a TNT-mérkőzésekre Kardos József tanítványai. A mai találkozóra is négy csapatból lett összerakva a kezdőcsapat (U15, második csapat, első csapat, öregfiúk). Ennek ismeretében egyértelműen a Csillaghegy számított a mérkőzés esélyesének, pedig Boldizsár Imre együtteséből is hiányoztak többen. A vezetést kisebb meglepetésre egy lesgyanús szituációból a Szent Pál Akadémia FC szerezte meg Jelfi Balázs találatával rögtön a harmadik percben. Csupán négy percig vezetett a kék mezes csapat, mert a 7.percben egyenlített a CSMTE Ribárszki Tamás találatával. A 15.percben meg is szerezte a vezetést a piros mezben pályára lépő csillaghegyi alakulat, sőt öt perccel később már két gólos volt az előny. A félidő így 3:1-el ért véget. A második játékrészben is a csillaghegyiek lőtték a gólokat, sőt Vass Dániel 6:1-es állásnál még büntetőt is hibázott (a kapus védett). Később aztán ismét büntetőhöz jutott a Csillaghegy, ám ezúttal már Imre Zoltán állt a labda mögé, aki nem hibázott. A végeredmény végül 8:1 lett. Említést érdemel Gonda Gergely teljesítménye, ugyanis a rutinos támadó egy gólja mellett négy gólpasszt is adott. A csillaghegyiek a győzelem megszerzésével meghagyták maguknak az esélyt, hogy megszerezzék a csoport második helyét. Ehhez "csupán" az MLTC csapatát kell legyőzni a jövőhéten. Minden más esetben a harmadik helyen végez a B-csoportban Boldizsár Imre együttese. A Szent Pál Akadémia FC pedig mivel a jövőhéten a csoport listavezetőjével, az Unione FC-vel mérkőzik meg, minden bizonnyal a csoport ötödik helyén fog végezni.
Szigetgyöngye SE - Airnergy FC 0:0

A csoport rangadójáról részletes beszámolót olvashatnak a tudósításra kattintva!
Pestszentimrei SK II - RKSK II 3:1

Túl vagyunk az idei torna felén! Eddig nem panaszkodhattunk a gólokra, hiszen az eddig lejátszott 42 mérkőzésen 250 találat esett! A vasárnapi játéknap egy nagyon fontos találkozóval kezdődött, már ami a csoportelsőséget illeti. Az A-csoport listavezetője, a Pestszentimrei SK II mérkőzött meg a Rózant János által irányított RKSK II-vel, amely eddigi három mérkőzésén veretlen maradt a tornán (egy győzelem, két döntetlen a mérleg). A pestszentimreiek pedig 7 pontot szereztek eddig. A találkozót jobban kezdte a sárga mezes pestszentimrei alakulat, hiszen rögtön a mérkőzés elején egy védők mögé beívelt labdát értékesített Takács Richárd. A félidő közepe felé aztán megduplázta előnyét a PSK II, így eldőlni látszott a három pont sorsa. Nem sokkal később azonban egy kapusról kipattant labdát értékesített az RKSK II támadója, így hamar összejött a szépítés. A félidő így 2:1-el ért véget. A második félidő is egyértelműen a pestszentimreieké volt. Több támadást is vezetett Szabó József együttese. Egy ilyen akció végén a játékos-edző megszerezte csapata harmadik, önmaga második találatát, így végül 3:1-re győzött a PSK II. Bár matematikailag még nem, minden bizonnyal ezzel a győzelemmel megnyerte az A-csoportot a Pestszentimrei SK II, amely az utolsó csoportmérkőzésen a pont nélkül álló Kormányőr SE II-vel mérkőzik meg. Csoportelsőség esetén a D-csoport elsőjével (a Szigetgyöngye SE - Airnergy FC mérkőzés nyertesével) játszik a pestszentimrei alakulat az elődöntőben.
2015.január 31.:
Unione FC - Pestszentimrei SK I lesz a torna egyik elődöntője !!!


BEAC - Kormányőr SE I 2:1

Vészkapussal tudott kiállni a mérkőzésre a BEAC csapata. Szabó András együttese amúgy is eléggé tartalékos összeállításban lépett pályára a játéknap záró mérkőzésén. A Kormányőr SE I pedig erős összeállításban érkezett a BEAC elleni mérkőzésre, így változtak az esélyek. Sőt, Kurucz Gergely mintegy 28 méterről lőtt a hosszú alsó sarokba, így hamar megszerezte a vezetést az eddig pontot nem szerző Kormányőr SE I csapata. Az első félidőt ezután rutinból hozta a Kormányőr, így a félidő 1:0-val ért véget. A második félidőben azonban a Kormányőr SE csapata kicserélődött a sok cserének köszönhetően. A BEAC csapata átvette a mérkőzés irányítását, ám az állás sokáig nem változott. A 63.percben aztán Hanuska József találatával egyenlített a BEAC. Hét perccel a mérkőzés vége előtt pedig Kulcsár Zoltán találatával a győzelmet jelentő találatot is megszerezte a BEAC, így egy nehéz mérkőzésen, de végül győzni tudott a BEAC és továbbra is megmaradt az esélye, hogy megszerezze a csoport második helyét. Amennyiben holnap döntetlent játszik, vagy kikap az Airnergy FC csapata és a jövőhéten a BEAC legyőzi az Airnergy-t, úgy a BEAC végezne a csoport második helyén. Minden más esetben pedig a csoport harmadik helyén végez biztosan a BEAC. A Kormányőr SE I csapata pedig így továbbra is pont nélkül áll a csoport utolsó helyén. Amennyiben a jövőhéten legyőzi az ugyancsak győzelem nélkül álló Goldball '94 FC-t Domán Attila együttese, úgy az ötödik helyen végez a csoportban. Minden más esetben az eddigi négy mérkőzésén két pontot szerző Goldball lesz az ötödik és a Kormányőr SE I a hatodik.
1908 SZAC KSE I - Unione FC 0:13

Szabó András együttese, az Unione FC egy győzelemmel biztossá tette volna első helyét a B-csoportban. Amúgy is a fekete-zöld mezes csapat számított a mérkőzés toronymagas esélyesének. A BLSZ IV.osztályú SZAC nem tudta felvenni a versenyt a három osztállyal feljebb szereplő ellenfelével szemben. Szabó Tibor játékát élmény volt nézni. Olykor egyérintőben játszott és nagyon keveset hibázott. Már a második percben megszerezte a vezetést az Unione FC Keresztesi Botond találatával, amelyet három perccel később meg is duplázott az Unione. A félidő végül 5:0-val ért véget. A második félidőt is végighajtotta az Unione FC. A második félidőben gólversenyt rendezett az Unione csapatából Földes Gábor, valamint Bódi Ferenc. A következő sorrendben szerezték az Unione FC góljait a második játékrészben: Bódi, Bódi, Földes, Földes, Bódi, Földes, Földes. A versenyt tehát 4:3-ra Földes Gábor nyerte meg. Mivel a második félidő elején Szabó Tibor is eredményes volt, a végeredmény végül 13:0 lett. Ezzel megnyerte a B-csoportot az Unione FC. A jövőheti Szent Pál Akadémia FC elleni találkozó ilyen szempontból tét nélkülinek tekinthető. Két hét múlva azonban már elődöntőt játszik az Unione, méghozzá a C csoport győztesével, a Pestszentimrei SK I-el! A győztes a torna döntőjében, míg a vesztes a III-IV.helyért zajló mérkőzésen lép pályára az utolsó, hetedik fordulóban. Izgalmas találkozónak ígérkezik!
Pestszentimrei SK I - Testvériség SE 5:0

A C-csoporttal folytatódott a torna. Felföldi Csaba együttese úgy vágott neki a Testvériség SE elleni találkozónak, hogy amennyiben győz, az utolsó mérkőzéstől függetlenül az első helyen végez a csoportjában. Bár Éles György csapatában voltak a klub első csapatából is páran, a mérkőzés esélyese így is a Pestszentimre volt. Ennek megfelelően támadólag lépett fel a piros mezes pestszentimrei alakulat, de fél óráig nem tudták feltörni a Testvériség védelmét. A 29.percben aztán Cseri László góljával sikerült megszerezni a vezetést és innentől nem volt megállás. Egy perccel később Kató Sándor is betalált, így hamar megduplázta előnyét a PSK. Hat perccel később a múlt héten gólt szerző Egry Zoltán is betalált, míg a 4:0-ás félidei állást Lovas Sándor állította be a 43.percben, vagyis 14 perc alatt nem kevesebb, mint négy gólt szerzett a Pestszentimre. A második félidőt már lazábbra fogta a pestszentimrei csapat. Volt is lehetőség a gólszerzésre a Testvériség előtt, ám ezek kimaradtak. Sőt, a hajrában (83.perc) a Pestszentimre szerzett újabb gólt a csereként beállt Csontos Tibor révén, így a végeredmény 5:0 lett. Ezzel eldőlt, hogy a C-csoportot a Pestszentimre nyerte meg. Ellenfele a hatodik fordulóban a B-csoport győztese, várhatóan az Unione FC csapata lesz.
MLTC - Istenhegy FC 11:0

Zséli László együttese ezúttal a sok betegség miatt némiképp átalakult az eddigiekhez képest. Két 2000-es születésű játékos is a kezdőcsapatban kapott helyet az MLTC-ben. Az Istenhegy FC csapata némileg jobban állt fel a múlt hetihez képest, ám a mérkőzés esélyesének így is az MLTC számított. Ennek megfelelően Zséli László együttese kezdte támadóbb felfogásban a mérkőzést, ám az első helyzet így is az Istenhegy FC előtt adódott. Az Istenhegy FC csapatából egyébként hiányzott a házigólkirály, Czerok Péter. A 23.percig kellett várni az első gólra. Ekkor Schile Bende volt eredményes az MLTC-ből és ezzel elindult a gólgyártás. A félidőig további hármat szerzett az MLTC, emellett még kihagyott öt helyzetet. A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, vagyis MLTC-gólokkal. Zséli László együttese végighajtotta a 90 percet. Végül 11 gólnál álltak meg. Az Istenhegy csapata pedig csak helyzetekig jutott, így végül kiütéses vereség lett a vége. Ezzel eldőlt, hogy a B-csoport utolsó helyén biztosan az Istenhegy FC végez. Az MLTC csapata matematikailag még lehetne első, valamint harmadik is, ám minden valószínűség szerint a csoport második helyén fog végezni.
Goldball '94 FC - Csillaghegyi MTE I 2:2

A három mérkőzés alatt egy pontot gyűjtő Goldball mérkőzött meg a három ponttal rendelkező Csillaghegyi MTE I-el a D-csoportban. A BLSZ III.osztályú Goldball ezúttal jól tudott felállni, míg a csillaghegyiek már-már szokásosan hiányosan voltak jelen. Az első félidőben egyértelműen a CSMTE irányított, ám gólt a sárga mezes Goldball szerzett a 36.percben. Miután a fiatal Horváth István fejese a kapufáról nem befelé, hanem kifelé pattant, így a félidő 1:0 maradt. A második félidőben is a csillaghegyiek kezdeményeztek többet. A 66.percben Dr. Mikó István találatával össze is jött az egyenlítés, sőt két perccel később a csereként beállt Prebor Davies találatával meg is szerezte a piros-fekete mezes Csillaghegy a vezetést. Volt lehetősége Boldizsár Imre együttesének az előny növelésére, ám az újabb lehetőségek már kimaradtak. Sőt, a slusszpoén az utolsó percre maradt, amikor Velezdi Ákos találatával egyenlíteni tudott a Goldball. Ezzel eldőlt, hogy a csillaghegyiek legjobb esetben is a csoport harmadik helyén végezhetnek. Wachutka Zoltán együttese pedig a jövőhéten a pont nélkül álló Kormányőr SE I ellen megszerezheti első győzelmét az idei tornán.
Újpesti Haladás FC - Hallássérültek válogatottja 2:5

A C-csoport mérkőzésével kezdődött a torna negyedik fordulója. Kasza László csapatát a héten nagy érvágás érte, hiszen amint arról már a múlt héten beszámoltunk, a Testvériség SE csapatához igazolt a csapat egyik legjobb játékosa, Pósa Dániel. Rajta kívül a BLSZ III.osztályú együttesből eligazolt két kapus is, ám Kasza László nem látta borúsan a csapat jövőjét. "Így több fiatal játékos is megkapja a lehetőséget a bizonyításra. Kiderül, hogy élnek-e vele. Mindig is azt az elvet vallottam, hogy pótolhatatlan ember nem létezik, csak van, akit nehezebb pótolni. Pósa Dánielnek sok sikert kívántam további pályafutásához. Ha még szeretne elérni valamit a futballban, akkor tovább kellett lépnie." A Hallássérültek válogatottja ezúttal is rendkívül felforgatott összeállításban lépett pályára. "Van már négy pontunk a csoportban, úgyhogy nagy gond már nem lehet a további mérkőzéseket illetően. Megfelelően erős csapatok ellen fogunk tudni megmérkőzni a csoportmérkőzések után is." - mondta a mérkőzés előtt a csapat vezetőedzője, Dávid József. Az Újpesti Haladás úgy lépett pályára, hogy egy esetleges győzelemmel szinte biztossá válik a második helye a C-csoportban. A mérkőzést mindkét csapat idegesen kezdte, ám tíz percet követően lecsillapodtak a kedélyek mindkét oldalon. A 12.percben Pfeifer Zsolt találatával a Hallássérültek válogatottja szerezte meg a vezetést, amit öt perccel később meg is duplázott a támadó. A 22.percben aztán Papp Márton találatával szépített az Újpesti Haladás FC. Sőt, négy perccel a félidő vége előtt egyenlíteni is tudott Kasza László együttese, így a félidő 2:2-es döntetlennel ért véget. A második félidő azonban már egyértelműen a Hallássérültek válogatottjáé volt. A rendkívül sportszerű találkozón (Grünvald Gábor csupán egyetlen sárga lapot osztott ki a kilencven perc során) végül gólokká érett a mezőnyfölény. A második játékrészben három gólt szerzett a lila mezes együttes, így a Hallássérültek válogatottja megelőzte a C-csoportban az Újpesti Haladás FC csapatát. Az utolsó körben azonban a minden bizonnyal a csoport első helyén végző Pestszentimrei SK I-el mérkőzik meg a Hallássérültek válogatottja, míg Kasza László együttese a pont nélkül álló 1908 SZAC KSE II-vel játszik, így nem lenne meglepetés, ha a győzelem ellenére végül az újpestiek végeznének a csoport második helyén.
2015.január 29.:
Minden bizonnyal új csapathoz kerül februárban a TNT-vándorserleg!


Mint ismert, a képen látható TNT-vándorserleget minden évben a torna nyertese kapja meg. A győztes a jövő évi torna kezdetéig őrizheti a vándorserleget. Az a csapat amelyik három alkalommal is megnyeri a TNT-t, végleg hazaviheti a vándorserleget. 2011-ben a Rákosszentmihályi SC, 2012-ben a Ferencvárosi FC, 2013-ban a Testvériség SE, míg 2014-ben a Nagytétény SE volt a TNT győztese. Az első két győztes nem indult az idei tornán, míg a címvédő Nagytétény SE már biztosan nem végezhet a C-csoport élén, amellyel eldőlt az is, hogy nem védheti meg idén a címét. A Testvériség SE csapatának még matematikai esélye van, hogy a C-csoport első helyén végezzen, ám amennyiben a hétvégén nem győzi le a csoport listavezetőjét, az eddig 100%-osan teljesítő Pestszentimrei SK I-et, úgy eldől, hogy Éles György együttese szerezheti meg idén második TNT elsőségét. Az alább felsoroltakból tehát az következik, hogy idén minden bizonnyal új csapathoz kerül a TNT-vándorserleg!

Az A-csoport eddig nagyon kiegyensúlyozottan alakult, ugyanis még öt csapatnak is van matematikai esélye, hogy a csoport első helyén végezzen. Az valószínűsíthető, hogy a csoport utolsó helyén fog végezni a Kormányőr SE II (ha a hétvégén nem szerez pontot a Zsámbék SK-tól, úgy biztossá válik), ám a többi helyezést nehéz lenne megtippelni három forduló elteltével. Talán a csoportelsőséget is eldöntheti a vasárnapi Pestszentimrei SK II - RKSK II mérkőzés. Amennyiben győz Szabó József együttese, úgy szinte biztosan a csoport első helyén végez. Döntetlen esetén pontszámban beérheti a pestszentimreieket a Zsámbéki SK, ám pontazonosság esetén először az egymás elleni eredmény számít a tornán. A két csapat mivel 1:1-es döntetlent játszott egymással, így következne a rangsorolásnál a gólkülönbség, amely egyelőre a pestszentimreiek felé billenti a mérleg nyelvét. Amennyiben győzne a Rózant János által irányított RKSK II, úgy lépéselőnybe kerülne a rákosmenti alakulat. A papírforma szerint az Ikarus BSE, valamint a MAFC csapata csak beleszólni tudhat a csoport dobogós helyezéseibe, odaérni nem.

A B-csoport megnyerésének toronymagas esélyese a BLSZ I.osztályú Unione FC csapata. Szabó András együttese eddig mind a három mérkőzését megnyerve vezeti a csoportját. Amennyiben a hétvégén legalább annyi pontot szerez, mint az MLTC, matematikailag is eldől, hogy a csoport élén végez az Unione. Az eddig jól szereplő, a csoport második helyén álló MLTC-nek a legkönnyebb a hátralévő sorsolása, hiszen előbb a jelenleg pont nélkül álló Istenhegy FC-vel, majd a négy pontot szerző Csillaghegyi MTE II-vel mérkőznek meg. Zséli László együttesének minden esélye megvan arra, hogy odaérjen a csoport második helyére. A 3-5.helyekig bizonyára még nagy csata várható a csoporton belül, továbbá eldőlni látszik, hogy a sereghajtó Istenhegy FC fog a csoport utolsó helyén végezni.

A C-csoport alakulásába leginkább Dávid József együttese, a Hallássérültek válogatottja szólhat bele, hiszen megmérkőznek még a jelenleg első helyen álló Pestszentimrei SK I-el, valamint a második helyen álló Újpesti Haladás FC-vel is. Ha Felföldi Csaba együttese, a Pestszentimrei SK I a hátralévő két mérkőzéséből legalább az egyiket megnyeri, biztosan a csoport élén végez. A második helyre az Újpesti Haladás FC tűnik egyelőre a legesélyesebbnek. A Testvériség SE-Hallássérültek válogatottja-Nagytétény SE hármas közül kerülhet ki a 3., 4., valamint 5.helyezett, míg a jelenleg pont nélkül álló 1908 SZAC KSE II végezhet a csoport utolsó helyén.

A D-csoportban az tűnik biztosnak, hogy a Kormányőr SE I fog az utolsó helyen végezni. A szombati Goldball '94 FC - Csillaghegyi MTE I mérkőzés sok mindent eldönthet a csoportban. A vesztes ugyanis minden bizonnyal az 5., míg a győztes a 4.helyen fog végezni. Döntetlen esetén a Goldballnak lehet nagyobb sansza odaérni a 4.helyre. A 3.helyre a BEAC tűnik a legesélyesebbnek. Az eddig mind a három mérkőzését megnyerő Airnergy FC, valamint Szigetgyöngye SE párharcából azonban nehéz megítélni, hogy melyik csapat kerülhet ki győztesen. Mint ismert, a két csapat vasárnap mérkőzik meg egymással. A győztes biztosan a csoport élén végez. Döntetlen esetén a gólkülönbségnek köszönhetően az Airnergy FC kerülne lépéselőnybe és nehezen elképzelhető, hogy az utolsó fordulóban ledolgozná hat gólos különbségét a Szigetgyöngye SE Pördi Ádám alakulatával szemben. Balla Endre együttesének tehát mindenképpen győznie kéne vasárnap, amennyiben a csoport első helyén szeretne végezni.

- A torna 1., 2., 3., valamint 4.helyére a négy csoportelső pályázhat az utolsó két fordulóban. Jelen állás szerint erre a legesélyesebb a Pestszentimrei SK II, az Unione FC, a Pestszentimrei SK I, valamint az Airnergy FC csapata.
- A csoportok második helyezettjei az 5-8.helyekig végeznek a tornán. Jelen állás szerint a Zsámbéki SK, az MLTC, az Újpesti Haladás FC, valamint a Szigetgyöngye SE a legesélyesebb erre.
- Az RKSK II, a Csillaghegyi MTE II, a Nagytétény SE, valamint a BEAC végezhet a csoportok harmadik helyein. Ez esetben ezek a csapatok döntenék el a torna 9-12.helyét.
- A MAFC, az 1908 SZAC KSE I, a Testvériség SE, valamint a Goldball '94 FC csapatai végezhetnek a negyedik helyen csoportjaikban. Ez esetben ebből a négy csapatból kerül ki a 13., 14., 15., valamint 16.helyezett.
- A 17-20.helyekért az Ikarus BSE, a Szent Pál Akadémia FC, a Hallássérültek válogatottja, valamint a Csillaghegyi MTE I játszhat az utolsó két fordulóban a tornán.
- A csoportok utolsó helyezettjei pedig a 21-24.helyeket hivatottak eldönteni. Várhatóan ez a négy csapat a Kormányőr SE II, az Istenhegy FC, az 1908 SZAC KSE I, valamint a Kormányőr SE I lesz.

A hatodik fordulóban az A-csoport csapatai a D-csoport csapataival mérkőznek meg (az első az elsővel, a második a másodikkal, stb.), míg a B-csoport csapatai a C-csoport csapataival játszanak. A hatodik forduló programja a jövőhét elején már felkerül honlapunkra. A programban nem csapatnevek, hanem a csoportok helyezettjei fognak szerepelni (A1, C3, D4, stb.), vagyis a végleges program csak az ötödik forduló után lesz ismert.

A hetedik fordulóban pedig az A1 - D1 győztese a B1 - C1 győztesével fog megmérkőzni a döntőben, a két mérkőzés vesztese a III-IV.helyért, az A2 - D2 győztese a B2 - C2 győztesével az V-VI.helyért, a két mérkőzés vesztese a VII-VIII.helyért, ..., míg az A6 - D6 vesztese a B6 - C6 vesztesével a torna 23-24.helyéért fog megmérkőzni. A hetedik forduló programja is felkerül a jövőhét elején honlapunkra, ám a pontos program csak a hatodik fordulót követően fog kialakulni. Ami biztos, hogy a III-IV.helyért a csapatok 2015.február 22.-én, szombaton fognak pályára lépni 10:45-ös kezdéssel, míg rögtön utánuk (12:30-tól) következik a döntő. A döntőt követően pedig a körülbelül fél órás díjkiosztó következik, ahol átadják az első négy helyezettnek járó serlegeket, érmeket, okleveleket, valamint a torna különdíjait (gólkirály, legjobb mezőnyjátékos, legjobb kapus). 14:45-től pedig az V-VI.helyért zajló mérkőzéssel folytatódik a torna.

Szeretnénk megkérni a csapatokat, hogy amennyiben bármelyik csapatnak van kérése az utolsó két fordulóval kapcsolatban, jelezze vagy a hétvégén a sporttelepen, vagy e-mail-en a kisrajczi@freemail.hu címen, vagy telefonon a 06/70-577-05-02-es telefonszámon Teleki Olivérnek.
2015.január 28.:
Boros Roland: "Jó lenne vasárnap is három ponttal gazdagodni!"


Az első fordulóban három góllal terhelte meg a Kormányőr SE I csapatát, így jól kezdte az idei tornát a Szigetgyöngye fiatal támadója, Boros Roland. A második fordulóban a BEAC ellen 2:0-ra megnyert mérkőzésen is eredményes volt, így két fordulót követően már a torna góllövőlistájának élmezőnyében találta magát a 25 esztendős támadó. A legjobb teljesítményt azonban egyértelműen a legutóbbi fordulóban nyújtotta, ugyanis a Goldball '94 FC ellen 7:4-re megnyert mérkőzésen nem kevesebb, mint öt gólt szerzett, továbbá két gólpasszt is adott, így -bár a játékos ezt udvariasan elutasította- kijelenthető, hogy neki köszönheti elsősorban csapata a győzelmet. Boros Roland kilenc találatával toronymagasan vezeti a torna góllövőlistáját három fordulót követően! A játékos korábban megfordult a Goldball, az MTK, a Vasas, az Újpest, valamint a Láng SK csapataiban is, mielőtt a Szigetgyöngyéhez került 2006 nyarán.

- Öt gólt szerezni bármilyen mérkőzésen dicséretre méltó teljesítmény. Elégedett vagy a Goldball ellen nyújtott teljesítményeddel?
- Igen, most nem lehet okom panaszra, már ami a nyújtott játékomat illeti. Bárcsak minden mérkőzésen így tudnám segíteni a csapatot. Ráadásul ez számomra nem csak egy mérkőzés volt a sok közül, hiszen én a Goldball csapatánál kezdtem el a labdarúgást még 1995-ben, csak hát nyilvánvalóan teljesen más társasággal.

- Öt gólod mellett két gólpasszt is adtál. Kijelenthető, hogy te nyerted meg a Goldball elleni mérkőzést?
- Nem! Azt azért túlzás lenne állítani. Ez egy csapatsport, úgyhogy ezt a mérkőzést az adott keret nyerte meg. Persze a győzelemnek több összetevője is van. Sokat edzünk együtt a csapattal, ráadásul külön is járunk edzeni, valamint nem elhanyagolható tényező az sem, hogy a helyzetkihasználásunk finoman szólva sem rossz. Remélem, ez még jó ideig nem is fog változni.

- Vasárnap a tornán hozzátok hasonlóan eddig 100%-osan teljesítő Airnergy FC-vel találkoztok. Minden bizonnyal ez a találkozó fogja eldönteni a csoport első helyét. Milyen mérkőzésre számítasz? Várod már?
- Természetesen nagyon várom már a mérkőzést. Többek között ezért is jó, hogy van ez a torna, hiszen így van tétje a mérkőzéseknek azon túl, hogy azért mindenki szeretné beverekedni magát a kezdőcsapatba. Készülünk a csapattal a vasárnapi mérkőzésre. Ha jól tudom, ellenfelünk egy fiatal játékosokból álló brigád. Biztosan sokat fognak futni, valamint hajtani, hogy bebizonyítsák, nem érdemtelenül nyerték meg eddigi mérkőzéseiket, de állunk elébe! Mindent megteszünk, hogy a csapatuk ne szerezzen pontot ellenünk. Meglátjuk, hogy mi lesz a vége, de jó lenne vasárnap is három ponttal gazdagodni!

- Mi a véleményed a tornáról? Segíti a csapat felkészülését a tavaszi szezonra?
- A torna remekül meg van szervezve, csak jó dolgokat tudok mondani erről a részéről. Úgy gondolom, hogy ennek a tornának minden csapat felkészülését szolgálnia kellene. A mienket biztosan állíthatom, hogy szolgálja! Személy szerint én meg vagyok elégedve a tornával. Az egyetlen probléma vele, hogy számunkra nincs épp közel, de most a tavasszal nagy hajrába kell kezdenünk a csapattal, ha szeretnénk bent maradni a Megye II-ben, így a minél jobb felkészülés érdekében bizony áldozatokat kell hoznunk!

- Köszönjük, hogy rendelkezésünkre álltál.
- Én köszönöm a lehetőséget!
2015.január 27.:
Négy csapat sem kapott lapot még a tornán!

Elkészítettük a sportszerűségi táblázatot három forduló után. A sárga lap 1, míg a piros lap 3 büntetőpontot ér.

Négy csapat, a MAFC, a Szent Pál Akadémia FC, valamint az 1908 SZAC KSE I, illetve II még nem kapott lapot a tornán, így jelen állás szerint ezek a csapatok a legsportszerűbbek az idei TNT-n! Csupán egy-egy sárga lapot gyűjtött be eddig a Csillaghegyi MTE II, az Istenhegy FC, valamint az Airnergy FC.

A legsportszerűtlenebb csapat a Szigetgyöngye SE. Balla Endre együttese eddigi három mérkőzésén hét sárga-, valamint két piros lapot begyűjtve érte el a 13 büntetőpontot. A torna címvédője, a Nagytétény SE pedig 10 büntetőpontnál jár (7 sárga-, valamint 1 piros lap). A képzeletbeli dobogó harmadik helyén pedig a Pestszentimrei SK II csapata áll. Szabó Józsefék nem kevesebb, mint kilenc sárga lapot kaptak eddigi mérkőzéseiken.

A tornán eddig lejátszott 36 mérkőzésen a játékvezetők összesen 63 sárga-, valamint 6 piros lapot osztottak ki. Érdekesség, hogy a legsportszerűbb csoport a B, ahol a hat csapat összesen gyűjtött 7 büntetőpontot. A B-csoportban szereplő csapatok 4 sárga-, valamint 1 piros lapot gyűjtöttek be. A legsportszerűtlenebb csoport pedig a D-csoport. Itt a csapatok 27 büntetőpontnál tartanak. A D-csoport csapatai 18 sárga-, valamint 3 piros lapot gyűjtöttek be.
2015.január 26.:
69 gól esett a harmadik fordulóban!

A TNT harmadik fordulójában nem kevesebb, mint 69 gól esett, ami 5,75 gólt jelent mérkőzésenként, ami egyben azt is jelenti, hogy az idei torna gólátlaga mérkőzésenként maradt 5,75, ami kimagasló adat!

A forduló zárómérkőzésén öt gólt szerző Szigetgyöngye SE játékos, Boros Roland átvette a vezetést a góllövőlistán. A 25 esztendős fiatalember így idei három TNT-mérkőzésén már nem kevesebb, mint 9 találatnál tart! Őt követi hat-hat találattal az Unione FC csapatából Földes Gábor, valamint a Pestszentimrei SK I-ből Kató Sándor. Az Airnergy FC 18 esztendős támadója, Pándi Bence eddig öt gólt szerzett a tornán, így a negyedik helyet foglalja el a góllövőlistán. Négy-négy gólt szerzett eddig Almási Norbert (Újpesti Haladás FC), Bácskai László (MAFC), Keresztesi Botond (Unione FC), Kovács Krisztián (RKSK II), valamint Zajovics László (MAFC). A teljes mezőny megtekinthető a góllövőlista linkre kattintva!

Az idei tornán eddig 121 játékos szerzett legalább egy gólt!
2015.január 25.:
Boros Roland öt góllal zárta a fordulót! Jövőhéten eldőlhet a csoportelsőség!

Szigetgyöngye SE - Goldball '94 FC 7:4

Mivel az Airnergy FC csapata a harmadik mérkőzését is megnyerte a D-csoportban, fel volt adva a lecke Balla Endre együttesének. A két mérkőzéséből kettőt megnyerő, eddig meggyőző teljesítményt nyújtó Szigetgyöngye SE ugyanis hátrányba kerülne riválisával szemben egy nemvárt botlásnál. Ennek megfelelően támadólag lépett fel a lila mezes szigetmonostori alakulat és egy káprázatos találattal a 13.percben Boros Roland találatával meg is szerezte a vezetést. Három perccel később azonban egy védelmi hibát használt ki Wachutka Zsolt csapata, így hamar 1:1-re módosult az állás. Egy perc se telt el, amikor újabb védelmi hibát büntetett Boros Roland, így ismét a szigetmonostoriaknál volt az előny. Sőt, négy perccel később egy kapusról kipattanó labdát is értékesített a támadó, így ekkor már 3:1-re vezetett a Szigetgyöngye SE. A szélső hátvédek gyengeségét kihasználva a 26.percben Hegyi Péter három gólosra növelte a lilák előnyét. Innentől kezdve még egyoldalúbbá vált az amúgy is viszonylag egyoldalú mérkőzés. A szigetmonostoriak gyorsabban, valamint agresszívabban játszottak a BLSZ III.osztályú ellenfelükkel szemben. A 29.percben Boros Roland megszerezte önmaga negyedik-, csapata ötödik gólját. A 34.percben Szűcs Róbert góljával pedig már 6:1-re módosult az állás. A félidő lefújása előtti pillanatokban a Goldballos Mészáros Krisztián csavart be egy szabadrúgást, így a félidő 6:2-vel ért véget. A második félidő ismét Boros-góllal indult (ez már az ötödik volt a fiatal támadónak!), így 7:2 lett az állás. Ezután kissé elharapóztak az indulatok a találkozón. Patócs Gábor játékvezető két szigetmonostori játékosnak is felmutatta a piros lapot (a torna szabályai értelmében két cserejátékos helyettesíthette a kiállítottakat). A Goldball pedig összeszedte magát, ugyanis előbb egy védelmi hibát kihasználva 7:3-ra, majd egy jogosan megítélt büntetőből 7:4-re módosult az állás a 80.percben. Végül ez maradt a végeredmény, így Balla Endre csapata készülhet a jövőheti rangadóra az Airnergy FC ellen.
Airnergy FC - Kormányőr SE I 3:1

A D-csoportban eddig hibátlanul teljesítő Airnergy FC mérkőzött meg a pont nélkül álló Kormányőr SE I-el. A mérkőzés esélyesének így Pördi Ádám együttese számított, ám betegség miatt több játékosára is nem számíthatott a vezetőedző. A 7.percben Nagy Balázs találatával meg is szerezte a vezetést a fekete mezes együttes. A 23.percben pedig sárga lapot érően szabálytalankodott a büntetőterületen belül hátulról Hortobágyi Gergely. A labda mögé István Bence állt az Airnergy FC csapatából és nem is hibázott a fiatal labdarúgó, így megduplázta csapata előnyét. A félidő hátralévő részében bár fölényben játszott az Airnergy, nem tudott újabb gólt szerezni. A második félidőben mindkét csapat kihasználta cserelehetőségeit. A 66.percben aztán egy labdavesztés utáni kontratámadást vezetett tökéletesen az Airnergy, majd a szép keresztbepasszt már csak az üres kapuba kellett lőnie Nagy Balázsnak. Pár perccel később a csereként beállt Raffael Gyula megsérült, így a hátralévő mintegy 20 percet emberhátrányban játszotta végig az Airnergy FC. A végig lelkesen játszó Kormányőrnek végül össze is jött a szépítés a 85.percben büntetőből. A jogosan megítélt büntetőt Kovács Gábor félmagasan a bal sarokba helyezte. A végeredmény így 3:1 lett. Az Airnergy FC csapata a jövőhéten vélhetően a csoport első helyét eldöntő mérkőzésen találkozik a Szigetgyöngye SE-vel vasárnap kora délután. Jó kis mérkőzésnek ígérkezik!
Ikarus BSE - Pestszentimrei SK II 0:5

Az országos méretű influenza járvány nem hagyta ki a TNT-játékosokat sem. Talán a leginkább az Ikarus BSE fiatal csapatát érintette, ugyanis Czinege László együtteséből ezúttal rengetegen hiányoztak betegség miatt. Az első félidő ennek ellenére teljesen kiegyenlített mérkőzést hozott. Az első két fordulóban mindkét csapat négy pontot gyűjtött, így ez a mérkőzés sokat számított a csoportbeli helyezések eldöntését érintő kérdésekben. A félidő kiegyenlített játékot hozott. Több gólszerzési lehetősége volt a pestszentimreieknek, ám az Ikarus is megszerezhette volna néhány alkalommal a vezetést. Gól ekkor még nem esett. De hogy a TNT történetének 300. mérkőzése ne maradjon gól nélkül, Szabó József gondoskodott. A gólerős támadó a 61.percben megtörte a fehér mezesek ellenállását. Innentől beindult a gólgyártás. Öt perccel később a csereként beállt Ká Tamás is eredményes volt. A hajrá pedig kiütést hozott. Előbb egy ziccert Szabó József érvénenyesített, majd az utolsó két percben újabb két gólt szerezve végül 5:0-ás végeredmény született a pestszentimreiek részéről.
Testvériség SE - Újpesti Haladás FC 2:5

A C-csoporttal folytatódott a torna. Miután a Testvériség eléggé vegyes összeállításban lépett ezúttal pályára, a mérkőzés esélyesének a BLSZ III.osztályú Újpesti Haladás FC számított. Meg is szerezte a vezetést Zeke Ákos együttese a 10.percben. Tizennyolc percet kellett várni az újabb találatra. Ekkor Pósa Dániel volt eredményes. Ez volt Pósa Dániel 15. TNT-találata pályafutása alatt. Hét perccel később már 3:0-ra növelte előnyét a piros-lila mezes alakulat. Hogy ne legyen annyira sima a félidő, arról Horváth Ferenc gondoskodott, aki a 42.percben belőtt a Testvériség szépítő gólját. A második félidő első negyedórája nem hozott újabb gólt, ám az 59.percben visszaállította három gólos előnyét az újpesti alakulat. Egy perccel később azonban Paplanos Gellért góljával ismét szépíteni tudott Éles György együttese. Az 5:2-es végeredményt Pósa Dániel állította be 16. TNT-s találatával. A mérkőzést megtekintette a helyszínen a Testvériség SE első, BLSZ I.osztályban szereplő csapatának szakmai stábja is. Bár az értesülést mind a játékos, mind a klub cáfolta, úgy tudjuk, hogy Pósa Dániel már a Testvériség SE csapatával edz néhány hete és hogy hamarosan a BLSZ I.osztályú csapatban folytatja pályafutását. Lehet, hogy az Újpesti Haladás FC-ben ez volt az utolsó mérkőzése a gólerős támadónak.
1908 SZAC KSE II - Hallássérültek válogatottja 2:5

A tornán eddig pontot sem szerző SZAC mérkőzött meg a C-csoportban az egy ponttal rendelkező Hallássérültek válogatottjával. Dávid József együttese hamar, a 11.percben megszerezte a vezetést. Az első félidőben jobbára a mezőnyben folyt a játék, ám egyértelműen a Hallássérültek játszottak veszélyesebben. A félidő végül 1:0-val ért véget. A gólcsapot a második játékrészre azonban megnyitották. Az 57.percben 2:0-ra növelte előnyét a lila mezes csapat. Nyolc perccel később pedig már 3:0-át mutatott a virtuális eredményjelző. A folyamatos cseréknek köszönhetően friss játékosok is voltak a hajrára a pályán. Így történhetett meg, hogy a 74., a 75., valamint a 76.percben is gól esett. Először szépíteni tudott a SZAC csapata Horváth Bence találatával, majd visszaállította szinte rögtön a középkezdés után a három gólos előnyt a Hallássérültek válogatottja Fajger Péter góljával, ám Sulyok Viktor gólja ismét szorosabbá tette a mérkőzést. Sőt, Kovács Imre játékvezető jogos büntetőhöz juttatta a SZAC csapatát 4:2-es állásnál, ám Kovács Tibor mellé lőtt. Ezzel nagyjából el is dőlt a három pont sorsa. Az 5:2-es végeredményt Nemes Szilveszter állította be a 86.percben.
Csillaghegyi MTE II - Istenhegy FC 4:2

A B-csoporttal kezdődött a játéknap. Az eddig mind a két mérkőzését elvesztő Istenhegy FC csupán kilenc játékossal tudott ezúttal kiállni, így a csillaghegyiek két játékost átadtak nekik. Boldizsár Imre együttese egy pontot szerzett az ezt megelőző két mérkőzésén. A 9.percig kellett várni az első találatig, amikor Kiss Gergő játékvezető jogosnak tűnő büntetőhöz juttatta a csillaghegyi alakulatot. A labda mögé a sértett, Horváth Dominik állt, aki nem hibázott. Sőt, a fiatal támadó hét perccel később megduplázta csapata-, valamint önmaga góljainak számát is. Közben az Istenhegy is több alkalommal próbálkozott, ám kevés sikerrel. Sőt, a tornán eddig két gólt szerző Czerok Péter meg is húzódott, így újabb játékost adtak át a csillaghegyiek a BLSZ III.osztályban szereplő ellenfelüknek. Fél óra elteltével három gólosra növelte a CSMTE előnyét Singer Marcell, így eldőlni látszott a mérkőzés. A félidei megbeszélés azonban jót tett a zöld mezes Istenhegy FC-nek, ugyanis a második félidő már egyértelműen az övék volt. Előbb az 51.percben Kancsal Ádám lőtt a rövid sarokba (a gólban benne volt Ludmán Andor kapus), majd pár perccel később a Csaba Zoltán elleni szabálytalanságért járt jogos büntető az Istenhegynek. A labda mögé ezúttal is a sértett állt, ám a bal alsó sarokba tartó labdát Ludmán Andor kapus hatalmas bravúrral szögletre ütötte. Az Istenhegy csapata ezután is támadásban maradt és helyzetek sokaságát dolgozta ki. Egy védelmi hibát aztán Teleki Olivér használt ki a 83.percben, így izgalmassá vált a találkozó hajrája. Volt is három hatalmas lehetősége az egyenlítésre az Istenhegynek, ám Ludmán Andor kapus mindegyik alkalommal hárítani tudott, így elévülhetetlen érdemei voltak a rutinos kapusnak, hogy a Csillaghegy végül győzni tudott. A győzelmet a lefújás előtti pillanatokban Márton Krisztián biztosította be egy gyönyörű, bal lábbal elhelyezett lövéssel a kaputól mintegy 17 méterre.
2015.január 24.:
Egri Zoltán mesterhármasával nyert a Pestszentimre a címvédő ellen!


Unione FC - MLTC 5:1

A B-csoport eddig két hibátlanul teljesítő csapata mérte össze erejét a játéknap záró mérkőzésén. A találkozó esélyese ennek ellenére egyértelműen a BLSZ I.osztályú Unione FC volt. Szabó András együtteséből ezúttal több korábbi élvonalbeli, valamint válogatott labdarúgó hiányzott. A keretből ezúttal csak Dubecz János, valamint Szabó Tibor mondhatta el magáról, hogy van NB I-es mérkőzés a lábában. A fiatal játékosokkal felálló MLTC ezúttal alárendelt szerepet játszott a mérkőzésen, már ami a szerzett gólok számát tekinti. A zöld-fekete mezben pályára lépő Unione FC ugyanis a 12. és a 16.perc között három gólt szerezve hamar eldöntötte a három pont sorsát, sőt minden bizonnyal a csoportelsőséget is. Az MLTC-játékosok becsületére legyen mondva, hogy nem adták fel és a 34.percben Jarabik Marcell találatával sikerült szépíteni. A félidő így 3:1-el ért véget. A második félidő újabb Unione-góllal indult. Illetve ez így nem egészen pontos, hiszen a(z ön)gólt Szépe Norbert szerezte, aki a saját kapujába lőtt. Az 5:1-es végeredményt a csereként beállt Bódi Ferenc állította be az 59.percben. A mérkőzést egyértelműen megérdemelten nyerte meg az Unione FC, ám a mutatott játékához büszke lehet az MLTC fiatal csapata is! Folytatás holnap!
Nagytétény SE - Pestszentimrei SK I 0:3

A torna tavalyi győztese, a Nagytétény a BLSZ II.osztályú Pestszentimrei SK-val mérkőzött meg. Tyukodi Zoltán együttese eddig nem nyújtott meggyőző teljesítményt a tornán, míg Felföldi Csaba csapata mindkét mérkőzését megnyerve vezette két forduló után a csoportot. Ennek megfelelően a pestszentimreiek léptek fel támadóbb felfogásban, amelynek végül a 32.percben lett meg az eredménye, ugyanis Egri Zoltán találatával megszerezte a vezetést. Kilenc perccel később Egri Zoltán megduplázta önmaga, valamint csapata góljainak a számát is, így a félidő 2:0-val ért véget. A második félidőben is egyenrangú ellenfele volt a mezőnyben a Nagytétény a Pestszentimrének, ám Tyukodi Zoltán együttese a mai napon be volt oltva gól ellen. Egri Zoltán azonban nem, ugyanis a középpályás az 56.percben megszerezte harmadik találatát is. Három góljából kettőt is pontrúgás után szerzett. Ez persze nem kisebbíti az érdemeit. Újabb gól már nem esett a mérkőzésen, így a Pestszentimre továbbra is hibátlanul vezeti csoportját.


Csillaghegyi MTE I - BEAC 1:3

Boldizsár Imre együttese, a Csillaghegy ezúttal az egy osztállyal lejjebb szereplő BEAC-al mérkőzött meg. A piros mezes csillaghegyiek ezúttal meglehetősen tartalékos összeállításban léptek pályára Szabó András együttese ellen. Ennek ellenére az első félidő teljesen kiegyenlített játékot hozott. Látszott, hogy két hasonló képességű csapat méri össze tudását. Ha a csillaghegyiek fiatal támadója, Kancsal Ádám kissé pontosabban céloz, akár meg is szerezhette volna a vezetést csapatának, ám ez végül elmaradt, így a félidő gól nélküli döntetlennel ért véget. A második félidőben azonban már estek találatok. Rögtön a félidő elején, a második percben Porogi Mátyás találatával megszerezte a vezetést a BEAC, amit öt perccel később Erdei Gábor duplázott meg. Újabb öt percbe telt, mire 3:0-ra növelte előnyét Szabó András együttese. A harmadik gólt is Erdei Gábor szerezte. A csillaghegyiek védelme ebben a negyedórában finoman szólva sem állt hadilábon. Kaptak gólt lábbal, valamint fejjel is. A 67.percben aztán Dr. Mikó István fejesgóljával szépített a CSMTE, ám az újabb szépítő találat már nem jött össze, így a BEAC végül megnyerte a találkozót.
Kormányőr SE II - RKSK II 2:6

Ha már elkezdtük, az A-csoporttal folytattuk is a tornát. A találkozót a Lipcsey Zsolt által irányított, BLSZ IV.osztályú Kormányőr SE II kezdte jobban és egy remek lövést csak nagy bravúrral tudott hárítani Bíró Balázs. Az első tíz perc után aztán átvette az irányítást Rózant János együttese. A 13.percben már csak sárga lapot érően tudta megakadályozni a kibontakozó akciót egy Kormányőr-játékos, ám a 15.percben már így sem. Római Gábor szöglet utáni fejesgóljával megszerezte a vezetést az RKSK II. Öt perccel később egy remek kiugratást követően passzolt a rövid sarokba Pásztor Róbert, így hamar 2:0-ra módosult az állás. Támadásban maradt a kék mezes rákosmenti alakulat, ám újabb gólt csak a 37.percben sikerült szerezni. Kovács Krisztián csapatkapitányhoz méltóan lőtt a hosszú alsó sarokba egy szabadrúgást. Két perccel később pedig egy ziccert hárított a Kormányőr SE fiatal kapusa, Kecskeméti Zsolt, ám a kipattanót Ádám Róbert értékesítette, így a félidő 4:0-val ért véget. A második félidő eleje egy remek cselsorozatot követő góllal kezdődött. A találatot Szabadkai Dániel szerezte. Az 58.percben már 6:0-ra vezetett a BLSZ III.osztályú RKSK II, miután egy jobb oldali beadást követően passzolt a hálóba az érkező Kun Zsolt. Ezután kissé leeresztett az RKSK II, így feltámadótt a Kormányőr. A 67.percben egy oldalról elvégzett szabadrúgás utáni fejes góllal szépített a narancssárga mezes alakulat. A hosszú sarokba a csereként beállt Mészáros Attila csúsztatott. A 71.percben aztán véleményes büntetőhöz jutott a Kormányőr, melyet az ugyancsak csereként beállt Nagy Attila értékesített, kialakítva ezzel a 6:2-es végeredményt. Az RKSK II így három mérkőzésén szerzett öt pontjával jó pozícióból várhatja a folytatást.
Zsámbéki SK - MAFC 3:0

Talán a legnagyobb talány az idei TNT-n az A-csoport. Az eddig lejátszott hat találkozó fele döntetlenre végződött. Az világosan látszik két forduló elteltével is, hogy a Kormányőr SE II képviseli a leggyengébb játékerőt, ám ezen kívül nehéz egyelőre megmondani, hogy mely csapat végezhet az első és mely az ötödik helyen. Verschitz Péter, a MAFC vezetőedzője jegyezte meg a mérkőzés előtt, hogy fogalma sincs, hogy mit gondoljon az eddigi két döntetlene után a Komárom-Esztergom megyei I.osztályú Zsámbékról. Czakó András együttese óriási előnyt kapott rögtön a mérkőzés elején, hiszen Ozsváth Zsolt öngóljával megszerezték a vezetést. A mezőnyben egyébként egyenrangú ellenfelei voltak a BLSZ II.osztályú MAFC játékosok a Zsámbékiaknak, ám a kapu előtt elfogyott a tudomány, így több gólszerzési lehetőség adódott a zöld mezes csapat előtt. A félidő 1:0-val ért véget. A második félidő elején a jobb szélen vezette a labdát a jobb hátvéd, Marticsek Zoltán, aki mintegy 35-40 méterről lövésre szánta el magát. A labda védhetetlenül csapódott a hosszú felső sarokba, így megduplázta előnyét a Zsámbék. A 3:0-ás végeredményt is egy inkább védekező feladattal ellátott játékos, Velkey András állította be. A MAFC így két nehezebb mérkőzéséből mindkettőt elveszítette eddig a tornán. A Zsámbék pedig öt szerzett pontjával előkelő pozícióból várhatja a folytatást.
Szent Pál Akadémia FC - 1908 SZAC KSE I 0:5

A B-csoporttal kezdődik a torna harmadik fordulója. A Szent Pál Akadémia FC az első fordulóban nagy csatában verte meg az Istenhegy FC csapatát 4:3-ra, majd a második fordulóban az MLTC-től 2:1-es vereséget szenvedett, így két mérkőzés után három szerzett ponttal állt a tabella 3.helyén. Maráczi János együttese az első fordulóban az MLTC-vel szemben maradt alul (0:2), míg a múlt héten egy igen változatos mérkőzésen játszott a SZAC 1:1-es döntetlent a Csillaghegyi MTE II ellen. Egy szerzett ponttal az ötödik helyen állt a SZAC a fordulót megelőzően. A Szent Pál Akadémia FC erősen tartalékos összeállításban érkezett meg ezúttal a sporttelepre, ráadásul 10 fővel. Kardos József vezetőedző ki is fejezte elégedetlenségét. "Amikor én voltam ifista korú játékos, mindig ott voltam már egy órával a busz indulása előtt, nehogy lekéssem a buszt. Presztízs volt ott lenni a többiekkel, jó érzés. Sajnos ez mára igencsak megváltozott a jelek szerint... Igaz, ezek a gyerekek sokkal nagyobb terhelést kapnak, mint mi annak idején. Emlékszem, én hazamentem, gyorsan összedobtam a házifeladatom és mentem edzeni, míg ma hosszú órákat kell tanulással tölteni." Ettől azonban még tény, hogy a mostani játékosok hozzáállása merőben más, mint korábban. Természetesen nem csak emiatt, ám ez is közrejátszik ahhoz, hogy Kardos József például 33 alkalommal ölthette magára a címeres mezt. Nem mernénk nagy tétben fogadni arra, hogy mostani játékosai ugyanezt elmondhatják majd magukról. A SZAC I ezúttal a SZAC U19-es csapatát jelentette, miután a BLSZ IV.osztályú együttes vidéken szerepel. Horváth Bencéék a kissé csúszós talajon kihasználták az adódó lehetőségeket. Hamar 1:0-ás vezetésre tettek szert. A félidő közepén aztán kapufát lőtt a Szent Pál, majd a kontrából megduplázta előnyét a SZAC, így a félidő 2:0-val ért véget. A második félidőben tovább nőtt a SZAC előnye. A vége 5:0 lett. A mérkőzést követően szokásunkhoz híven megkérdeztük Kardos József vezetőedzőt, hogy ki volt a legjobb játékos, aki pályára lépett, mire ő rögvest a következőt válaszolta: "Nem tudok dönteni Détári Lajos, Nyilasi Tibor és Kiprich József között." Aztán természetesen meg kellett neveznie a legjobb játékost az ellenfélből is.

2015.január 20.:
FIGYELEM, változás történt a programban!

A változásokról természetesen a hétvégén már tájékoztattuk az érintett csapatokat. Íme a 3., 4., valamint 5.forduló végleges programja!

3.forduló
4.forduló
5.forduló
2015.január 19.:
Az 1500 TNT gól története!


Potyognak a gólok az idei TNT-n. Az első fordulóban 68, míg a második fordulóban 70 gól esett, ami azt jelenti, hogy átlagban mérkőzésenként 5,75 gól esik egy mérkőzésen! A múlt héten átléptük a Téli Nagypályás Torna 1500-as határát, ami a gólok számát illeti, így egy kis statisztikai érdekeséggel készültünk.

A TNT első gólját a Rákosszentmihályi SC játékosa, Kiss Balázs szerezte az Ikarus BSE U19-es együttese ellen még 2011-ben. Az első tornán lejátszott 42 mérkőzésen végül 251 találat esett (5,98 gól mérkőzésenként). Ezen a tornán 12 csapat vett részt. Több, mint egy évet kellett várni, hogy átlépjük az 500-as határt. A 2012-es TNT-n 58 mérkőzést játszottak le a csapatok (6 mérkőzés elmaradt), melyeken összesen 316 gól esett (mérkőzésenként 5,45). Ekkor már 16 csapat részvételével zajlott le a torna. Az 500. találatot a Testvériség SE játékosa, Géber István szerezte az Istenhegy FC ellen. A 2013-as évtől kezdődően 24 csapat részvételével zajlott a TNT. A 2013-as tornán nagyon megközelítették a csapatok az 1000-es határt, de végül 995-nél állt meg a virtuális gólszámláló. A 83 lejátszott mérkőzésen (1 elmaradt) 428 gól esett (5,16 gól mérkőzésenként). Nem kellett tehát sokat várni a 2014-es TNT-n, hogy megszülessen az 1000.találat, amely végül a Testvériség SE játékosának, Salamon Gábornak jött össze a MAFC elleni tornanyitó mérkőzésen, beállítva ezzel az 5:0-ás végeredményt. A negyedik tornán lejátszott 83 mérkőzésen (egy találkozó elmaradt) összesen 415 gól esett, amely pontosan öt gólt jelentett átlagban mérkőzésenként! Az idei torna megkezdése előtt 1478-at mutatott a gólszámláló, így várható volt, hogy már az első fordulóban megszületik a TNT történetének 1500.találata. Ez végül a Pestszentimrei SK I játékosának, Juhász Dánielnek jött össze, aki ezzel a találattal módosította 9:0-ra az állást az 1908 SZAC KSE II ellen végül 10:0-ra megnyert mérkőzésen. Amennyiben tartják a csapatok az idei átlagot, úgy a torna befejeztével 1900 találat környékén áll meg a gólmutató, vagyis a 2000. találatra várhatóan várni kell 2016-ig.

A TNT történetében eddig 290 mérkőzés került lejátszásra, melyeken 1548 találat esett (5,34 találat mérkőzésenként).

Két forduló elteltével a góllövőlistát 5 találattal három játékos vezeti holtversenyben. Az Unione FC-ből Földes Gábor, a Pestszentimrei SK I-ből Kató Sándor, míg az Airnergy FC-ből Pándi Bence szerzett eddig öt gólt a tornán. Az eddigi 24 mérkőzésen összesen 93 játékos volt eredményes.
2015.január 18.:
Gálázott az Unione FC, az Airnergy FC, valamint a MAFC is!

Kormányőr SE II - MAFC 1:11

A BLSZ IV.osztályú Kormányőr SE II a két osztállyal magasabban szereplő, ám a tornán az első mérkőzését elveszítő MAFC-al találkozott a második forduló zárómérkőzésén. Mindkét csapat bő keretet nevezett a találkozóra, ám így is a piros mezes MAFC számított az egyértelmű esélyesnek. Nem tudni, hogy mi játszódhatott le így Verschitz Péter vezetőedző fejében, amikor a mérkőzés elején megszerezte a vezetést a narancssárga mezes Kormányőr. A folytatás azonban már a papírforma szerint alakult, hiszen hamar egyenlített a MAFC, majd megszerezte a vezetést is és onnantól nem volt megállás. Gallatz Róberték sorra rugdosták a gólokat. A félidő 7:1-el ért véget. A félidőben sort cserélt Rácz Elek, ám ez sem segített sokat a Kormányőrnek, hiszen a MAFC ezután is egyértelmű fölényben játszott. Említést érdemel, hogy Verschitz Péterék több gólt is pontrúgás után szereztek. A vége végül 11:1 lett, ám a helyzetek számát tekintve ez akár még lehetett volna több is. Jövőhéten az RKSK II ellen javíthat a Kormányőr SE II.
Pestszentimrei SK II - Zsámbéki SK 1:1

A múlt héten a torna nyitómérkőzésén a BLSZ II.osztályú MAFC-ot nagy csatában, 5:4-re legyőző Pestszentimrei SK II ezúttal a Komárom-Esztergom megyei I.osztályban szereplő Zsámbéki SK-val mérkőzött meg. Czakó András együttese a múlt héten kisebb meglepetésre 3:3-as döntetlent játszott az RKSK II-vel. A mezőnyben egyértelműen a Komárom-Esztergom megyei Zsámbék játszott fölényben. Több lehetőségük is volt a gólszerzésre Czakó Andráséknak, gólt azonban a pestszentimreiek szereztek Bíró Zoltán révén. A félidő így kisebb meglepetésre 1:0-ás pestszentimrei vezetéssel ért véget. A második félidő hasonlóan alakult, mint az első, annyi különbséggel, hogy már nem tudott újabb gólt szerezni a PSK II. A zsámbékiak folytatták a helyzetek kidolgozását, így sokan nem lepődtek meg a sporttelepen, amikor összejött a hőn áhított egyenlítés. A győztes találatot azonban nem sikerült begyötörni, sőt a pestszentimreiek akár a győzelmet is megszerezhették volna, ám Szabó József a 85.percben a kapufát találta el. A végeredmény így maradt az 1:1, amelynek inkább a pestszentimreiek örülhettek jobban. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a mérkőzés utáni edzői értékelések.
Airnergy FC - Goldball '94 FC 9:0

A TNT-n újoncnak számító Airnergy FC csapata a múlt héten kisebb meglepetésre, de egyáltalán nem érdemtelenül győzte le a házigazda Csillaghegyi MTE I-et 5:2 arányban. Vannak, akik már most a torna egyik favoritjaként emlegetik Pördi Ádám együttesét. A vezetőedző erre annyit reagált, hogy messze még a torna vége. Mindenesetre ezúttal már ők számítottak a mérkőzés esélyesének a Goldball '94 FC ellen, akik a múlt héten 1:1-es döntetlent játszottak az ugyancsak BLSZ III.osztályú BEAC ellen. Az Airnergy fiatal játékosai ezúttal is leginkább a labdabirtoklásra törekedtek, majd gyors ütemváltásokkal gólhelyzeteket teremtettek. A gólokkal ezúttal sem maradtak adósak, így a félidő 5:0-val ért véget. A három pont megszerzése az egész mérkőzésen nem forgott veszélyben. A második félidőben az U21-es alakulat további négy gólt szerzett, így végül kiütötte felnőtt ellenfelet. Wachutka Zsolt csapatának még szerencséje sem volt, hiszen amíg az ő felső kapufájuk után az ellenfélhez került a labda, addig az Airnergy felső léce után visszapattant a labda a támadó csapathoz, ahol az ismétlésnél már nem hibáztak. Ki tudja, talán tényleg a torna megnyerésére is esélyes együttessé vált az Airnergy FC?!
Csillaghegyi MTE II - 1908 SZAC KSE I 1:1

Mindkét csapat vereséggel kezdte az idei tornát a múlt héten. A csillaghegyiek a BLSZ I.osztályú Unione FC-vel szemben maradtak alul (2:4), míg a SZAC az MLTC-től kapott ki 2:0 arányban. Mindkét csapat jó összeállításban tudott ezúttal pályára lépni, ám Maráczi Jánosék a BLSZ IV.osztályban szereplő tartalék csapatukkal játszanak SZAC I néven a tornán. A BLSZ II.osztályú csapatból ezúttal mindössze három játékos játszott le. Ennek ellenére az első félidő egyértelműen a SZAC-é volt. Volt, hogy csak helyzetig jutottak el a kék mezesek, volt, hogy felső lécig, míg egy alkalommal a gólig is. A 33.perctől ugyanis Juhász Ferenc találatával megszerezte a vezetést a SZAC. Miután a félidő végéig már nem esett újabb találat, 1:0-val fordultak a csapatok. A SZAC csapata azonban teljesen kicserélődött a sok cserének köszönhetően. Ebből adódóan a második félidő már teljesen a Csillaghegyé volt. Sorra dolgozták ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket Boldizsár Imre tanítványai, ám szinte mindent kihagytak. A 76.percben azonban egy potyagóllal végül egyenlíteni tudott.
RKSK II - Ikarus BSE 3:3

Az RKSK II és az Ikarus BSE mérkőzött meg egymással. Az Ikarus továbbra is az 1997-es születésű játékosokból álló ifjúsági csapatával szerepel a tornán. A mérkőzést az RKSK II kezdte jobban, hiszen Rózant János együttese egy fejesgóllal meg is szerezte a vezetést, ám Kiss Gergő játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. Ezután két hasonló képességű csapat játékát nézhették a nézők. A félidő hajrájáig gól azonban nem esett, igaz, akkor viszont rögtön kettő is. Előbb a 39.percben az Ikarus szerezte meg a vezetést, majd két perccel később egyenlíteni tudott az RKSK II, így 1:1-es döntetlennel ért véget az első félidő. A második félidő elején a kék mezes rákosmentiek szerezték meg a vezetést, ám hét perccel később egyenlített Czinege László csapata, így nyílt maradt a mérkőzés. A 78.percben másodjára is megszerezte a vezetést az RKSK, ám az Ikarus ezúttal is egyenlíteni tudott, így a végeredmény végül igazságosnak mondható 3:3-as döntetlen lett.
Istenhegy FC - Unione FC 0:14

A B-csoporttal kezdődött a játéknap. Az első fordulóban bár három alkalommal is vezetett, végül 4:3-as vereséget szenvedett a Szent Pál Akadémia FC ellen a BLSZ III.osztályú Istenhegy FC. A BLSZ I.osztály alsóházában álló Unione FC pedig 4:2-re győzte le a Csillaghegyi MTE II-t. Nem csak emiatt számított a mérkőzés toronymagas esélyesének a zöld-fekete mezes csapat. Az Unione FC keretében ugyanis öt olyan labdarúgó is szerepelt, akik korábban rengeteg mérkőzést játszottak az NB I-ben. Fehér Csaba, Egressy Gábor, Szekeres Tamás, Szabó Tibor, valamint Dubecz János összesen 1265 mérkőzést játszott az első osztályban, melyeken 161 gólt szereztek. A valamivel szerényebb képességű kerettel rendelkező Istenhegy FC ennek ellenére jól kezdte a mérkőzést, hiszen rögtön a mérkőzés elején egy éles szögből leadott lövésből lett majdnem gól. A 7.percben aztán Koplányi Gábor találatával megszerezte a vezetést Szabó András együttese. Hogy a vezetőedzőről is essen néhány szó: az egyszeres olimpiai válogatott, magyar bajnok- és háromszoros kupagyőztes hátvéd 216 alkalommal szerepelt az NB I-ben. A nála két mérkőzéssel kevesebbet játszó Hámori Ferencre ezúttal nem számíthatott. Szerencsére, a hiánya nem bosszulta meg magát, hiszen kézben tartotta a mérkőzést az Unione. Érdekes volt látni, amikor a középpálya közepén Somos András találkozott Fehér Csabával, ugyanis kettejüknek összesen 41 válogatott mérkőzése volt. A párharcot végül a korábban Hollandiában is profiskodó játékos nyerte. Ha esetleg valaki nem lenne tisztába a játékosok pályafutásával, segítünk: Somos András -eddig- csak hazai klubokban szerepelt. A félidő végül 8:0-val ért véget. Az Istenhegy FC csapata ennek ellenére jókedvűen vonult pihenőre. Sőt, egyesekben még felmerült, hogy akár a fordítás is összejöhet a második játékrészben, ha kicsit jobban koncentrálnak. Na igen, ahol a múlt héten két gólt szerző Czerok Péter csak a kispadon kezd, ott joggal reménykedhetnek hasonló bravúrban. Ez végül elmaradt. A második félidőben már pályára lépett Egressy Gábor is. A 40 esztendős középpályás korábban 21 alkalommal húzhatta magára a címeres mezt. 316 NB I-es mérkőzésén nem kevesebb, mint 96-szor volt eredményes. A torna rangját mutatja, hogy ezen a mérkőzésen azonban nem tudott betalálni. A végeredmény végül 14:0 lett. A mérkőzés után pedig az Istenhegy játékosok bosszankodtak az öltözőben, hiszen állításuk szerint 10 mérkőzésből 11-szer győznének az Unione ellen, ám most nüanszok döntöttek. A zöld mezes Istenhegy jövőhéten a Csillaghegyi MTE II-vel, míg az Unione FC az MLTC-vel mérkőzik meg.
2015.január 17.:
Kikapott a címvédő! Öt gólig jutott Kató Sándor!

BEAC - Szigetgyöngye SE 0:2

A D-csoporttal fejeződött be a mai játéknap. Az előző héten 6:3-ra diadalmaskodó szigetmonostoriak a Goldball ellen 1:1-es döntetlent játszó BEAC ellen mérték össze tudásukat. A lila mezes Szigetgyöngye SE ezúttal jól tudott felállni, ám Szabó András csapatából is alig volt néhány hiányzó. Lüktető játék folyt az első félidőben. A mérkőzést a szigetmonostoriak irányították, ám a legnagyobb helyzet mégis a BEAC előtt adódott, ám Kovacsics Miklós kapus óriási bravúrral ütötte szögletre a közeli fejest. A következő támadásból aztán a Szigetgyöngye veszélyeztetett, ám Horváth Csaba is magabiztosan hárított. A félidő utolsó percében aztán végül megszerezte a vezetést a Pest megyei alakulat Elsik Renátó góljával, így a félidő 1:0-val ért véget. A második félidőben mindkét csapat újabb gólhelyzeteket dolgozott ki, ám gólt csak a Szigetgyöngye SE szerzett. A második gólt Boros Roland szerezte, így második mérkőzését is megnyerte Balla Endre csapata.
1908 SZAC KSE II - Pestszentimrei SK I 0:10

A C-csoporttal folytatódott a torna. A BLSZ II.osztályú Pestszentimrei SK I számított a mérkőzés toronymagas esélyesének. Ennek megfelelően támadólag lépett fel az 1908 SZAC KSE II ellen, amely csapat az U19-es együttesével állt ki erre a mérkőzésre. Nem is kellett sokat várni az első gólra, hiszen egy oldalról középre ívelt szabadrúgásba ért bele Kató Sándor lábbal úgy, hogy a labda a hálóban kössön ki. A 19.percben ismét Kató Sándor volt eredményes, míg a 37.percben már a harmadik gólját könyvelhette el Horváth Balázs játékvezető. A 4:0-ás félidei eredményt Juhász Dániel állította be a 42.percben. A SZAC csapatának nem volt esélye ezúttal magasabban jegyzett ellenfele ellen. A második félidőben folytatta a gólgyártást Felföldi Csaba együttese. A végeredmény végül 10:0 lett. Kató Sándor kirobbanó formában futballozott, hiszen végül öt gólnál állt meg. Juhász Dániel pedig mesterhármast szerzett. Rajtuk kívül Rakita Gábor, valamint Csuka József volt még eredményes.
Kormányőr SE I - Csillaghegyi MTE I 0:3

Három gól. Nézőpont kérdése, hogy sok-e, vagy kevés. Ennyi góllal kapott ki az első fordulóban a Kormányőr SE I, valamint a Csillaghegyi MTE I is. Ősz Andrásék a Szigetgyöngye SE-től (3:6), míg Boldizsár Imre együttese az Airnergy FC-től (2:5) kapott ki. Ennek megfelelően óvatos játékkal kezdtek a felek. Az első félidőben mindkét csapat pontatlanul játszott. Kevés helyzet adódott a támadók előtt, amelyek közül egyet sem sikerült gólra váltani. A félidőtől kezdve mindkét csapat elkezdte kihasználni cserelehetőségeit. Alig kezdődött el a félidő, amikor jogos büntetőt ítélt Nagy József játékvezető a csillaghegyieknek. A kezezésért megítélt büntetőt a korábban az NB I-ben egy mérkőzésen pályára lépő (Budapesti Honvéd FC - III.kerületi TVE) Craveró Zoltán értékesítette. Három perccel később pedig Dr. Mikó István lőtt kapásból bombagólt mintegy 20 méterről, így a piros-fekete mezben pályára lépő CSMTE játékosok megnyugtató előnyre tettek szert. Boldizsár Imre vezetőedző így még több játéklehetőséget tudott biztosítani fiatal cseréinek. Nem mehetünk el szó nélkül a Kormányőr SE I játéka mellett sem, ugyanis Kurucz Gergely csapata néha tetszetősen játszott, ám hiába dolgoztak ki több gólszerzési lehetőséget is, Bózsik Márton kapuját nem tudták bevenni. A 88.percben egy középre adott labdából szerezte meg a csillaghegyiek harmadik találatát a csereként beállt Márton Krisztián, beállítva ezzel a 3:0-ás végeredményt. Három gól volt tehát a különbség ma a csapatok között. Három gól.
Hallássérültek válogatottja - Testvériség SE 2:2

A C-csoporttal folytatódott a torna. A Hallássérültek válogatottja a múlt héten 2:0-ás vereséget szenvedett a címvédő Nagytétény SE-től, míg a Testvériség SE 8:1-re verte az 1908 SZAC KSE II csapatát. Azon a mérkőzésen azonban jobbára az első csapatban szereplő játékosokkal állt fel a fehér mezes Testvériség, míg most jó indulattal is csak egy vegyes csapatnak volt nevezhető a kezdőcsapat. Ennek megfelelően már a harmadik percben megszerezte egy szép támadás végén a vezetést Dávid József együttese Fajger Péter találatával. A jobbára fiatalokkal felálló Testvériség, azonban a 34.percben egyenlíteni tudott. Egy szögletrúgás során fejelt veszélyesen kapura a hórihorgas Asztalos Krisztián, majd a kipattanót értékesítették. Sőt, a félidő vége előtt két perccel a vezetést is átvette a Testvériség, így a félidő 2:1-el ért véget. A második félidő negyedik percében azonban az ezúttal tartalékosan felálló Hallássérültek egyenlíteni tudtak. A félidő hátralévő részében mindkét csapat szerezhetett volna gólt. A labdát többet birtokolták Dávid Józsefék, ám pontrúgásokból rendkivül veszélyes volt a Testvériség. Az öt sárga lapos mérkőzésen végül igazságosnak mondható eredmény született.
Újpesti Haladás FC - Nagytétény SE 2:1

Az előző héten a Pestszentimrei SK I-től 3:1-es vereséget szenvedő Újpesti Haladás FC mérkőzött meg a torna címvédőjével, a Nagytétény SE-vel. Tyukodi Zoltán együttese a múlt héten 2:0-ra legyőzte a Hallássérültek válogatottját. A találkozót ennek ellenére a BLSZ III.osztályú újpestiek kezdték jobban, hiszen a 17.percben Csoszánszki Miklós találatával megszerezték a vezetést. Sőt, négy perccel később már 2:0-ra vezettek Kasza Lászlóék. A második gólt Almási Norbert szerezte. Az első félidőben további gólokat szerezhettek volna Pósa Dánielék, ám ekkor már kimaradtak a lehetőségek. A félidő így 2:0-val ért véget. A szünetben Tyukodi Zoltán elmondta, hogy ezúttal meglehetősen tartalékos összeállításban léptek pályára, ám ez még önmagában nem ok az eredményre. A második félidőben már jobban is játszott a nagytétényi alakulat, ám ez csak a szépítéshez volt elegendő, az egyenlítéshez nem. A 77.percben Gergely Antal találatával jött össze a szépítés. Ekkor már mindkét csapat létszámhiányban játszott, hiszen Patócs Gábor játékvezető kakaskodásért mindkét csapatból kiállított egy-egy játékost a 75.percben. Említésre méltó esemény ezután már nem történt a mérkőzésen, így a vége maradt a 2:1.
MLTC - Szent Pál Akadémia FC 2:1

Az MLTC - Szent Pál Akadémia FC mérkőzéssel kezdődött az idei torna második fordulója. A tornát mindkét csapat győzelemmel kezdte. Az MLTC magabiztosan, 2:0-ra győzte le az 1908 SZAC KSE I csapatát, míg a Szent Pál Akadémia FC miután háromszor is egyenlíteni tudott vesztes állásból, végül 4:3-ra győzni tudott az Istenhegy FC ellen. A mérkőzésen két jobbára fiatalokkal szereplő csapat mérte össze tudását. Jó volt nézni így a szombat délelőtti órákban a lendületesen játszó ifjak teljesítményét. A mérkőzést Zséli László együttese, az MLTC kezdte jobban, hiszen Jarabik Marcell találatával sikerült megszerezni a vezetést. A második félidő is izgalmasan alakult. Egy gyönyörű fejes góllal a félidő közepe felé egyenlíteni tudott a Szent Pál Akadémia FC. A gólt Grósz Szilárd szerezte. Pár perccel később ismét megszerezhette volna a vezetést a fehér mezes MLTC, ám a tizenhatos vonaláról a kapus feje fölött átlöbbölt labda a felső lécről kifelé pattant. Nem sokkal később aztán egy kapusról kipattanó labdát értékesített Nagy Ádám, így ismét megszerezte a vezetést az MLTC csapata. A mérkőzésen rengeteg helyzetet kihagyó Szent Pál előtt több lehetőség is adódott a másodszori egyenlítésre, ám Magyari Ferenc tanítványai ekkor már nem jártak sikerrel. A végeredmény így maradt végül a 2:1. A mérkőzést jól vezető Tóth II. Tamás mindössze egyetlen sárga lappal hozta le a mérkőzést.
2015.január 15.:
Felhívjuk a csapatok figyelmét, hogy az eredetileg kiírt sorsolás szerint lesz megrendezve a torna hétvégi fordulója mindenféle rémhírrel ellentétben!
2015.január 11.:
Hiába vezetett háromszor is a Zsámbék és az Istenhegy, egyik csapat sem nyert végül.

Pestszentimrei SK I - Újpesti Haladás FC 3:1

A Pestszentimrei SK I és az Újpesti Haladás FC zárta az első fordulót. A BLSZ II.osztályú pestszentimrei alakulat szerezte meg a vezetést a mérkőzésen, ám Pósa Dániel találatával még az első félidőben egyenlített Kasza László csapata. Pósa Dániel pedig a Téli Nagypályás Torna 1500. találatát szerezte! Erről a későbbiekben még bővebben olvashatnak majd honlapunkon. A félidő így 1:1-es döntetlennel ért véget. A második félidőben már némi mezőnyfölényben futballozott a magasabb osztályú Pestszentimre, ami a 67.percben érett góllá, így másodjára is megszerezte Felföldi Csaba együttese a vezetést. A 3:1-es végeredményt a 81.percben Kató Sándor állította be. Az Újpesti Haladás kapusa a végén még nagyot mentett, megmentve így csapatát a nagyobb arányú vereségtől. Az Újpesti Haladás kissé fáradtan mozgott ma este, ami érthető is, hiszen tegnap az NB I-be készülő Vasassal játszott felkészülési mérkőzést. Az angyalföldi gárda 22:0-ás győzelmet aratott.
Unione FC - Csillaghegyi MTE II 4:2

A TNT-n újoncnak számító BLSZ I.osztályú Unione FC mérkőzött meg a piros mezben pályára lépő Csillaghegyi MTE II ellen. Szabó András együttese meglehetősen erős kerettel érkezett a mai összecsapásra. Az Unione FC kezdőcsapatában kapott helyet Szekeres Tamás, míg a kispadon kezdett Hámori Ferenc. A vezetést a fekete-zöld szerelésben pályára lépő Unione szerezte meg, amit a 39.percben egy kapushibának köszönhetően még az első félidőben sikerült megduplázni. A félidő így 2:0-val ért véget, bár könnyen lehetett volna 3:0 is, ám a félidő végén kapufát lőtt az Unione. A második félidő is Unione kapufával kezdődött, míg a kipattanó a kapusról pattant végül az alapvonalon túlra. Az 56.percben aztán szépített a CSMTE, sőt kilenc perccel később egy szögletet követően ki is egyenlített. Nem volt sokáig döntetlen az állás, ugyanis két perccel később egy védelmi hibát az egész mérkőzésen remekül játszó Kayali Viktor használt ki. A 4:2-es végeredményt a 80.percben alakította ki a csereként pályára lépő Metzger Péter. A hajrában a gólhelyzetben kilépő Gonda Gergelyt rántotta le Gál Krisztián, amiért az Unione-védőnek piros lapot mutatott fel az egész mérkőzésen remekül bíráskodó Harmath Zsolt játékvezető.
Zsámbéki SK - RKSK II 3:3

Az A-csoport harmadik mérkőzése az első fordulóban a Zsámbéki SK - RKSK II találkozót hozta. A mérkőzés esélyesének a Pest megyei I.osztályú, a TNT-n újoncnak számító Zsámbéki SK számított. A 12.percben ennek megfelelően meg is szerezte a vezetést a zöld mezes gárda, ám a félidő közepén a BLSZ III.osztályú RKSK II egyenlíteni tudott. A félidő így 1:1-es döntetlennel ért véget. A második félidő remekül indult zsámbéki szempontból, hiszen alig telt el három perc és ismét náluk volt a vezetés. 28 perccel később azonban a mérkőzésen már másodszor tudott egyenlíteni a több fiatalt is a soraiban tudó rákosmenti alakulat. A mérkőzés hajrája is tartogatott izgalmakat. Előbb a 86.percben az egész mérkőzésen remekül bíráskodó Kiss Gábor játékvezető ítélt szöglet utáni kezezésért büntetőt a Zsámbék javára, melyet értékesített is a csapat, így harmadszorra is sikerült megszerezni a vezetést. Ezzel azonban még nem ért véget, hiszen a 88.percben Kovács Krisztián második találatával ismét egyenlíteni tudott az RKSK II, így a mérkőzés vége igazságos döntetlen lett. Soha rosszabb mérkőzést!
Szent Pál Akadémia FC - Istenhegy FC 4:3

Ha már beindult a B-csoport, akkor rögtön folytatódott is. A csoport második mérkőzésén a jobbára fiatalokkal felálló Szent Pál Akadémia FC mérkőzött meg a rutinos játékosokból álló Istenhegy FC ellen. Remek mérkőzést játszott egymással a két csapat. Czerok Péter találatával már a 3.percben megszerezte a vezetést a BLSZ III.osztályú Istenhegy FC csapata, ám négy percre rá egyenlített a kék mezben pályára lépő Szent Pál Akadémia FC. A csapatok a gyors gólváltás után sem álltak vissza és sorra vezették támadásaikat. Jó pár kihagyott helyzet után a 40.percben láthattak ismét gólt a kilátogató nézők. Ekkor ki más, mint Czerok Péter volt eredményes, mellyel ismét átvette a vezetést az Istenhegy. A félidő aztán 2:2-es döntetlennel ért véget, hiszen a lefújás előtti pillanatokban egyenlített a Szent Pál. A második félidő közepén aztán a mérkőzésen már harmadszor szerezte meg a vezetést az Istenhegy, akiktől ezúttal Csaba Zoltán volt eredményes. A mérkőzést végig csere nélkül lejátszó zöld mezesek előtt le a kalappal, nagyot küzdöttek a mezőnyben egyébként náluk jobban játszó fiatalok ellen. A 70.percben harmadszorra is egyenlíteni tudott a Szent Pál Akadémia. A slusszpoén pedig ezután következett, hiszen alig egy percre rá megszerezte a vezetést is a válogatottban korábban 33 alkalommal szereplő Kardos József által irányított gárda. Bár az Istenhegy elkövetett mindent az egyenlítés érdekében, ez végül nem jött össze, így a Szent Pál Akadémia FC megnyerte idei első mérkőzését a tornán. A mérkőzés biztosan remekül szolgálta mindkét csapat felkészülését, valamint a nézők is élvezhették, hiszen láthattak hét gólt is. Ezen kívül mindkét csapat lőtt kapufát is, így volt esemény bőven.
1908 SZAC KSE I - MLTC 0:2

A B-csoport is elkezdi az idei tornát. A csoportból elsőként az 1908 SZAC KSE I lépett pályára az MLTC ellen. A SZAC a tartalék együttesével lépett pályára ezúttal, míg az MLTC az ifjúsági csapatával. Az első félidőben mindkét csapat a labdabirtoklásra törekedett leginkább, de komolyabb veszély jó ideig egyik kapu előtt sem alakult ki. A félidő közepe felé azonban volt egy kétperces rövidzárlat a SZAC oldalán, ami -mint később kiderült- a pontszerzésbe került, hiszen a 28., valamint a 30.percben szerzett két góllal végül 2:0-ra győzött a lendületesen és ügyesen játszó MLTC. Zséli László érthetően büszke volt játékosaira, amely kiderül a mérkőzést követően tett nyilatkozatából is.
Ikarus BSE - Kormányőr SE II 5:0

Az A-csoporttal kezdődött a vasárnapi játéknap az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Téli Nagypályás Tornán. A tornán ezúttal is az ifjúsági csapatával szereplő Ikarus BSE mérkőzött meg a BLSZ IV.osztályú Kormányőr SE II-vel. A mérkőzés esélyesének egyértelműen a fehér mezes Ikarus számított. Ennek megfelelően Czinege László együttese kezdte támadóbb szellemben a mérkőzést és a 6.percben sikerült is megszerezni a vezetést. A 17.percben pedig összejött a vezetés megduplázása is. A két rendkívül sportszerű csapat találkozóján egyértelműen a tudásbeli különbség döntött. A félidő 2:0-val ért véget. A második félidőben mindkét csapat elhasználta cserelehetőségeit. Mi sem bizonyítja jobban, hogy az Ikarus csapatának a kispadja is erősebb, mint hogy a csereként beállt Borgulya Dániel kettő gólt szerzett. Az 5:0-ás végeredményt a 76.percben állította be Szabó Dániel. -
2015.január 10.:
Két büntető is kimaradt a szombati játéknapon!

A pénteki, illetve a szombati mérkőzések jegyzőkönyvei megtekinthetők a sorsolásnál!

Szigetgyöngye SE - Kormányőr SE I 6:3

A Pest megyei II.osztályban az ősszel gyengén teljesítő Szigetgyöngye SE mérkőzött meg a BLSZ III.osztályú Kormányőr SE I csapatával. A mérkőzést a lila mezes szigetmonostoriak kezdték jobban, hiszen egy öngóllal megszerezték a vezetést rögtön a mérkőzés elején. A félidő közepe felé aztán egyenlíteni tudott a Kormányőr csapata. A félidő hátralévő részében mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek. Mezőnyben valamivel jobban játszottak a szigetmonostoriak, ám a Kormányőr veszélyesebben futballozott, aminek nem sokkal a félidő vége előtt meg is lett az eredménye, hiszen átvették a vezetést. A második félidő azonban már teljesen a szigetmonostoriaké volt. Bódog Csabáék több helyzetet dolgoztak ki, így nem ért senkit váratlanul sem az egyenlítés, sem a vezetés másodszori átvétele. Nem sokkal később aztán két gólosra duzzadt Vajda Gellért csapatának előnye. A mérkőzés hajrája is gólgazdagra sikeredett, hiszen két gyors gólt követően előbb 6:2-re vezetett a Szigetgyöngye SE, majd a mérkőzés végén szépíteni tudott a Kormányőr SE, így alakult ki a 6:3-as végeredmény.
Nagytétény SE - Hallássérültek válogatottja 2:0

A címvédő Nagytétény SE a Hallássérültek válogatottjával mérkőzött meg idei első mérkőzésén. Az első félidő rendkívül kiegyenlített játékot hozott. Nem járt közelebb a vezető gól megszerzéséhez az esélyesebbnek tartott Nagytétény. Tyukodi Zoltán vezetőedző így több változtatást is végrehajtott a félidőben, hiszen gólt egyik csapatnak sem sikerült szereznie ekkor. Remekül cserélt, hiszen Hirs Zoltán nyolc perc alatt két gólt szerezve döntötte el a második félidő közepén a három pont sorsát. A kék-piros mezes csapat még egy bődületes kapufát lőtt a mérkőzés hajrájában. Ami Dávid József együttesét illeti: a Hallássérültek válogatottja júniusban a hannoveri Európa-bajnokságon vesz részt. A tornán való részvétel az erre való felkészülést szolgálja. A magyar válogatott Írországgal, Ukrajnával, valamint Lengyelországgal került egy csoportba. Cél a csoportból való továbbjutás, ami 2004 óta nem sikerült a Magyar Hallássérültek válogatottjának. A találkozót négy sárga lappal lehozó Orbán Pál játékvezető végig határozottan bíráskodott. A címvédő tehát győzelemmel kezdte az idei tornát!
Csillaghegyi MTE I - Airnergy FC 2:5

A torna szervező egyesülete, a Csillaghegyi MTE első csapata játszotta a következő mérkőzést az újonc Airnergy FC U21-es csapata ellen. Pördi Ádám együttese a II.osztály, Közép A csoportjában szerepel 18-19 esztendős játékosokkal. A csillaghegyiek ezúttal viszonylag tartalékos összeállításban léptek pályára. Az eddigi négy tornán a Csillaghegyi MTE kétszer a harmadik, míg egyszer-egyszer a második, illetve a negyedik helyen végzett. Csillaghegyi szempontból tehát az volt a torna előtt a legfőbb kérdés, hogy vajon idén is sikerül-e bekerülni a legjobb négy közé és ha igen, akkor összejön-e végre a várva-várt aranyérmes pozíció. Ehhez elsőként az Airnergy FC csapatát kellett legyőznie Boldizsár Imre együttesének. Ez azonban nem ígérkezett könnyű feladatnak. Olyannyira nem, hogy a 12.percben az Airnergy FC szerezte meg a vezetést. Négy perccel később pedig meg is duplázta előnyét a fekete mezben pályára lépő együttes. A gólnál sokan vitatták, hogy kapustámadás előzte-e meg a találatot, de Bartis László szabályosnak ítélte meg a gólt. A félidő hátralévő részében mindkét csapat előtt adódtak gólszerzési lehetőségek. A csillaghegyiektől a fiatal Kancsal Ádám járt a legközelebb a gólszerzéshez, ám nagy helyzetben hibázott. A félidő lefújása előtt pedig megszerezte az Airnergy FC csapata harmadik találatát is, így a félidő 3:0-val ért véget. A második félidő elején aztán szépíteni tudott a piros-fekete mezes Csillaghegy, így ismét nyílttá vált a mérkőzés. Pár perccel később azonban jogos büntetőhöz jutott az Airnergy, ám Unyi Barnabás a kapu fölé lőtt. A 72.percben aztán egy védelmi hibát kihasználva végleg eldöntötte a három pont sorsát a csereként beállt Csatlós Ádám. A 85.percben ismét szépíteni tudott a Csillaghegy, majd az 5:2-es végeredményt ismét egy jogosan megítélt büntetőből István Bence állította be, aki könyörtelenül lőtt a bal felső sarokba.
Goldball '94 FC - BEAC 1:1

A BLSZ III.osztályban szereplő csapatok találkozójával folytatódott a torna. A tavalyi tornán a Goldball a 17., míg a BEAC a 11.helyen végzett. A mai találkozót Szabó András együttese kezdte jobban, hiszen egy szöglet utáni fejes góllal már a 6.percben megszerezte a vezetést. Nem sokáig maradt azonban így az állás, hiszen a 13.percben egy kapus fölött átemelt labda után juttatták a hálóba a labdát a Goldball labdarúgói, így hamar összejött az egyenlítés. Ezután sem maradtak a kilátogató nézők helyzet nélkül, ám ekkor már nem sikerültek a befejezések, így a félidő 1:1-es döntetlennel ért véget. A második félidőben mindkét csapat kihasználta cserelehetőségeit. A játék képe alapján talán a Goldball járt közelebb a vezető találat megszerzéséhez, ám ez nem jött össze. A BEAC előtt is adódtak lehetőségek, így bármelyik csapat megnyerhette volna a találkozót. Ehhez végül Wachutka Zoltán csapata járt a legközelebb, miután Kovács Imre játékvezető jogos büntetőt ítélt a Goldball '94 FC javára. A labda mögé Czeglédy Gábor állt, ám ő a kapu fölé lőtt, így nem jött végül össze neki ma a duplázás. A játékvezető a büntetőrúgás elvégzése előtt kiállította a BEAC csapatából Nizák Jenő csapatkapitányt reklamálásért, így túl vagyunk már az idei torna első kiállításán is. A végeredmény így végül maradt az igazságosnak mondható 1:1-es döntetlen.
Testvériség SE - 1908 SZAC KSE II 8:1

A torna második mérkőzését a 2013-as tornát veretlenül megnyerő Testvériség SE játszotta az ifjúsági csapatával kiálló 1908 SZAC KSE II ellen. A fehér mezes Testvériség erős összeállításban lépett pályára, így Gyűrű Lajos csapata számított a mérkőzés toronymagas esélyesének. Ennek ellenére a kék-fekete mezben pályára lépő SZAC kezdte jobban a találkozót, hiszen rögtön a mérkőzés elején sikerült megszerezniük a vezetést. Sokáig nem tudott mit kezdeni a SZAC agresszív játékával a Testvériség, ám a félidő közepén egy bal oldali beadásnak szaladt alá a kapus, így egyenlíteni tudott Gyűrű Lajos csapata. Az első félidőben egyértelműen a SZAC játszott veszélyesebben. Horváth Bence együttese három alkalommal is egy-az-egyben mehetett a kapusra, ám a Testvériség kapusa, Nagy János mindhárom alkalommal hárítani tudott. A Testvériség előtt is adódott gólszerzési lehetőség. A legígéretesebb Lőrincz Péter előtt, ám gyönyörű kapáslövését hárította a kapus. A félidő vége felé aztán a kaputól mintegy 20 méterre Lőrincz Péter vállalkozott lövésre és bal lábas tekerése a hosszú felső sarokban kötött ki, így megszerezte a vezetést a BLSZ I.osztályú gárda. A kapott gól kissé megfogta a fiatal SZAC csapatát, hiszen könnyen növelhette volna kétgólosra előnyét a Testvériség, ám Bacsakai Bence lövése a kapufáról kifelé pattant. A félidő utolsó perce izgalmasan alakult. Először egy szép lefordulást követően a SZAC szerezhetett volna gólt, ám a védelem tisztázni tudott, majd a kontrából eredményes volt a Testvériség, így a félidő 3:1-el ért véget. A félidőben mindkét csapat sokat cserélt, így némiképp átalakult a játék képe. Bár a második félidő első tíz percében még egyenrangú ellenfele volt a SZAC magasabban jegyzett ellenfelének, ezután beindult a gólhenger és sorra szerezte újabb és újabb találatait a Testvériség SE csapata. Ráadásul 6:1-es állásnál ismét lécet talált Gyűrű Lajos együttese. A hajrában két újabb gólt szerezve végül kiütéses győzelemmé tette sikerét a Testvériség SE csapata. A mérkőzést remekül fújta Gombor Jácint játékvezető, akinek csupán egy alkalommal kellett felmutatnia a sárga lapot a 90 perc során.
2015.január 9.:
ELKEZDŐDÖTT AZ V. TÉLI NAGYPÁLYÁS TORNA!

Visszavágott a két évvel ezelőtti vereségért a Pestszentimrei SK II!

MAFC - Pestszentimrei SK II 4:5

Az első mérkőzést péntek este 18 órától a BLSZ II.osztályú MAFC, illetve a BLSZ III.osztályú Pestszentimrei SK II játszotta egymás ellen. A mérkőzést nagy csatában végül 5:4-re a pestszentimreiek nyerték meg, így Verschitz Péter együttese akárcsak tavaly, idén is vereséggel indított a tornán. A találkozót a piros-fekete mezes MAFC kezdte jobban, hiszen meglehetősen hamar megszerezte a vezetést. Nem sokkal később azonban egyenlített a pestszentimrei alakulat, amely két éve a negyedik (!), míg tavaly a 10.helyen végzett a tornán. Érdekesség, hogy a 2013-as Téli Nagypályás Torna bronzmérkőzését is ez a két csapat játszotta. Azt a mérkőzést remek első félidei játékának köszönhetően a MAFC nyerte meg 4:2 arányban, így most jött el a visszavágás ideje a PSK II-nek. Az első félidőben azonban meglehetősen gyenge lábakon állt a sárga mezesek védelme, így hamar 3:1-es előnyre tett szert a MAFC. Ezután bár szépített a Pestszentimre, pár perccel később ismét két gólosra növelte előnyét (4:2) a MAFC. A félidő vége előtt azonban szépíteni tudott ismét a Pestszentimre, így nyílt maradt a mérkőzés. A második félidő első tíz percében nem esett újabb találat, ám ezután egyenlíteni tudott a Pestszentimre. A második félidőben mindkét csapat előtt adódott több gólszerzési lehetőség is, ám ekkor már kevésbé voltak pontosak a támadók. A mérkőzés vége felé a pestszentimreiek három alkalommal is büntetőt reklamáltak Fekésházy Mátyás játékvezetőnél, ám mindhárom alkalommal néma maradt a mérkőzést három sárga lappal lehozó játékvezető sípja. Amikor már mindenki elkönyvelte, hogy a mérkőzés döntetlennel ér véget, a hajrában a pestszentimreiek begyötörték a győztes találatot, így a szinte az egész mérkőzésen pontszerzésre álló MAFC végül elbukta első mérkőzését a tornán, akárcsak tavaly. A pestszentimreiek pedig visszatudtak vágni a két évvel ezelőtti vereségért. Érdekesség, hogy a MAFC csapatából betalált Bácskai László, valamint Kátai Richárd is, akik a két évvel ezelőtti mérkőzésen is eredményesek voltak. A mérkőzés jegyzőkönyve már megtekinthető honlapunkon. A találkozó remekül megadta az idei torna alaphangját. Soha rosszabb meccset!
2015.január 8.:
Tájékoztatjuk a TNT-n résztvevő csapatokat, hogy a Goldball '94 FC támogatást nyert, hogy felújítsa öltözőépületét. A felújítás határideje 2015 márciusa, így már elkezdődtek a munkálatok. Ennek értelmében nem a megszokott módon lesz megoldva a csapatok öltözőinek biztosítása. A Goldball '94 FC épületében az egyes, illetve a kettes öltözőt (a bejárat után jobb kézre) lehet egyelőre használni, míg a Siketek SC sportcsarnokában további két öltöző áll majd a csapatok rendelkezésére. Kérjük a csapatokat, hogy a sporttelepre való megérkezés után informálódjanak Teleki Olivérnél, hogy hol fognak öltözni. Megértésüket köszönjük!

Tájékoztatjuk továbbá a csapatokat, hogy az első hétvégén még nem lesznek asszisztensek a mérkőzéseken. Mint ismert, a tornán a játékvezetői tanfolyamra éppen járó játékvezetői tanoncok lesznek a rutinos, vizsgázott játékvezetők segítői, ám a tanfolyam nemrég kezdődött el, így az első hétvégén csupán egy játékvezetővel fognak a mérkőzések lezajlani.
2015.január 2.:
Felhívjuk a tornán résztvevő csapatok figyelmét, hogy a nevezési díj második részletét legkésőbb az első mérkőzésig kell rendezni!

Kérnénk továbbá a csapatokat, hogy vessenek még egy pillantást a sorsolásra!
2014.december 23.:
KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET ÉS SIKEREKBEN GAZDAG BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁN A TORNA MINDEN RÉSZTVEVŐJÉNEK A CSILLAGHEGYI MTE!
2014.december 16.:
ELKÉSZÜLT A VÉGLEGES CSOPORTBEOSZTÁS, VALAMINT SORSOLÁS!

Módosítottuk a csapatok kérései szerint a tervezett sorsolást, így elkészült az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Téli Nagypályás Torna végleges sorsolása, melyet már közzé is tettünk honlapunkon. Szeretnénk megkérni minden tornán résztvevő csapatot, hogy nézze át mégegyszer a sorsolást, hiszen lehet, hogy egy-két változás érintette. Ezentúl a sorsoláson változtatni csak a legvégső esetben áll szándékunkban. Az esetleges módosításhoz a módosítani kívánó csapatnak meg kell egyeznie további három együttessel (az ellenfelével, valamint az új időpontban szereplő csapatokkal).

A sorsolás már megtalálható a TNT főoldalán!
2014.december 12.:
Elkészítettük az előzetes sorsolást, melyet most közzé is teszünk honlapunkon. Az első forduló nem kettő, hanem három játéknapból fog állni, miután a szombati munkanap miatt aznap csak öt mérkőzést rendezünk meg, melyeken változtak a kezdési időpontok is, így kérjük a csapatokat, hogy figyeljék azt is! A hatodik mérkőzést terveink szerint pénteken este 18 órás kezdéssel rendeznénk meg. A többi forduló műsorában is volt változás, így kérjük a csapatokat, hogy folyamatosan ellenőrizzék a sorsolást! A csapatoknak e hét végéig van lehetőségük arra, hogy kéréseikkel, észrevételeikkel felkeressék vagy Boldizsár Imrét a 06/70-320-47-87-es, vagy Teleki Olivért a 06/70-577-05-02-es telefonszámon, vagy a kisrajczi@freemail.hu e-mail címen. A végleges sorsolás várhatóan jövőhét elején kerül fel honlapunkra!
2014.december 11.:
Az utóbbi napokban téves információk jelentek meg honlapunkon, melyekért ezúton szeretnénk elnézést kérni! Nem 2015.január 17.-e, szombat lett munkanappá nyilvánítva, hanem 2015.január 10.szombat.

Azok a mérkőzések, amelyek elmaradnak ezen a napon, 2015.január 8.-án, csütörtökön, vagy 9.-én, pénteken este kerülhetnének lejátszásra!

Kérjük a csapatokat, hogy legkésőbb csütörtök estig jelezzék, hogy pályára tudnak-e lépni 2015.január 10.-én, szombaton.

Megértésüket köszönjük!
2014.december 10.:
Módosult a csoportbeosztás, valamint a sorsolás is!

Az MLTC II jelezte, hogy végül mégsem kíván indulni a tornán. A 24. csapat így a Csillaghegyi MTE II lesz a tornán. Ennek következtében módosult valamelyest a tervezett csoportbeosztás.

A tervezett csoportbeosztás:
A-csoport: Ikarus BSE, Zsámbéki SK, MAFC, Pestszentimrei SK II, RKSK II, Kormányőr SE II.
B-csoport: Unione FC, Szent Pál Akadémia FC, 1908 SZAC KSE I, MLTC I, Istenhegy FC, Csillaghegyi MTE II.
C-csoport: Testvériség SE, Nagytétény SE, Pestszentimrei SK I, Újpesti Haladás FC, Hallássérültek válogatottja, 1908 SZAC KSE II.
D-csoport: Csillaghegyi MTE I, Szigetgyöngye SE, BEAC, Kormányőr SE I, Goldball '94 FC, Airnergy FC U21.


Ennek következtében természetesen módosult a tervezett sorsolás is. Igyekeztünk a módosításnál figyelembe venni a csapatok kéréseit. Elkészítettük a második forduló tervezett programját is, miután néhány csapat már jelezte, hogy pályára tud lépni 2015.január 17.-én, szombaton, amely munkanapnak lett nyilvánítva. Továbbra is kérjük a csapatokat, hogy a kisrajczi@freemail.hu e-mail címen jelezzék, amennyiben bármilyen kérésük, észrevételük, panaszuk van a sorsolással kapcsolatban!
2014.december 9.:
ELKÉSZÜLT A TERVEZETT SORSOLÁS!

A tervezett csoportbeosztás után elkészítettük a tervezett sorsolást is! Szeretnénk felhívni minden csapat figyelmét, hogy a sorsolás még nem végleges! Kérjük a csapatokat, hogy legkésőbb a csütörtöki technikai értekezletig jelezzék kéréseiket, amelyeket igyekszünk figyelembe venni a sorsolás megváltoztatásakor. A végleges sorsolás várhatóan pénteken kerül fel honlapunkra!

A második fordulóban egyelőre nem párosítottuk időpontokhoz a mérkőzéseket. Kérjük a csapatokat, hogy jelezzék, hogy kik tudnának pályára lépni szombaton délelőtt, illetve délután, ezzel is segítve a sorsolás végleges elkészülését!

A kéréseket a kisrajczi@freemail.hu e-mail címre küldjék el a csapatok lehetőség szerint!


A tervezett sorsolás:
1.FORDULÓ

2015.január 10.szombat
9.00. A-csoport: MAFC - Pestszentimrei SK II
10.45. D-csoport: Csillaghegyi MTE - MLTC II
12.30. B-csoport: Unione FC - Airnergy FC
14.15. C-csoport: Testvériség SE - 1908 SZAC KSE II
16.00. C-csoport: Nagytétény SE - Hallássérültek válogatottja
17.45. D-csoport: Szigetgyöngye SE - Kormányőr SE I

2015.január 11.vasárnap
9.00. A-csoport: Ikarus BSE - Kormányőr SE II
10.45. B-csoport: 1908 SZAC KSE I - MLTC I
12.30. B-csoport: Szent Pál Akadémia FC - Istenhegy FC
14.15. A-csoport: Zsámbéki SK - RKSK II
16.00. D-csoport: Goldball '94 FC - BEAC
17.45. C-csoport: Pestszentimrei SK I - Újpesti Haladás FC


2.FORDULÓ

A-csoport:
Pestszentimrei SK II - Zsámbéki SK
RKSK II - Ikarus BSE
Kormányőr SE II - MAFC

B-csoport:
MLTC I - Szent Pál Akadémia FC
Istenhegy FC - Unione FC
Airnergy FC - 1908 SZAC KSE I

C-csoport:
Újpesti Haladás FC - Nagytétény SE
Hallássérültek válogatottja - Testvériség SE
1908 SZAC KSE II - Pestszentimrei SK I

D-csoport:
BEAC - Szigetgyöngye SE
Kormányőr SE I - Csillaghegyi MTE
MLTC II - Goldball '94 FC


3.FORDULÓ

2015.január 24.szombat
9.00. B-csoport: Szent Pál Akadémia FC - 1908 SZAC KSE I
10.45. C-csoport: Nagytétény SE - Pestszentimrei SK I
12.30. A-csoport: Kormányőr SE II - RKSK II
14.15. D-csoport: Csillaghegyi MTE - BEAC
16.00. A-csoport: Zsámbéki SK - MAFC
17.45. B-csoport: Unione FC - MLTC I

2015.január 25.vasárnap
9.00. B-csoport: Airnergy FC - Istenhegy FC
10.45. C-csoport: 1908 SZAC KSE II - Hallássérültek válogatottja
12.30. C-csoport: Testvériség SE - Újpesti Haladás FC
14.15. A-csoport: Ikarus BSE - Pestszentimrei SK II
16.00. D-csoport: MLTC II - Kormányőr SE I
17.45. D-csoport: Szigetgyöngye SE - Goldball '94 FC


4.FORDULÓ

2015.január 31.szombat
9.00. D-csoport: BEAC - Kormányőr SE I
10.45. C-csoport: Újpesti Haladás FC - Hallássérültek válogatottja
12.30. D-csoport: Goldball '94 FC - Csillaghegyi MTE
14.15. B-csoport: MLTC I - Istenhegy FC
16.00. A-csoport: MAFC - Ikarus BSE
17.45. B-csoport: Szent Pál Akadémia FC - Airnergy FC

2015.február 1.vasárnap
9.00. C-csoport: Nagytétény SE - 1908 SZAC KSE II
10.45. C-csoport: Pestszentimrei SK I - Testvériség SE
12.30. D-csoport: Szigetgyöngye SE - MLTC II
14.15. B-csoport: 1908 SZAC KSE I - Unione FC
16.00. A-csoport: Zsámbéki SK - Kormányőr SE II
17.45. A-csoport: Pestszentimrei SK II - RKSK II


5.FORDULÓ

2015.február 7.szombat
9.00. C-csoport: Hallássérültek válogatottja - Pestszentimrei SK I
10.45. A-csoport: Kormányőr SE II - Pestszentimrei SK II
12.30. D-csoport: Csillaghegyi MTE - Szigetgyöngye SE
14.15. C-csoport: 1908 SZAC KSE II - Újpesti Haladás FC
16.00. B-csoport: Istenhegy FC - 1908 SZAC KSE I
17.45. A-csoport: Ikarus BSE - Zsámbéki SK

2015.február 8.vasárnap
9.00. D-csoport: MLTC II - BEAC
10.45. B-csoport: Unione FC - Szent Pál Akadémia FC
12.30. A-csoport: RKSK II - MAFC
14.15. D-csoport: Kormányőr SE I - Goldball '94 FC
16.00. B-csoport: Airnergy FC - MLTC I
17.45. C-csoport: Testvériség SE - Nagytétény SE


A 6.fordulóban az A-csoport elsője a D-csoport elsőjével, a B-csoport elsője pedig a C-csoport elsőjével mérkőzik meg. Ugyanígy tesznek a második, harmadik, negyedik, ötödik, illetve hatodik helyezettek is.
A 7.fordulóban pedig az A1 - D1 győztese a B1 - C1 győztesével játssza a torna döntőjét. Az A1 - D1 vesztese a B1 - C1 vesztesével a III-IV.helyért mérkőzik meg. Az A2 - D2 győztese a B2 - C2 győztesével az V-VI.helyért, és így tovább...
2014.december 8.:
ELKÉSZÜLT A TERVEZETT CSOPORTBEOSZTÁS!

Elkészítettük az V. Téli Nagypályás Torna tervezett csoportbeosztását, melyet most közzé is teszünk honlapunkon. A napokban a tervezett sorsolást is el fogjuk készíteni. Az észrevételeket, kéréseket a csütörtöki technikai értekezleten tehetik meg a csapatok, melyeket igyekszünk figyelembe venni a változtatáskor. A változtatás utáni sorsolás már végleges lesz, módosításra nem lesz lehetőség!

A tervezett csoportbeosztás:
A-csoport: Ikarus BSE, Zsámbéki SK, MAFC, Pestszentimrei SK II, RKSK II, Kormányőr SE II.
B-csoport: Unione FC, Szent Pál Akadémia FC, 1908 SZAC KSE I, MLTC I, Istenhegy FC, Airnergy FC U21.
C-csoport: Testvériség SE, Nagytétény SE, Pestszentimrei SK I, Újpesti Haladás FC, Hallássérültek válogatottja, 1908 SZAC KSE II.
D-csoport: Csillaghegyi MTE, Szigetgyöngye SE, BEAC, Kormányőr SE I, Goldball '94 FC, MLTC II.


Szeretnénk megkérni a csapatokat, hogy legkésőbb a csütörtöki technikai értekezletig jelezzék, hogy kik tudnának pályára lépni 2015.január 17.-én, szombaton délelőtt, illetve kora délután, miután az a nap munkanapnak lett nyilvánítva. Azok a mérkőzések, amelyek elmaradnak ezen a napon, január 15.-én, csütörtökön, 16.-án, pénteken, illetve 18.-án, vasárnap este kerülnének megrendezésre.
2014.december 7.:
Kialakult az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Téli Nagypályás Torna mezőnye. A BLSZ I.osztályú Unione FC, a Komárom-Esztergom megyei I.osztályú Zsámbéki SK, a BLSZ IV.osztályú MLTC II, valamint az U21-es bajnokság Közép A csoportjában szereplő Airnergy csapata személyében négy újonc csapatot is avat a torna.

Külön említést érdemel a rendező Csillaghegyi MTE kivételével az az öt csapat, amely az eddigi összes TNT-n részt vett. A Szent Pál Akadémia FC legjobb eredményét a tornán még 2011-ben érte el, amikor az 5.helyen végzett. Azóta volt 8., 11., valamint 16. is a tornán jobbára fiatalokkal szereplő csapat. A Testvériség SE a 2013-as tornát veretlenül nyerte meg. Ezen kívül volt még 2., 7., valamint 8. is a zöld-fehér csapat. Az 1908 SZAC KSE csapata is kitart a torna mellett. Sőt, Maráczi Jánosék immáron másodszorra indítanak két csapatot a tornán. A SZAC csapata 2011-ben végzett a legelőkelőbb helyen. Az akkor még Pisont Istvánt is a soraiban tudó egyesület a negyedik helyet szerezte meg az első tornán. Azóta a 11., a 14., valamint a 18.helyen végzett a kék-fekete együttes. A Pestszentimrei SK a legutóbbi tornán az ötödik helyen végzett, ami a torna története során a csapat legjobb eredménye. Azért nem írtuk csak azt, hogy a klub legjobb eredménye, mert a 2013-as tornán a Pestszentimrei SK II a negyedik helyen végzett. A Pestszentimrei SK első csapata ezen kívül még a 7., a 10., valamint a 11.helyen végzett az eddigi tornák során. Az Istenhegy FC a felsorolt csapatok közül a legalacsonyabb osztályú, ám Somos Andrásék is joggal lehetnek büszkék eddig elért eredményeikre a tornán. A zöld-fehér csapat az első tornán a 10.helyen végzett. Azóta volt már 15., 16., valamint 20.helyezett is. A rendező Csillaghegyi MTE az eddigi négy tornából hármon is érmes pozícióba végzett, ám az aranyérmet egy alkalommal sem sikerült megszereznie. Boldizsár Imre együttese 2013-ban járt a legközelebb a végső győzelemhez, ám a döntőben a Testvériség megállj parancsolt csapatának. 2011-ben, valamint 2014-ben bronzérmesként végzett a CSMTE, míg 2012-ben a negyedik lett a csapat.

A tornán jobbára a fiataljaival szereplő Ikarus BSE eddig csupán egy tornát hagyott ki, a 2013-asat. Az Ikarus BSE eddig egy-egy alkalommal végzett a 6., a 7., valamint a 9. pozícióban. Hét további csapat vett részt eddig három tornán, míg két alkalommal hat csapat.

Az eddigi tornákon jobbára budapesti egyesületek vettek részt, ám a Veresegyház VSK, a Budakalászi MSE, a Budajenő KSE, valamint a Szigetgyöngye SE képviselte már Pest-megyét is a tornán. Idén azonban már Komárom-Esztergom megye is csatlakozik a mezőnyhöz az első osztályban szereplő Zsámbéki SK részvételével.

Több csapat idén is a fiataljait kívánja szerepeltetni a tornán. Érdemes lesz figyelni mindenképpen az újonc Airnergy csapatát, akik az U21-es bajnokság Közép A csoportjában szerepelnek. Az Ikarus BSE is bizonyára több fiatalt fog szerepeltetni a tornán szokásához híven. Az 1908 SZAC KSE II pedig a klub U19-es csapatával kíván indulni a tornán. Rajtuk kívül a Szent Pál Akadémia FC, a Csillaghegyi MTE, valamint a Szigetgyöngye SE is előszeretettel szereti mélyvízbe dobni az ifjú tehetségeket.

Az eddigi négy tornát négy csapat nyerte meg. Sorrendben a Rákosszentmihályi SC, a Ferencvárosi FC, a Testvériség SE, valamint a Nagytétény SE végzett az élen. Kérdés, hogy a nagytétényiek lesznek-e az első csapat, amelynek sikerül megvédenie az első helyét és ezzel további egy évig birtokolhatja a TNT-vándorserleget, amely akkor kerül egy klubhoz végleg, ha három alkalommal végez a torna élén.
2014.december 5.:
Az MLTC II lett a 24. csapat!

Miután az Inter 04 nem kívánt indulni a tornán, a BLSZ IV.osztályú MLTC II csapata lett a 24. csapat a tornán, így betelt a mezőny!

Jövőhéten csütörtökön, december 11.-én tartjuk a szokásos technikai értekezletet a Sherlock Holmes Sörözőben, melynek pontos címe a következő: 1136 Budapest, Pannónia utca 3. Az értekezlet 17 órakor kezdődik!

A torna mezőnye:
- Ikarus BSE (BLSZ I.osztály)
- Szent Pál Akadémia FC (BLSZ I.osztály)
- Testvériség SE (BLSZ I.osztály)
- Unione FC (BLSZ I.osztály)
- Zsámbéki SK (Komárom-Esztergom megyei I.osztály)
- Csillaghegyi MTE I (szervező, BLSZ II.osztály)
- Nagytétény SE (címvédő, BLSZ II.osztály)
- MAFC (BLSZ II.osztály)
- 1908 SZAC KSE I (BLSZ II.osztály)
- Pestszentimrei SK I (BLSZ II.osztály)
- Szigetgyöngye SE (Pest megyei II.osztály)
- BEAC (BLSZ III.osztály)
- Kormányőr SE I (BLSZ III.osztály)
- Goldball '94 FC (BLSZ III.osztály)
- Istenhegy FC (BLSZ III.osztály)
- MLTC (BLSZ III.osztály)
- Pestszentimrei SK II (BLSZ III.osztály)
- RKSK II (BLSZ III.osztály)
- Újpesti Haladás FC (BLSZ III.osztály)
- Kormányőr SE II (BLSZ IV.osztály)
- MLTC II (BLSZ IV.osztály)
- 1908 SZAC KSE II (BLSZ IV.osztály)
- Hallássérültek válogatottja (vegyes)
- Airnergy FC U21 (U21-es bajnokság, Közép A csoport)


2014.december 3.:
Hamarosan eldől, hogy mely csapattal bővül ki a torna mezőnye! Egyelőre még nem tudni, hogy az MLTC II, a Halásztelek, az Inter 04, netán a Csillaghegyi MTE II lesz-e a végső befutó.
2014.december 1.:
A tegnapi nappal lejárt a nevezési határidő. Felhívjuk a csapatok figyelmét, hogy több csapat továbbra sem rendezte a torna anyagi részét. Mint ismert, a nevezés csak abban az esetben válik véglegessé, amennyiben a torna nevezési díjának (105.000 forint) előlegét, azaz 55.000 forintot vagy átutalnak a Csillaghegyi MTE bankszámlájára, vagy készpénzben kifizetnek.

A Csillaghegyi MTE bankszámlaszáma:
OTP 11703006 - 25952605

Terveink szerint a szokásos technikai értekezlet idén jövőhét csütörtökön (december 11) lenne 17 órától. Az értekezlet helyszíne a Sherlock Holmes Söröző, melynek pontos címe a következő: 1136 Budapest, Pannónia utca 3 (a Vígszínház mögött).

Mivel 2015.január 17.-e, szombat munkanap, így szeretnénk megkérni a csapatokat, hogy jelezzék legkésőbb a technikai értekezletig, hogy tudnak-e aznap délután/este pályára lépni, vagy sem. Azokat a mérkőzéseket, amelyeket nem tudunk aznap megrendezni, valószínűleg hétközi játéknapokon fogjuk bepótolni.

A RAFC csapata az utolsó pillanatban visszalépett a torna küzdelmeitől, azonban a Komárom-Esztergom megyei I.osztályban szereplő Zsámbéki SK is jelentkezett. Jelen állás szerint 23 csapat nevezett a tornára, így egy hely továbbra is kiadó. Azt az egy helyet könnyen lehet, hogy a BLSZ III.osztályú Inter 04, vagy a Pest megyei II.osztályú Budakalászi MSE, vagy a Csillaghegyi MTE II fogja betölteni.

A torna mezőnye:
- Ikarus BSE (BLSZ I.osztály)
- Szent Pál Akadémia FC (BLSZ I.osztály)
- Testvériség SE (BLSZ I.osztály)
- Unione FC (BLSZ I.osztály)
- Zsámbéki SK (Komárom-Esztergom megyei I.osztály)
- Csillaghegyi MTE I (szervező, BLSZ II.osztály)
- Nagytétény SE (címvédő, BLSZ II.osztály)
- MAFC (BLSZ II.osztály)
- 1908 SZAC KSE I (BLSZ II.osztály)
- Pestszentimrei SK I (BLSZ II.osztály)
- Szigetgyöngye SE (Pest megyei II.osztály)
- BEAC (BLSZ III.osztály)
- Kormányőr SE I (BLSZ III.osztály)
- Goldball '94 FC (BLSZ III.osztály)
- Istenhegy FC (BLSZ III.osztály)
- MLTC (BLSZ III.osztály)
- Pestszentimrei SK II (BLSZ III.osztály)
- RKSK II (BLSZ III.osztály)
- Újpesti Haladás FC (BLSZ III.osztály)
- Kormányőr SE II (BLSZ IV.osztály)
- 1908 SZAC KSE II (BLSZ IV.osztály)
- Hallássérültek válogatottja (vegyes)
- Airnergy FC U21 (U21-es bajnokság, Közép A csoport)


2014.november 26.:
BETELT A MEZŐNY A TNT-RE !!!

Felhívjuk a csapatok figyelmét, hogy a nevezés csak akkor válik véglegessé, ha legalább a torna nevezési díjának (105.000 forint) előlegét, azaz 55.000 forintot vagy átutalnak a Csillaghegyi MTE bankszámlaszámára, vagy készpénzben kifizetnek.

A Csillaghegyi MTE bankszámlaszáma:
OTP 11703006 - 25952605


A BLSZ I.osztályú Unione FC is jelentkezett a tornára, így betelt a mezőny!

A tornára jelentkezett csapatok:
- Ikarus BSE (BLSZ I.osztály)
- RAFC (BLSZ I.osztály)
- Szent Pál Akadémia FC (BLSZ I.osztály)
- Testvériség SE (BLSZ I.osztály)
- Unione FC (BLSZ I.osztály)
- Zsámbéki SK (Komárom-Esztergom megyei I.osztály)
- Csillaghegyi MTE I (szervező, BLSZ II.osztály)
- Nagytétény SE (címvédő, BLSZ II.osztály)
- MAFC (BLSZ II.osztály)
- 1908 SZAC KSE I (BLSZ II.osztály)
- Pestszentimrei SK I (BLSZ II.osztály)
- Szigetgyöngye SE (Pest megyei II.osztály)
- BEAC (BLSZ III.osztály)
- Kormányőr SE I (BLSZ III.osztály)
- Goldball '94 FC (BLSZ III.osztály)
- Istenhegy FC (BLSZ III.osztály)
- MLTC (BLSZ III.osztály)
- Pestszentimrei SK II (BLSZ III.osztály)
- RKSK II (BLSZ III.osztály)
- Újpesti Haladás FC (BLSZ III.osztály)
- Kormányőr SE II (BLSZ IV.osztály)
- 1908 SZAC KSE II (BLSZ IV.osztály)
- Hallássérültek válogatottja (vegyes)
- Csillaghegyi MTE II (egyéb)
- Airnergy FC U21 (U21-es bajnokság, Közép A csoport)

Szeretnénk jelezni a jelentkező csapatok figyelmét, hogy további három csapat szeretne részt venni a tornán, így amennyiben a november 30-ai határidőt nem teljesíti valamelyik csapat, úgy jelentkezését elutasítjuk és más csapatot veszünk be helyette.
2014.november 23.:
A Goldball '94 FC is jelentkezett a tornára!
2014.november 21.:
A Testvériség SE, valamint a MAFC csapata is jelentkezett a tornára!

Újabb két csapattal bővült az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Téli Nagypályás Torna mezőnye. Amint arról honlapunkon már korábban beszámoltunk, a Testvériség SE a napokban ígért végleges választ, hogy részt kíván-e venni az idei tornán is. A 2013-as torna győztese végül jelezte, hogy szeretnének az idei tornán is szerepelni. Verschitz Péter együttese, a BLSZ II.osztályú MAFC is leadta jelentkezését a tornára, így két újabb csapattal bővült a mezőny!

A Pest megyei II.osztályban szereplő Budakalászi MSE azonban minden valószínűség szerint mégsem indul az idei tornán, míg a Csillaghegyi MTE csak abban az esetben indít második számú együttest, amennyiben a létszám miatt ez szükséges.

Újabb három klub indulása került azonban képbe. A Goldball '94 FC, a Halásztelek, valamint az Unione csapata is hétfőre ígért végleges választ az indulással kapcsolatban.

Felhívjuk tehát a csapatok figyelmét, hogy hamarosan minden bizonnyal megtelik a mezőny, így aki szeretne indulni a tornán, az tegye meg lehetőleg minél hamarabb.
2014.november 19.:
Az Istenhegy FC is jelentkezett a tornára!

A BLSZ III.osztályban szereplő Istenhegy FC is jelentkezett a tornára, így 21 fősre bővült a mezőny. A zöld-fehér csapat eddig mind a négy tornán részt vett. A 2011-es tornán a 11. (12-ből), a 2012-esen a 15. (16-ból), a 2013-ason a 16. (24-ből), míg a 2014-esen a 20. (24-ből) helyen végzett az Istenhegy FC csapata, amely jelenleg a 10.helyen áll a BLSZ III.osztály 1.csoportjában, ám jelenleg már három mérkőzés óta veretlen. Egy sikeres téli felkészülés után a tavaszi szezon során akár a dobogós helyek valamelyike is elcsíphető akár.

A Testvériség SE csapata pedig várhatóan holnapra ad végleges választ, hogy kíván-e indulni az ötödik TNT-n. Amennyiben igen, a BLSZ I.osztály középmezőnyéhez tartozó együttes lesz a 22. csapat a mezőnyben. A 2013.évi Téli Nagypályás Tornát veretlenül nyerte meg a Testvériség SE csapata.
2014.november 18.:
Két BLSZ III.osztályú csapattal már 20 fős a mezőny!

Az MLTC, valamint az RKSK II csapata is jelentkezett a tornára, így már 20 fős a mezőny!

A tornára eddig jelentkezett csapatok:
- Ikarus BSE (BLSZ I.osztály)
- RAFC (BLSZ I.osztály)
- Szent Pál Akadémia FC (BLSZ I.osztály)
- Csillaghegyi MTE I (szervező, BLSZ II.osztály)
- Nagytétény SE (címvédő, BLSZ II.osztály)
- 1908 SZAC KSE I (BLSZ II.osztály)
- Pestszentimrei SK I (BLSZ II.osztály)
- Budakalászi MSE (Pest megyei II.osztály)
- Szigetgyöngye SE (Pest megyei II.osztály)
- BEAC (BLSZ III.osztály)
- Kormányőr SE I (BLSZ III.osztály)
- MLTC (BLSZ III.osztály)
- Pestszentimrei SK II (BLSZ III.osztály)
- RKSK II (BLSZ III.osztály)
- Újpesti Haladás FC (BLSZ III.osztály)
- Kormányőr SE II (BLSZ IV.osztály)
- 1908 SZAC KSE II (BLSZ IV.osztály)
- Hallássérültek válogatottja (vegyes)
- Csillaghegyi MTE II (egyéb)
- Airnergy FC U21 (U21-es bajnokság, Közép A csoport)
2014.november 6.:
A BEAC is jelentkezett!

A BLSZ III.osztályú BEAC jelentkezésével már 18 csapatosra bővült a torna mezőnye!
2014.november 4.:
Újabb két csapat nevezett a tornára!

A Pestszentimrei SK I, illetve II csapata is leadta jelentkezését az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Téli Nagypályás Tornára, így már 17 csapatos a mezőny! Már csak 7 hely kiadó a tornára!

A pestszentimreiek eddig mind a négy tornán képviseltették magukat. Az első, 2011-es tornán a PSK a 10.helyen végzett. 2012-ben a Pestszentimre három helyet javítva végül a hetedik helyen zárt, míg egy évvel később már két csapattal indult a PSK. Érdekesség, hogy az első csapat a 10., míg az akkor a BLSZ IV.osztályban szereplő PSK II a negyedik helyen végzett! Tavaly pedig a PSK első csapata lett az ötödik, míg a PSK II a 10.helyezett. A Pestszentimrei SK I jelenleg is a BLSZ II.osztály tagja, ahol jelenleg a kilencedik helyet foglalják el. Miután tavaly megnyerte a BLSZ IV.osztályt a Pestszentimrei SK II, idén már egy osztállyal feljebb, a BLSZ III.osztályban szerepel. Sőt, tíz fordulót követően, mindössze két pontot veszítve jelenleg vezeti a sárga-kék mezes csapat a BLSZ III.osztály 1.csoportját! A két újabb jelentkezővel így már 17 csapatos a mezőny
2014.november 2.:
Az Újpesti Haladás FC is jelentkezett a tornára!

A BLSZ III.osztályú Újpesti Haladás FC is jelentkezett az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Téli Nagypályás Tornára, így már 12 csapatos a mezőny!
2014.október 29.:
Újabb két jelentkező a tornára!

A Szent Pál Akadémia FC a 10., míg az Airnergy FC U21 a 11.jelentkező a Téli Nagypályás Torna 2015-ös kiírására.

A Szent Pál Akadémia FC eddig mind a négy tornán részt vett. A 2011-es tornán 12 csapatból az előkelő 5.helyen végeztek. Egy évvel később a 16 fős mezőny 8.helyén végeztek a tornán jobbára a fiataljait szerepeltető Szent Pál Akadémia. 2013-ban a 11.helyet szerezték meg (24 csapatból), míg a legutóbbi tornán a 16.helyen végzett a csapat ugyancsak 24 csapatból. Itt a lehetőség tehát a javításra!

A másik jelentkező pedig a TNT-n újoncnak számító Airnergy FC U21-es csapata. Az U21-es bajnokság II.osztályának Közép A csoportjában szereplő fiatal csapat megmutathatja, hogy magasabban jegyzett ellenfelek ellen mire képes.

Elképzelhető, hogy a Csillaghegyi MTE indít egy második csapatot is a tornán (mint ahogyan a 2012-es torna kivételével eddig mindig). Ebben az esetben a tornára eddig jelentkező csapatok létszáma már 12 lenne.


A tornára eddig jelentkezett csapatok:
- Ikarus BSE (BLSZ I.osztály)
- RAFC (BLSZ I.osztály)
- Szent Pál Akadémia FC (BLSZ I.osztály)
- Csillaghegyi MTE (szervező, BLSZ II.osztály)
- Nagytétény SE (címvédő, BLSZ II.osztály)
- Budakalászi MSE (Pest megyei II.osztály)
- Szigetgyöngye SE (Pest megyei II.osztály)
- Kormányőr SE I (BLSZ III.osztály)
- Kormányőr SE II (BLSZ IV.osztály)
- Hallássérültek válogatottja (vegyes)
- Airnergy FC U21 (U21-es bajnokság, Közép A csoport)

2014.október 28.:
Az Ikarus BSE is jelentkezett a tornára!

A BLSZ I.osztályban szereplő Ikarus BSE is jelentkezett a tornára kilencedik csapatként. A 2013-as torna kivételével eddig mindegyiken részt vett a piros-kék alakulat. A tornán jobbára a fiataljait szerepeltető gárda 2011-ben tizedik, 2012-ben kilencedik, míg 2014-ben a hetedik helyen végzett. Ha folytatódik a javuló tendencia, akkor idén bizony komolyan kell számolni a tornán az Ikarus csapatával!
2014.október 27.:
Már 8 csapat jelezte nevezési szándékát a tornára!

A Csillaghegyi MTE-n, mint tornaszervezőn kívül biztosan részt vesz az idei tornán a Nagytétény SE csapata, amely címvédőként száll harcba. A tavalyi tornán szereplők közül a Hallássérültek válogatottja, a Budakalászi MSE, a Kormányőr SE I, a Kormányőr SE II, valamint a Szigetgyöngye SE is jelezte már, hogy szeretne az idei tornán is részt venni. Várhatóan lesz újonc csapat is a TNT-n, hiszen a RAFC csapata is szeretne indulni.
2014.október 26.:
MÁR LEHET NEVEZNI A TORNÁRA!

A Csillaghegyi MTE szervezésében immáron ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Téli Nagypályás Torna!
A torna helyszíne idén is a Siketek SC sporttelep lesz, melynek pontos címe a következő: 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 26-28. A mérkőzések műfüves borítású pályán kerülnek lejátszásra. A mérkőzéseket vizsgázott játékvezetők fogják vezetni, míg az asszisztensek idén is a játékvezetői tanfolyamot éppen teljesítő újoncok lesznek.
A torna 2015.január 10.-én, szombaton fog kezdődni, míg 2015.február 23.vasárnap ér véget. A hét hétig zajló tornán minden csapat egy mérkőzést fog játszani hetente. A torna lebonyolítási rendszere a jelentkező csapatok számától függ. 12 csapat esetén két hatos csoportba osztjuk a résztvevőket, míg 24 csapat esetén négy hatos csoportba kerülnek a csapatok.
A torna nevezési díja ötödik éve változatlan, vagyis 105.000 ft (15.000 ft / mérkőzés / csapat). Nevezni a tornára 2014.november 30.-ig lehet. A nevezés a nevezési díj első részletének (55.000 ft) átutalásával válik véglegessé. Az átutalást a Csillaghegyi MTE bankszámlájára kell utalni. A bankszámlaszám a következő: OTP 11703006 - 25952605. A másik részletet (50.000 ft) az első mérkőzésig kell átutalni.
A mérkőzésekre 22 fő nevezhető, akik közül mindenki pályára léphet. Oda-vissza csere NINCS! Sportorvosi, valamint igazolás nem szükséges a tornán való részvételhez, azonban minden játékos saját felelősségre lép pályára. A tornán nincs kiállítás!
Ahogyan az eddigi évek során is, idén is megrendezésre kerülhet a torna keretein belül Budapest-kupa mérkőzés!